ifigenija, ti preskačeš postove? Dali za djecu koja nisu začeta ivf-om znaš kako su začeta?
ifigenija, ti preskačeš postove? Dali za djecu koja nisu začeta ivf-om znaš kako su začeta?
Ja stvarno ne vjeujem...
Ako medicina skuplja info raznih tipova, skuplja i ovo - prirodno začeta, uz pomoć lijekova, u specijalnim prilikama, ivf. To su tipovi začeća, ne vrijednosne procjene.
Ne mogu garantirati nešto ako ne prate i ne proučavaju.
Ja ne razumijem u čemu je problem. Stvarno ne razumijem. Osobno ću iskreno odgovoriti na svako pitanje o sebi, djeci, trudnoći, navikama i ostalo jer držim da je to u interesu i mene i djece i obitelji, a može biti na dobro i svima. Je, ima ljudi koji zlouporabe ovo ili ono, ali to me ne zanima.
Jednog dana će se objaviti - ni nakon 50 60 100 godina djeca začeta ivf-om nemaju nikakve razlike u odnosu na ivf. Ili ima - ovo ili ono. Ja navijam za prvu varijantu.
Kao da se radi o nekim rasnim zakonima; možda istraživanja pokažu neku benignu potrebu da se ne znam - ivf provodi na stupanj višoj ili nižoj temperaturi. Uz majčinu ruku na epruveti, štojaznam.
Ako se proučava efekt glazbe na fetus, ne vidim zašto se ne bi i sve druge stvari proučavalo.
Jedino da se vratimo u neku novu plemensku sitauciju gdje smo umjesto rasta u ljubavi i istinskog prihvaćanja jedni drugih doveli svih u neku zonu prisilne šutnje i majmuniranja - sve je isto, i u kojoj i znanost dolazi u pitanje - je je razlikovna.
Najbolje da donesemo zakon po kojoj su svi isti, i moramo zatvoiti oči na razlike, i ne primijetiti da smo drugačiji.