Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Karijes na mliječnom zubu ili...?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Karijes na mliječnom zubu ili...?

Jučer sam Ivi na petici primjetila nešto u zubu. Zubić izgleda onako, kao da je malo mat bijeli na tom dijelu i nešto onako malo tamnije unutra u zubiću. Pomislila sam da je hrana pa sam uzela čačkalicu da joj to izvadim, no međutim, ništa se nije dalo izvaditi plus što je ona jauknula na to. Rasplakala se i rekla da ju boli.
    Danas sam probala malo jače istrljati četkicom taj zubić ali nije uopće reagirala.
    Osobno nemam iskustva s pokvarenim zubima, pa nemam pojma što bi ovo moglo biti. Je li moguće da je to karijes? Kakve još "boleštine" mogu zahvatiti zube?
    Inače zube održavamo, bombone jede minimalno...
    Ići ćemo naravno kod zubara, ali voljela bih do odlaska čut vaše mišljenje. Inače, ostali zubići su joj krasni.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vjerovatno je karijes, zubar ce to brzo srediti i ne bi trebalo biti bolno.
    Moj sinko je prije polaska u skolu rijesio 4 karijesa, dobio bijele plombe tako da se sada ni ne vidi gdje su bili

p.s. njega je isto boljelo ako bi se cackalicom diralo, ali kada je zubarica krenula brusiti nije ga boljelo nista

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa odakle joj??? Ima tri godine i redovno brinemo o zubima!
    Baš sam žalosna! Zubi su mi velika slabost i nikako mi ne ide u glavu kako se to desilo...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I jedno glupo pitanje...Kad taj zub padne, hoće biti problema i s onim koji naraste, ili ta kaj naraste bude zdrav?
    Sorry na takvom pitanju ali se stvarno nikako ne kužim u to...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I jedno glupo pitanje...Kad taj zub padne, hoće biti problema i s onim koji naraste, ili ta kaj naraste bude zdrav?
    Sorry na takvom pitanju ali se stvarno nikako ne kužim u to...
    Nemoj brinuti.
    Idi kod zubara da sanira ovaj zub, a za trajni je jedino bitno da mu ovaj "čuva mjesto".

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa odakle joj??? Ima tri godine i redovno brinemo o zubima!
    Baš sam žalosna! Zubi su mi velika slabost i nikako mi ne ide u glavu kako se to desilo...
    jooj draga, nemoj sebe kriviti
    Kod neke djece se javljaju karijesi bez obzira sto radili u smislu prevencije.
    To nikako nije pokazatelj sklonosti kvarenju zuba u odrasloj dobi, nemoj brinuti, trajni zubi nisu ugrozeni

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi smo bili u šoku, redovno peremo zube i već smo imali 4 karijesa, a čekaju nas još dva za riješit.
    A ima 4 godine i bijele zube, ko biseri, ali se jako brzo kvare. Evo baš joj je jedna plombica ispala, i u dva tjedna koliko je trajalo da dođemo zubarici da stavi novu, već se počala radit mala gangrena. Nemreš vjerovat!
    I mene tješi moja zubarica da ne znači da će imati problema sa trajnima, ali se ovi moraju popraviti, a to nam je trauma, svaki put plače ko kišna godina.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ana, bolje što prije staviti plombicu, da se ne kvari dalje. On mora čuvati mjesto trajnom zubiću.
    Moj F. stvarno redovito pere zube, ali usprkost tome, zubi mu se brzo kvare. Naša zubarica je moja prijateljica i ona mi je objasnila da se ne trebam sekirati jer je to normalno da su mliječni zubići mekani i lako kvarljivi. Bitno je samo staviti plombicu na vrijeme. A imaš ih i u bojama, mom F. je to super kad ima zelenu, crvenu i plavu plombu.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 24.11.2010. at 09:52

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je li se taj "sport" nekaj plaća? Ja vam u životu bila par puta kod zubara....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Blago tebi!

Dijete ima pravo na socijalnog zubara, onda ništa ne plaća. Raspitaj se koji su dobri. Ja bih ti preporučila moju, ali je moja iz Osijeka(baš idemo u subotu).

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je li se taj "sport" nekaj plaća? Ja vam u životu bila par puta kod zubara....
    Za djecu HZZO pokriva cijenu bijelih plombi sto nije slucaj kod odraslih

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zovem sutra zubarku, pa ćemo vidjeti kako ima mjesta...Nadam se da neće predugo to trajati. Je li boli to postavljanje plombi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •