Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Upala uha koja ne prolazi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Upala uha koja ne prolazi

Dakle, pre 20 dana se mala jedno jutro probudila sa temperaturom i bolovima u uhu. Otisli smo prvo da joj uzmi bris grla i nosa, pa u nas Dom zdravlja kod ORL doktorke. Dobila je Panklav (antibiotik), OperilP, Fluimucil (za razredjivanje sekreta), cesto ispiranje fizioloskom. Tri dana kasnije bris pokazao da ima Strepktokok pneumonie i Hemofilus spp, oba osetljiva na Panklav. Posle 10 dana antibiotika, usi i dalje nisu ok, bolje, ali ne skroz ok. I dalje fizioloski, operil, fluimucil. Posle 5 dana kontrolni bris, ona se ponekad pomalo zali na uho, ali nema temperaturu, normalno se ponasa, jede, vesela je. Nos prohodan, ali kad ga cistimo izlazi tu i tamo malo sekreta. Nabavili smo inhalator i inhaliramo se na fiziolosku.
    Danas rezultati kontrolnog brisa, ima Hemofilus spp, nisu uradili antibiogram Usi i dalje crvene.
    Dobila je novi atb (Hemomicin), neko usisavanje iz nosa (danas su joj to radili, nije izaslo nista), i dalje kapi i fizioloska.
    Ima li neko strucan da nam kaze sta dalje? Nasa doktorka se cudi i sleze ramenima.
    Ima li neko da je imao slicnu situaciju? Kako ste je resili?

Citala sam da je, mislim anchie76 razbijala sekret (ne sebi nego detetu) inhalacijama, zato smo i nabavili inhalator. A ORL nam kaze da inhalator nema nikakvu svrhu kod upale uha.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi imali prošle zime.
    i rečeno nam je da je to zbog anatomije uha/grla.
    mjesec i pol smo liječili upalu uha koja nikako nije prolazila. antibiotik za antibiotikom.
    otorinac rekao da je to radi mandula, da kad god se upali grlo ili začepi nosić, da možemo očekivati i upalu uha. i da treba paziti da nosić bude čist i prohodan, da inhalacije pomažu, jer ako se razrijedi sekret, lakše ga se riješiti, i upala teže dođe do uha.
    i da bi se moglo riješiti operacijom mandula, ali to tek kad malac navrši tri godine.
    od onda se, hvala Bogu, nije ponovilo, ali malac nije ni bio bolestan od tada.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tu smo :kolut: . Sekret u uhu stalno, svaka nova viroza aktivira upalu uha. Ocisti se tek preko ljeta. Slijedimo sve upute, Fluimukan, inhalacije, puno tekucine, ispiranje fizioloskom...dva ORL rekla da nije za operaciju i da se strpimo do 4-5. godine. Svaka 2 tj. smo na bolovanju i cupamo kosu od muke.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi isto trpimo već drugu godinu,, sad ćemo 6. Čekamo da odraste.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi jos nismo dobili dijagnozu da je uho u redu. Znaci nisu upale uha jedna za drugom nego jedna koja se ne da izleciti.
    Imali smo istu situaciju u martu ove godine (to joj je bila prva upala) i posle 3 atb zavrsili smo kod privatnog ORL koji joj je uradio 5 aspiracija (cevcica kroz nos do usnog kanala, pa usisava). Ali i tad smo zavrsili lecenje sa: puno je bolje, ali desno uho jos uvek blago crveno.
    E sad taj dr vise ne radi, a kod nas u drzavnim klinikama (dom zdravlja, orl bolnica) se ne rade takve aspiracije vec samo cok cok. Njoj su danas uradili cok cok i sestra se bas cudila kako skoro nista nije izaslo iz nosica.
    Uglavnom i meni dodje da cupam kosu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi jos nismo dobili dijagnozu da je uho u redu. Znaci nisu upale uha jedna za drugom nego jedna koja se ne da izleciti.
    isto je bilo i kod nas, jedna koja je trajala mjesec i pol, sa nekih godinu dana starosti.
    imao je jednu prije, sa nekih 8 mjeseci, koja se izliječila s jednim antibiotikom, nije dugo trajala.
    i to je jedina dva puta da je bio bolestan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •