Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: napuštanje bračne zajednice

mamomi

Početno napuštanje bračne zajednice

Ukratko, MM je mene i moje troje djece napustio prije godinu dana i od tada se nije javljao. Ja sam strpljivo čekala da to prođe i nakon godinu dana predala tužbu za razvod braka zbog napuštanja bračne zajednice, u kojoj sam sve opisala i napisala da mu je adresa boravišta nepoznata. Nekako sam to uspjela izgurati bez odvjetnika i danas sam dobila poziv da se hitno (odmah) javim u sobu XYZ radi rastave braka. Da li to znači da će rastava stupiti odmah na snagu ili me možda čeka kakva rasprava (mada ne znam s kim i o čemu da raspravljam)? To pitam jer sam u razgovoru s jednim odvjetnikom saznala da i on ima prava bez obzira što ga nema. A ja se samo hoću rastati, da ostvarim ono malo prava na koja imaju samohrani roditelji, jer to do sada nisam mogla jer nisam imala dokaza. Ako netko od vas, dobrih ljudi, ima iskustva nek’ mi napiše jer u mom želucu je strašan grč i ne znam kako ću dočekati sutrašnji dan. :? :shock:

Minnie editirala naslov.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam što bih ti rekla, ali se iskreno nadam da ćeš već sutra uspijeti riješiti svoj status.

Za neodgovornog oca stvarno nemam riječi...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ako si dobila poziv za sud - onda će to biti ročište

na žalost, sve opcije su otvorene - od one da se sutra postupak završi do one da sud nije njemu uručio poziv (jer si napisala da je nepoznatog boravišta) pa ćete sutra "raspravljati" o tome kako dalje

osim u nekim iznimnim slučajevima, on mora barem primiti tužbu da bi se postupak mogao nastaviti. bilo bi dobro da uzmes sa sobom njegov JMBG pa da predložiš sudu da službenim putem zatraži od policije da se utvrdi njegovo trenutno prebivalište (makar to možeš i ti). ukoliko se nikako ne utvrdi gdje je, onda traži od suda da mu postavi skrbnika za poseban slučaj.

jesi tražila i plaćanje alimentacije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •