Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: mama na putu i dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno mama na putu i dojenje

ČIni mi se da sam nedavno vidjela temu sličnog naslova al ne mogu pronaći pa ako postoji molim moderatorice da spoje.
    Dakle, uskoro ću trebati na dvodnevno putovanje (zapravo, doma me neće biti 2 noći i jedan dan).
    Dojim curu od 15 mj.
    Zanima me što i kako sa mlijekom?
    Ona već jede i pije svu drugu hranu (i mlijeko), ne brinem se oko toga... I za uspavljivanje mi nije veliki strah jer ju inače i tata ili baka mogu uspavati na rukama ako slučajno ja nisam u blizini.
    Ono čega me strah je to da mi se za to vrijeme mlijeko ne povuče ili upali. Da li trebam izdajati otprilike onoliko puta koliko ona dnevno doji, i to skroz ili samo malo kad osjetim tvrdoću?
    Jel netko imao sličnu situaciju? Jeste "preživjele" (i bebe i vi)?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    ČIni mi se da sam nedavno vidjela temu sličnog naslova al ne mogu pronaći pa ako postoji molim moderatorice da spoje.
    Dakle, uskoro ću trebati na dvodnevno putovanje (zapravo, doma me neće biti 2 noći i jedan dan).
    Dojim curu od 15 mj.
    Zanima me što i kako sa mlijekom?
    Ona već jede i pije svu drugu hranu (i mlijeko), ne brinem se oko toga... I za uspavljivanje mi nije veliki strah jer ju inače i tata ili baka mogu uspavati na rukama ako slučajno ja nisam u blizini.
    Ono čega me strah je to da mi se za to vrijeme mlijeko ne povuče ili upali. Da li trebam izdajati otprilike onoliko puta koliko ona dnevno doji, i to skroz ili samo malo kad osjetim tvrdoću?
    Jel netko imao sličnu situaciju? Jeste "preživjele" (i bebe i vi)?
    Ja bila na putu jednu noc i dva dana.... i prezivjeli oboje
    Izdajala sam se po potrebi, tek toliko da pritisak popusti, a kad sam dosla doma festa

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bila na putu jednu noc i dva dana.... i prezivjeli oboje
    Izdajala sam se po potrebi, tek toliko da pritisak popusti, a kad sam dosla doma festa
    ovako smo i mi odradili
    ali imala je oko 1,5 ili 2 god

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisi izdajala skroz i nije ti se smanjila količina?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nisam ni trebala izdojiti, nisu mi se toliko napunile

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

potrebe za izdajanjem vjerojatno ovise o tome koliko klinac/klinka inace sisa, sto je kod nas jos uvijek pocesto
    buba klara mislim da se ne trebas brinuti da ce ti se nesto drasticno smanjiti kolicina mlijeka, prekratak je to period

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm...moja kad vuče, ima dobar cug
    kad ne doji dok sam na poslu (cca 8 sati) vratim se doma prepuna, gotovo tvrda, tad bude gozba...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moja sogica nije dojila tri tjedna ,bila je na putu.Kad se vratila malena je sve to nazad navukla i dalje doje kao da i nije bilo pauze.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo samo da javim kako je prošlo i da upozorim neke buduće mame na putu da pripaze, da nije sve tako bezazleno i jednostavno:
    meni se dogodilo upravo suprotno iskustvo od vašeg - sa curom je, hvala bogu, bilo je OK al sa mnom nije
    desna dojka mi se potpuno stvrdnula, ko kamen jer sam je samo navečer prije spavanja malo izdojila (a očito sam trebala puno više),
    ujutro sam se probudila sa bolovima i lagano povišenom temperaturorom, poludila sam!!!
    krenulo je ručno izdajanje, koje je trajalo, i nekako sam je uspjela smekšati + lijek za temperaturu i tako se smirilo
    popodne kad smo konačno došli doma i cura je ostatak slasno izvukla
    baš sam bila ljuta na sebe što nisam više pripazila i više izdajala

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    evo samo da javim kako je prošlo i da upozorim neke buduće mame na putu da pripaze, da nije sve tako bezazleno i jednostavno:
    meni se dogodilo upravo suprotno iskustvo od vašeg - sa curom je, hvala bogu, bilo je OK al sa mnom nije
    desna dojka mi se potpuno stvrdnula, ko kamen jer sam je samo navečer prije spavanja malo izdojila (a očito sam trebala puno više),
    ujutro sam se probudila sa bolovima i lagano povišenom temperaturorom, poludila sam!!!
    krenulo je ručno izdajanje, koje je trajalo, i nekako sam je uspjela smekšati + lijek za temperaturu i tako se smirilo
    popodne kad smo konačno došli doma i cura je ostatak slasno izvukla
    baš sam bila ljuta na sebe što nisam više pripazila i više izdajala

bas mi je zao da se stvar malo zakomplicirala, ali bitno da je na kraju bilo sve ok, osobito sa curkom. nismo svi isti... mozda si se prije spavanja trebala nesto vise izdojiti pa da ujutro bude malo bolja situacija, ne znam...
    u svakom slucaju znas za drugi put (ako naravno za njim bude potrebe)
    Posljednje uređivanje od Nivi : 15.12.2010. at 11:37

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zaboravih napisati.
    izdajala sam u ona doba dana kad i ona obično sisa al jedino što sam preskočila je noć (nisam se budila, jer sam konačno nakon 1,5 god. mogla odspavati u komadu) i eto, to je valjda, bilo krivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •