Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Alergija na EFFERALGAN

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Alergija na EFFERALGAN

Eto, noćas sa napunjenih 8mj. T. je dobio prvu temperaturu, koju smo, naravno pokušali skinuti sa čepićem Efferalgana (80mg). Ujutro sam opazila prištiće, i pomislila na urtikariju, a dr. radi popodne. Ni na kraj pameti mi nije bilo da može imati reakciju na Efferalgan!?
    No oko podneva je opet zakurio, ja mu opet strpam čepić, i nakon sat vremena urtike su se pojačale, povečale i zacrvenile. Bili smo kod pedijatra, i nekao je da najvjerovatnije je alergija, a kroz naš razgovor, zaključili smo da jedino može biti Efferalgan uzročnik.
    Totalni mi je bed, jer nam kao alternativa ostaje ili Dalcy ili Lupocet, a T. je još mala bebica.
    Ima li tko iskustva sa ovom vrstom alergije, i da li postoji još koja vrsta lijeka za snižavanje temperature, jer sam jako svjesna da ga Dalcy začas može podhladiti , a to ima opet svoje posljedice!
    Tanks

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko mi je poznato, a moze biti da grijesim jer ne koristim ni jedno ni drugo, Lupocet i Dalcy nisu isto. Odnosno, Lupocet je paracetamol, tj. isto sto i Efferalgan.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko mi je poznato, a moze biti da grijesim jer ne koristim ni jedno ni drugo, Lupocet i Dalcy nisu isto. Odnosno, Lupocet je paracetamol, tj. isto sto i Efferalgan.
    Točno.

Lupocet i Efferalgan su paractetamol.
    Dalcy je ibuprofen.

Uvijek postoje opcije da pokušavaš spuštati temperaturu fizičkim metodama (tuširanje mlakom vodom, oblozi), pa ako to ne radi pravilno doziranim ibuprofen. Postoji još i voltaren u čepićima , ali on je najjaći od svega navedenog tako da pretpostavljam otpada.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tu su dvije mogućnosti:

1. reakcija na lijek, paracetamol: u tom slučaju reagirat će i na Lupocet

2. reakcija na neku pomoćnu tvar: možda neće reagirati na Lupocet, ne znaš dok ne probaš.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, opet kuri, u 19 am mu dala Dalcy 2,5mg, i sad opet, jer mu je temperatura rektalno 39,3! Kaj napraviti kad nemožeš skinuti temperaturu ni fizičkim putm, jer, očito, nemogu davati naizmjenično Dalcy- paracetmo? Šta od homeopatije pomaž kod tako visoke temperature?
    Moram priznati da o Voltaren čepičima znam samo da se uzimaju u iznimnim situacijama, i kod jako visok temperature, a da li se daju i tako malenim bebačima, to ne znam, a i naravno, nemam i domeka.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Krivo sam bapisala u postu br.1, umjesto DALCY ili LUPOCET sam mislila ma DALCY ili IBUPROFEN, jer su isti po sastavu, sorry.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pitanje je : zašto ima temperaturu?
    Ako se temperatura ne može lako skinuti, i jako brzo ponovo naraste moguće da je neka upala ili da je virus. Ukoliko je ovo prvo, trebao bi piti i još nešto osim samo lijeka za skidanje temerature.
    Svakako treba probati sa oralnim sirupima paracetamola, možda ne reagira na sam paracetamol.
    Ali provjeriti sa liječnicom, ona će ipak znati najbolje.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma jesam, pretpostavlja da je viroza, a ja sam prvenstveno došla zbog plikova. Pedijatar mi je i rekao da mu dam Dalcy, obzirom da ga imai doma, a ja ga nisam pitzala da lli postoji još šta, jer sam smotana, PRIRODNO .
    Zanimalo me da li je još netko imao takvo iskustvo sa malenom bebom, i kak se to tretiralo, da li se testirala ta mogučnost alergije, i kako se nositi sa time kad zagusti.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Relativno malen broj ljudi alergičan je na paracetamol. Upravo je to jedan od razloga zašto je to antipiretik prvog izbora za djecu. Možda je alergičan na neku pomoćnu tvar u čepiću. Ja bih probala sa davanjem male doze paracetamola oralno, u obliku sirupa, ali dok dijete bude zdravo, da vidiš reakciju.
    Do tada... kupanje u mlakoj vodi (minimalno 20 min), naribani krumpir u čarapice. Nama je to pomagalo.
    Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •