Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: odšteta za povredu djeteta u školi

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno odšteta za povredu djeteta u školi

Evo ovako. Curka slomila dva prsta na nozi u školi na tjelesnom prije 5 tjedana. Početkom školske godine uplatili smo nekakvu premiju od 30 kn za osiguranje.
    Dosad nisam podnijela nikakav zahtjev za odštetu.
    Jesam li zakasnila?
    Ukoliko nisam, komu se obratiti i s kojim dokumentima?
    Hvala

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pitati ću sutra sestru. Ona je dobila odštetu kad je mali razderao nogu u školi na neko metalno čudo. Javim u toku dana.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti.
    Idem sutra ujutro u školu, ali će mi koristiti da znam ako je i sestra prijavila kasnije za slučaj da me odbiju.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila. Nije kasno. Tek kad je gotovo liječenje.
    Svejedno me zanima sestrino iskustvo, EvaMONA, kao i sva druga ukoliko ih ima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa je slomio palčanu falangu lijevog stopala u vrtiću - odšteta 139kn

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ovako kao je znam po osiguranju imaš pravo na odštetu ali tek kada završi sa lječenjem i prikupiti svu potrbnu dokumentaciju te sa njom prijaviti štetu odgovarajučoj osigurateljskoj kući, najbolje ti je saznati kod koga ste osigurani te tamo potražiti sve inf, skoro svaka bolje kuća ima ljude zadužene baš za takve situacije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iznos i da li će ga biti ovisi o vrsti police koja je sklopljena, najčešće se sklapaju police osiguranja od posljedica nesretnog slučaja koja obuhvaća nastupanje invaliditeta u određenom postotku ili smrti, u slučajevima " manjih " ozljeda ne dobiva se praktički ništa jer to nije niti osigurano

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ok. Hvala.
    Nisam ni mislila da je neka luda cifra niti mi je to cilj, samo me zanimalo. Činjenica je da će meni više skinuti od plaće što sam bila s njom na bolovanju. Ma glavno da je dobro završilo.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo što si platila 30 kn ti je polica od posljedica nesretnog slučaja i na toj polici se obično ugovara trajni invaliditet, dnevna naknada i troškovi pogreba.

Ako se nezgoda dogodila u školi djeca imaju pravo prijaviti štetu po polici odgovornosti (djeca vrtića i osnovnih škola grada Zagreba su osigurana po ovoj polici, a plaća je grad Zagreb)

Znači, tvoja cura ima pravo prijaviti štetu po dvije police.

Rok zastare je 3 godine, tako da ne moraš žuriti sa prijavom,neka dijete završi liječenje i rehabilitaciju pa onda sve prijavi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

polica osiguranja od odgovornosti je sasvim druga priča, samim time što je ozljeda nastala stječe se pravo na odštetu, a visina ovisi o težini ozljede

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ok, thanks. Nisam imala pojma kako to klapa.
    A kako škola gleda na ovu drugu policu, stvara li to njima probleme? I gdje se uopće polica od odgovornosti prijavljuje?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne stvara im probleme, plaća se baš iz razloga da im se ne bi stvorili problemi, vrtići i škole se štite na taj način....gdje se prijavljuje, ne znam....nekad vrtić/škola preuzima prijavu na sebe, kako je Zagreb to uredio nemam pojma...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •