-
Kombinirane auosjedalice - stvarnost ili mit?
Ukratko: A. je stara 4.5 mj, teska 7,8 kg i visoka 69,5cm. Imamo Graco 0+ autosjedalicu, i ona joj je duzinom i sirinom na knap, pa sam pitala sto napraviti. Savjetovale ste mi kombiniranu autosjedalicu, s cim se apsolutno slazem. Odlucih otici u TL na Slavonskoj. Obzirom na moju bolesnu kraljesnicu, ovih sam dana koma, pa odlucih prije nazvati, da ne idemo uzalud. Ljubazna teta spoji me s odjelom autosjedalica, gdje objasnim sve gorenavedeno prodavacici, i pitam je imaju li sjedalice koje se mogu montirati tako da BEBA GLEDA OD SMJERA voznje, a kasnije, kada je veca, U SMJERU voznje, dakle, kombiniranu autosjedalicu. Na to mi ona odgovori da imaju, te mi krenusmo.
Dosli u TL, trazimo odjel autosjedalica, nasli. Izreferiram tel. razgovor prodavacici koja mi kaze slijedece: oni nemaju kombiniranih autosjedalica. Pao mi mrak na oci, pitam tko mi je onda rekao da ima, naravno, nisam trazila ime, bla-bla... NO, dotuklo me slijedece. Ona je cula za te kombinirane ali oni to nisu imali niti je ona to vidjela, u stilu "to ne postoji". Preporuka glasi:pricekajte jos mjesec dana, ako se beba udeblja jos kilogram, znaci, imat ce 9kg, i bit ce stara 5,5 mj, i kupite joj sjedalicu koja gleda U SMJERU VOZNJE!! :shock:
Rekoh, ma to nije moguce, pa nije 9 kg jedini kriterij, pa poanta je da dijete samostalno sjedi! Pa sjedit ce, rece prodavacica :lupa glavom od zid: Na moju izjavu da nisam bas uvjerena, i da ortopedi ne preporucuju forsiranje sjedenja, i da se, uostalom, NE USUDIM tako malu bebu metnut u vecu sjedalicu, gledala me u stilu "joj daj, sta dramatiziras".
Ko je tu lud? Mislim da bi Rode trebale automatski reagirati, jer ocito u TL nemaju pojma o autosjedalicama. Jedn je preporuciti ovakvu ili onakvu igracku, ili odjecu, ali dati TAKVE informacije znaci doslovce ugrozavati zdravlje i sigurnost necijeg djeteta!
I molim molim molim, ako je itko bilogdje u Zagrebu kupio kombiniranu AS, molim napisite ciju i gdje i koliko kuna. Hvala. :polulud isfrustriran smajli:
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma