Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: upala grla i ušiju + naticanje???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno upala grla i ušiju + naticanje???

dakle, mali je gadno kašljao, onako ružno hripljavo i još se zaredali neki rođendani, pa valjda od deračine dodatno izgrebao glas
    i ja sam mislila da nema potrebe za dr., jer je i inače sklon tome da mu 'grlo ode'.
    nego, jedno jutro mu natekli kapci i hrbat nosa, a sljedeću noć i dan je i zakurio. ispalo je da uz grlo ima i upaljena oba uha (na što se kao u žaru borbe sa sestrom 2x požalio, pa ga nisam obadala), pa mu je dr. dala Klavocin.
    Uglavnom, temp više nije imao nakon što se dobro iznojio taj 1. dan, grlo mu je ok, uši isto,
    ali on i dalje natiče?
    jedan dan više, drugi manje, tijekom dana mu to donekle spadne, ali se obavezno probudi natečenih kapaka i korijena nosa (onako, kao da mu je izravnato).

što bi to moglo biti, sinusi?
    dr je na početku rekla da to može pratiti upalu uha, ali sad bi on već trebao biti bolje, a ovo ne jenjava (5. dan antibiotika).

naravno da danas ili sutra ujutro idem dr, ali možda netko nešto zna?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

infekciozna mononukleoza?????

(jedna od mogućnosti)
    Posljednje uređivanje od mujica : 22.11.2010. at 10:59

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možda je reakcija na lijek, ja sam alergičar pa znam slično reagirati na lijek koji mi nije ok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme, mujice, molim te, proširi tezu!
    kakva crna mononukleoza, ona je virusna ili?

pikulica, nekako isključujem alergiju, zar može i tako blago reagirati (nije mu crveno, ništa ga ne svrbi...)?

ali, mali je dobro, i po pitanju energije i apetita.... a kome uopće da idem, na zaraznu?
    naime, dr nam je netragom nestala i sad nam se samo izmjenjuju dr na zamjeni, uopće, u ambulanti je kaos...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

virusna. EBV ili CMV.
    oticanje kapaka je često uz mononukleozu (imao doma nedavno, pa vidjeh......)
    ali i limfnih čvorova na vratu.

Ako ti se ne sviđaju zamjene, uvijek možeš na zaraznu i bez uputnice.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

može biti urtikarija odnosno edem koji prati jake imunološke reakcije, ne znam točno objasniti (slično kao kod imunološke reakcije na streptokok, to smo imali prošle godine), ali možda imunolog, alergolog pedijatar, richter na rebru ili netko na srebrnjaku?
    Pitaj pedicu da mu daš claritine, rinolan ili sl, možda prođe. Možda je povezano sa rođendanima, kokteli E-ova i aditiva, mogu izazvati urtikariju od intolerancije na aditive i konzervanse koja ne svrbi kao alergijska i sporije se pojavljuje. Mojem Do su oticale uši, nos,čak i čelo bez svrbeža.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pikula, hvala
    mislim da bi moglo biti tako nešto,
    tim više što mi se ovo njegovo uopće ne poklapa s tijekom bolesti...

mujice, sumnjam da je mononukleoza,
    ali, ne daj Bože pogoršanja, trčim na zaraznu...

hvala svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •