Mi smo ove godine uzeli ikeine adventske kalendare, upravo smišljam čim da napunim kutijice... http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00253634/
zapalila sam se čim sam ga vidjela, ali sad kad gledam cijenu na webu pitam se what the hell was I thinking???
ja ću raditi ovakakv nekakav sa kutijicama
i jedno ovakvo drvce na koje ću objesiti Korinine čarapice (one najmanje kad je bila beba)
Angie, ovaj je kartonski?
super su mi takvi kalendari jer ih možeš korisiti više godina
a za ispunu sam smislila male čokoladice, možda koji Kiki bombon, zaboravljene figurice iz Kinder jaja koje sam pronašla po raznim kutovima sobe/ispod kreveta..., "bonove" (bon za igranje igrica na kompu pola sata; bon za ekstra maženje; bon za neku želju po izboru... - bonovi iskoristivi i naknadno)
Da, kartonski je. Ove godine nas je puno koštalo sve to skupa, oni su oko 6 eura, pa još ispuna, ali već sljedeće godine ćemo nadoknaditi, jer ćemo ih naravno koristiti i dalje. Oduševljena sam, a baš sam guštala puneći ih![]()
I te kutijice iznutra djeluju dosta čvrsto i izdržljivo.
Došla sam se pohvaliti da je naš gotov i ranije nego što smo planirali, bili smo vrijedni za vikend http://public.fotki.com/stova73/adventski-kalendar/
Sviđa mi se pikula ovo tvoje s pitanjima, samo ne mogu ja smisliti toliko pitanja, trebala bih početi u listopadu! A i mali su još, pa sam udarila po poslovicama i mudrim mislima o kojima mogu razmišljati cijeeeeeeli dan.
Došla sam do br.13, odustajem do sljedećeg vikenda.
Vida super ti je adventski! Pingvinić je još maleni za kalendar, al zato skupljam ideje za dogodine![]()
koda nas taj lego ( za koji znam da bi se L sigurno svido) nabave malo prije NG grrrr mislim da cu ove godine napraviti gore navedeni kalnedar od kutija za sibiceali ne sa magnetima...
i naš kalendarčić je gotov! iako sam mislila ponovno upotrijebiti stari (imali smo tuljce od hamer papira koji su visili na špagi iznad vrata i u svakom je bio poklončić, ipak sam odlučila da ove godine ćemo imati novi! kad ga napunim poslikam ga! uglavnom skupila sam 24 tuljca od wc papira, obukla ih u svakakve papire, sve što sam ukrasno našla u kući i poslužila ih u krug i polijepila na karton! i maksimalno ga usjajila!
najbolje da ga poslikam i stavim slikicu da ne objašnjavam ovako!
cvrčkica ga nije vidjela ali stalno pričamo o adventu i ne može dočekati da se probudi u nedjelju!![]()
Da, kod mene ima puno češera
Joj moja sveki radi super adventske za svoju curu, sinovi su već velikiLani je napravila ljestve od grana, poviješala razne paketiće crvene i bijele boje. Ove godine će raditi od kartona, kao fete od torte, pa slagati kao božićno drvce od toga. Slikat ću kad napravi. Inače sveki mi ima baš ruku za takve stvari, a ja sam se rodila sa dvi live ruke, praktički neznam ni čovika na papiru nacrtat, katastrofa!
Uvik se trudim, al sam traljava totalno!!
Vida bravo
fingertips nisi sama...i ja imam dvi live ruke![]()
Hvala curke, volje imam, to mi je zabavnije od recimo peglanja, a i nažalost vremena imam...Prijašnjih godina su me držali adventski vijenci pa sam ih 2-3 g zaredom napravila "malo više" tako da od lani samo mijenjam i ne moram sad raditi makar me vuče
ali uskoro počinje pečenje božićnih kolačića što me isto jako veseli
Mi imamo kupljeni filcani kalendar iz Lidla, sa džepićima, ništa posebno, stavim joj bombočiće i male čokoladice - e, ali zadnje dve godine sam nedjeljom stavljala mali poklončić, jednom neke male figurice medeka u djedamrazovskoj robi koje su ujedno ukrasi za bor, a lani božićna Winnie Pooh jaja koja su isto imala figurice likova iz Pooha obučene kao djedamraziće i mogu se objesiti na bor - sad ne mogu naći ništa tako zgodno, prigodno, a nadasve jeftino (jer moram kupiti 4 komada)
@ Mima: U Kauflandu imaju za 8 Kn bozicne kuglice koje se mogu otvoriti, i unutra se moze staviti pokloncic, vidjela sam ih sa Winnie-the-Pooh, Disney princezama i Juricem/Slepom
(prosle godine je bilo s bozicnim motivima (sobovi i slicno, vise klasika)).
ja sam nabavila sve potrebno za ovaj....
http://www.countryliving.com/homes/w...endar#slide-69
tu cemo stavljati rijeci da L uci citati (to joj je zelja) i moram smisliti neki za sitnice/slatkise![]()
recite neznalici, kada se počinje otvarati advent (kupljeni, kreativnost mi je 0)?
danas pa završavamo 24. ili sutra pa završavamo na Božić?
