Results 1 to 3 of 3

Thread: nase dojenje nikako nezavrsava

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    tomemadaj

Default nase dojenje nikako nezavrsava

Sorry sta utvaram novu temu al zaista treban pomoc i nekoliko pitanja na koja redovno dobijan razne razlicite odGovore. Imam malog muskica od mjesec i tri dana i mucimo se sa dojenjem. naime imam uvucene bradavice te dojim preko silikonskih bradavica sta je beba prihvatila super al nase dojenje nikako nezavrsava sta se bebe tice on bi cijeli dan leza na dojci tako da ga ja trebam odvojit nako nekog vrimena ( naime ima curicu od 9 godine i nemoguce mi je lezat po cijeli dan) znaci do sad mi se nikako nije dogodilo da se beba sama odvoji od dojke. I jos iz rodilista mu dajem nadohranu od 35 ml tri puta na dan nekad i manje Al povrh svega mi isto naapredujemo dobili smo 900g u mjesec dana. Isto me zanima desna dojka mi bude nakon nekog vrimena nabrekla od mlika i kao da ce eksplodirat a liva nikad znaci li to da u livoj ima manje mlika? Za sad tolko i unaprid fala !

Thlaspi's Avatar

čestitam na bebi i lijepom dobitku težine u prvih mjesec dana

pišeš da bi maleni cijeli dan bio na dojci, to je zato jer na dojci dobiva sve - hranu, toplinu, nježnost, majčin dodir... naravno da je teško pratiti takav bebin ritam (ili pomanjkanje ritma), osobito uz starije dijete koje traži pažnju, no da te utješim, kako dijete raste počet će sve više biti zainteresirano za svoju okolinu, igračke, pa će biti i duljih razmaka između podoja
    a neka djeca jednostavno vole dojku... imaš li možda maramu ili sling pa da probaš dojiti u njima jer onda nisi vezana uz krevet ili fotelju?

vjerujem da su vam podoji učinkoviti zbog dobrog dobivanja na težini, a niti nema nekog pravila o duljini trajanja podoja, no ako misliš da dijete samo spava na dojci i želiš mu pomoći da se najede možeš pokušati raditi kompresije dojki
    osjećaš li kada ti krene mlijeko? ako ne osjećaš, možeš primijetiti po tome što dijete počne gutati uz ritmičke pokrete obraza i usana i čut ćeš gutljaje
    kad se ne čuje gutanje i sisanje uspori a beba zaspe, možeš početi s kompresijama kako je opisano ovdje

razlika u dojkama je normalna stvar, može biti da se mlijeko brže stvara u jednoj ili da se druga "sama isprazni" kad je prepunjena (dok dojiš na jednu stranu a mlijeko curi na drugu)... možda dijete bolje isprazni lijevu dojku ili ga nesvjesno češće stavljaš na nju pa se desna napuni... ako nakon podoja imaš osjećaj da je dojka još puna mlijeka, nemoj mijenjati strane nego ponovo ponudi djetetu istu dojku dok ne misliš da je ispražnjena

6,841

Thlaspi je sve lijepo objasnila.

Ja ću te samo utješiti da ta faza konstatnog sisanja ipak prođe. Često kažem kako je prvi podoj mog sina trajao 2 i po mjeseca . Bez početka i kraja, svejedno bila noć ili dan. Ali onda je sam počeo razmicati podoje na sat i pol do dva.

Tih 35 ml nadohrane, 3 puta dnevno lako izbaciš, naravno ako želiš. Npr. svaki 3. dan ukineš taj jedan obrok.

Super vam ide, samo strpljivo i sve će biti ok
    Last edited by martinaP; 29.11.2010 at 13:40.