ja vjerujem da ako je oznakla "bio", da se i radi o tome.
inače ne znam kako bi normalno i opušteno živjela, bez živciranja oko tako neke banalne stvari kao što je hrana.

preferiram domaće, iz maminog vrta.
a kad smo po cijele dane hodočastili doktorima, bolja opcija mi je bila kupovna "bio" kašica, nevažno kojeg proizvođača, bitno da je sastav koji piše (ono najsitnijim slovima) bio primjeren dobi djeteta. na brojeve gore istaknute (tj. mjesece za koje je kašica "prilagođena") se nikada nisam obazirala.
nije mi padalo na pamet pripremiti kašicu doma i onda ju nosati okolo cijeli dan i saftati na 30 stupnjeva celzijevih. dijete bi možda i otrovanje dobilo.

što se tiče podgrijavanja, kupovnu ionako nikada nisam podgrijavala. kao bi i gdje to obavljala u čekaonicama?
i to uopće nisam doživljavala kao neki problem, malac je jeo i hladno, bilo mu je svejedno.

a što se tiče tih štetnih tvari koje se oslobađaju grijanjem, negdje sam čitala, al nemojte sad to uzeti u obzir kao istinu jer je bilo u nekom časopisu, čini mi se da proizvođači krumpir, i špinat i ostalo povrće obrađuju na određeni način tako da toga štetnoga ne bi trebalo biti u kašicama u nekim većim količinama.
ako je to istina, uopće se ne želim zamarati načinom te obrade, čisto radi vlastitih živaca.

dajem djetetu najbolje što mogu u tom trenutku. glavno da mu ta nesretna kupovna kašica nije svakodnevno na meniu. a za ostalo, ne obazirem se.
zato sam mu bez problema davala i te kašice sa krumpirom i špinatom.