I cure dajte slikice...ja došla da se divim vašim radovima :D
Ovaj adventski sa šišarkicama je odličan!
Ja svake godine radim drugačiji.
Ove godine, žičana konstrukcija ukrašena lampicama na koju su povješani paketići sa slatkišima (po dva, za svako dijete jedan paketić):
http://i63.photobucket.com/albums/h1...ps64e6b889.jpg
http://i63.photobucket.com/albums/h1...psd8fdf4a7.jpg
Lijepo
Ja sam isto htjela u čarapice (koje su ostale bez para), ali sam se zadnji tren predomislila.
Taman ideja za drugu godinu.![]()
Naš se koristi već četvrtu godinu zaredom - napravila ga je frendica od jutene vreće i na njemu našila bor i kuglice od filca. Moj je zadatak smisliti kupone koje dobije za svaki dan, a od moje sestrične je dobio čokoladni adventski pa ja nisam stavljala nikakve slatkiše unutra.
Ove godine će dobiti kupon za rukometnu loptu (e, da sam znala da to toliko košta, lopta bi bila božićni poklon), bon za mobitel, odlazak u kino, muzej, kazalište i neki koncert. Uz to imamo kupone za veliku pusu od mame i tate, šetnja i izlet po želji, igranje društvenih igara po želji, odlazak u grad, hot-dog i pizzu te palačinke te kupon za igranje kompjutera.
To sve bi ionako dobio, ali je veća fora kad si to izvuče iz adventskog kalendara).
Budeš danas...
Meni je baš žao - moji ove godine nisu htjeli ni bundevu rezati, niti ih zanimaju adventski kalendari (dobit će standardne s čokoladicama kad dođu baka i deda za vikend). Tak su mi brzo izrasli... odjednom. Mlađi možda još i bi, ali se šlepa uz brata kojem je to sve pubertetski glupo. Morat ću pažljivo smisliti što staviti pod bor, da ne bude preskupo, da ih veseli i da ne bude opet neka elektronika.
Joj, mi smo jučer poćeli otvarati, i naravno, braco plaće, hoće on sve odmah otvoriti i igrati se...jedva je odustao...ne vjerujem da će izdržati cijeli mjesec.
i mi smo ove godine malo radili...u papirante čaše sam joj stavila čokoladicu i legice, čašu zatvorila s ukrasnim papirom (zaljepila) i objesila na vrata njene sobe. Na čaše smo zajedno pisale brojeve i crtale.
Legiće sam kupila veću kutiju i rasporedila ih u 24 čašice
a moje dijete je meni napravilo od rola toalet papira, u obliku bora ih posložila, obojala zeleno, stavila vatu kao snijeg, isto ih zatvorila s ukrasnim papirom (izrezani, zaljepljeni krugovi) i sad i ja svaki dan dobijem poklončić...crtež![]()
kalendari su vam prelijepi!
evo i naše obećane slikice
ovogodišnji kalendarčić
prošlogodišnji kalendarčić
cvrčkica je oduševljena!u svakom paketiću je mali poklončić i neka porukica!
bzara prekrasno
ove godine preskočila sam izradu kalendara ali ovaj vikend počet ćemo izrađivati kuglice za bor
Uhvatio me advent ove godine nespremnu.
Upravo punim 24x3 tuljka od wc papira slatkišima i porukama, valjda ću do jutra biti gotova.
ja sam na obični uredski kalendar poljepila postit-e s pitanjima za svako dijete, a slatkiše i sitnice pod rednim brojem stavila u izum zvan adventska kutija. moji su veliki i ne dam džabe slatkiše, molim lijepo točne odgovore he,he pa onda traži po kutiji broj 24
bilo im je zabavno danas, samo meni nije bilo zabavno toluko toga ispisati i poljepiti i zamotati...
ja sam našla neki vjeronaučni kviz na netu za oš - to mi je bilo idealno, jer imam i više i niže razrede domapa sam malo probrala prigodno
fora je kako ne mogu pogoditi što je u zamotuljcima dok ne otvore lol ipak su još djeca, vesele se i pucketavom prahu i mini nuteli...