Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: hladan pod po zimi

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno hladan pod po zimi

haj, molim savjet
    imamo hrastov parket u stanu i visoko smo prizemlje. sve do prošle zime imali smo genijalan centralni sustav plinskog grijanja koje je iz podruma grijalo sva tri stana u zgradi i kako je naš stan bio na kolopletu cijevi podruma, imali smo skoro pa podno grijanje a da ni ne spominjem kako su mi po najvećoj zimi bila u stanu od 85m2 upaljena tri radijatora sa temperaturom od 22-23 C u stanu.
    Prošle zime je mom bratu (jednom od stanara u gornja dva stana) pala genijalna ideja na pamet - idemo uvesti centralno etažno grijanje pa da imamo protočni bojler za vodu i grijanje - budući da je inzistirao na tome da će to podići kvalieteu života, ušli smo svi u tu investiciju (10 000kn po stanu) da bi nam se prošle zime dogodio totalni horror;
    Njima u gornjim stanovima se nesumnjivo podigla kvaliteta života jer ih je naš stan sustavno grijao sa svim upaljenim radijatorima u stanu, a nama, koji smo izgubili grijaće cijevi iz podruma ostao je leden stan koji se jedva zagrijavao zimi, dizali bi temeratutu na 28C da bi bilo jedva 20 C u stanu uz užasno hladne podove i dvoje djece koje je stalno po podu u igri.
    Ove gosine moramo nešto poduzeti što se tiče topline podova - imamo dva fina vunena tepiha ali oni nisu dovoljno veliki da bi djeci značili nešto a centralne prostojije su nam veličine oko 40m2 u komadu (blagovaonica, dnevni boravak i hodnik) tako da nismo pametni što staviti na pod.
    razmišljali smo o tome da kupimo tapison pa da zimi stavljamo tapison na parket ali nas svi odgovaraju od toga kao od sulude i loše investicije.
    Imate li kakav bolji prijedlog? neku zimsku varijantu poda koji se na proljeće sklanja da opet bude parket? ili vam je u glavi varijanta da idem zatući brata sa genijalnim etažnim bojlerom ( da ni ne spominjem da su nam prosječne režije za stan od 85m2 prije po zimi bile oko 1100kn/mj a prošle zime su iznosile do 3000kn/mj uz neusporedivo lošiju kvalitetu života)

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama je tapison po cijeloj dužini i širini poda puno pomogao. još smo na to stavili i debeli tepih manjih dimenzija koji nismo imali gdje staviti. sretno

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znam što pričaš, jer je i nama bila ista situacija. Sada smo kupili tapison po cijelom boravku, kuhinji i hodniku i već nam je sada puno, puno bolje. Sigurno za dva stupnja toplije. Ali treba se uzeti kvalitetniji tapison. Mi smo zadovoljni.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ista situacija. ali tapison u moju kuću neće. mene zanima kako se može toplinski izolirati pod pri mijenjanju parketa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •