Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Curi nos-kortikosteroidi?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Curi nos-kortikosteroidi?

Evo vec godinu dana nosic curi neprestano,bili kod doktora i doktora i probali vise vrsta kapi ali nista.
    Prvo su govorili promjena klime jer smo se preselili u drugu drzavu, da bi na kraju vadili krv da vide jeli alergija,kazu nije ali da kod male djece nisu 100% sigurni nalazi.
    Djecak ima 5 godina.
    Tada su nas poslali da vidimo krajnike i doktorica kaze da je treci malo uvecan ali da nije za operaciju.
    Inace nema nikakvih drugih simptoma da ima uvecan krajnik.
    Sada smo dobili kortikosteroidne kapi Avamys koristili smo ih 7 dana i nos je prestao curiti.
    Doktorica kaze da ih mozemo koristiti 1x na dan citavu godinu.
    Ja mu prestala davati nakon 7 dana, nakon sto mu je bilo bolje ali sada nakon 15-ak dana sve se isto vratilo.
    Strah me davati vise jer sam svasta citala o kortikosteroidima,da mogu vise stetiti ako se duze koriste nego pomoci.

Sta da radim da nastavim kapi koristiti?
    Da insistiram da ide na operaciju treceg krajnika?
    Strah me ako mu izvadimo treci krajnik a nos nastavi curiti,sta onda?
    Molim vas pomoc,savjet,sta da radim?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odi na temu bronhitičari i vidi koliko djece na dnevnoj bazi prima kortikosteroide.
    i moj je na trajnoj terapiji. kako su meni rekli u tim lijekovima je tako mala doza kortića da im ne može naštetiti.
    ako si dobila savjet da koristiš, a djetetu pomaže, jednostavno nastavi.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tashunica hvala ti na odgovoru.
    U pravu si,samo sam htjela cuti jos necije misljenje a ko koristi kortikosteroide.
    Nastavljamo!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a da napravite, npr. bris nosa?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Trazili smo da uradimo bris ali doktorica nas odbila i poslala nas da vidimo krajnike.
    Mi zivimo u Nizozemskoj,doktori su im nikakvi.
    Sam sve moras traziti,moliti a i nemaju pedijatre za djecu pa cekamo sa starcima.
    V.su toliko namucili vadeci krv da vide je li alergican i na kraju nisu uspjeli pa su mu iz prsta cijedili.
    Prije toga su ga boli 4 puta,tuzno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vec su mu odavno trebali napraviti bris nosa, provjeri da li to ima negdje privatno za napraviti. Da li je pio neke antibiotike, da li je bilo promjene s curenjem nosa dok/ako je pio antibiotike?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nije pio antibiotike.
    Prvi put smo bili poslije dva mjeseca kad mu je nosic poceo curiti.
    Doktor rekao moze biti od promjene klime,zimi nos vise curi...i dao nam kapi.
    Kapi koristili ali nista.
    Onda opet otisli pa nas poslali da vadimo krv jer su mislili da je alergija,ali nije.
    Onda trazili da uradimo bris ali nas odbila, i poslala da vidimo krajnike.
    Tamo mu gurali neku cjevcicu u nos, rekla da i nije puno uvecan i dala nam kortikosteroidne kapi.
    One su nam pomogle ali mene strah njih na duze koristiti.

Inace ovdje i idemo privatnicima i debelo platimo ali su nikakvi.
    Samo za pregled krajnika smo platili 289 eura a nikave pomoci.
    Sad se mislim da za praznike dodjem dole kod nas pa odem kod nekog privatnika.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Slažem se da kod kapi koje sadrže kortikosteroide nisu toliko "jake" kao možda drugačija terapija, ali s obzirom na iskustvo s mojim sinom kojem je godinu dana samo curio nos.Obavljali smo više briseva i više puta su mu izolirane bakterije, pa je završio na antibiotiku pa par dana mir i onda ispočetka, apsolutno ti preporučam da obaviš pregled kod otorinca i ukloniš treću mandulu. (svi su simptomi jednaki onima kod mog sina). Nakon što smo uklonili treću mandulu mali se preporodio. Ne samo da normalno diše, spava, nego jednostavno ne znamo za njega. U svakom slučaju, puno sreće.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a nisam shvatila da vi u stvari niste obavili nikakve nalaze.
    onda bih na tvom mjestu sve obavila kod privatnika kad dođeš u hr, ali ne bih prekidala davanje kapi, ako mu pomaže.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kakav je taj sekret što mu curi? Proziran, mliječni, žut, zelen?

Znajući ponešto o NL zdravstvenom sustavu, predlažem ti da u HR napravite kompletnu ORL obradu. Osnovni pregled je oko 300-350kn, a dodatne terapije ili kontrole idu naravno posebno.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da kod kapi koje sadrže kortikosteroide nisu toliko "jake" kao možda drugačija terapija, ali s obzirom na iskustvo s mojim sinom kojem je godinu dana samo curio nos.Obavljali smo više briseva i više puta su mu izolirane bakterije, pa je završio na antibiotiku pa par dana mir i onda ispočetka, apsolutno ti preporučam da obaviš pregled kod otorinca i ukloniš treću mandulu. (svi su simptomi jednaki onima kod mog sina). Nakon što smo uklonili treću mandulu mali se preporodio. Ne samo da normalno diše, spava, nego jednostavno ne znamo za njega. U svakom slučaju, puno sreće.
    Mi smo trazili da nam urade bris ali doktorica rekla da nema potrebe.
    Kaze da je u pitanju neka bakterija prosirila bi se i npr.dobio upalu uha i zato nas odbila za bris.
    Za trecu mandulu smo bili na kontroli nije toliko velika i nije za operacije.
    On nema nikakvih drugih simptoma da se radi o trecoj manduli,ne hrce,nema upale,samo nos curi i curi...

Hvala vam svima na odgovorima,mislim da bi bilo najpametnije da kod nas uradimo detaljne nalaze.

Cokolada,sekret iz nosa je uglavnom proziran,nekad mlijecni.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sretno i da se čim prije riješite problema!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od moje frendice mali ima sličnih problema samo što je to njemu počelo jako rano negdje oko 1-1,6 kak je krenuo u jaslice.
    I bili su na svakakvim antibioticima, bili su na brisu nosa, izvadili su treču mandulu.
    Uglavnom i nosu ima tu nekakvu bakteriju koju navodno imamo svi samo kod nekoga reagira kod nekoga ne.
    E onda je vadio treču mandulu jer je imao i problem sa disanjem i ona mu se navodno već vratila a nije prošla godina od kad su ju izvadili.
    E onda od tih silnih upala i curenja nosa navodno mu je u uho došla nekakva voda od koje slabo čuje i dobio je nekakve cjevčice da bolje čuje.
    Ma koma a nos mu još uvijek curi a navršiti će za koji mjesec 3 godine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •