napisah naprijed - od nikoga ne krijem i u miru sam - pred bogom i pred ljudima
ponosno stojim iza toga i učim nju da tako razmišlja
ne smatram da ima etiketu išta veću ili težu ili ružniju nego što joj netko može staviti zbog bilo čega drugog...
ali da prvo odgovorim na tvoj argument...moja poznanica kad je radila jedno istraživanje o djeci - potpuno nevezano za ivf...tema je bila potpuno druga - i moje dijete joj je trebalo biti u kontrolnoj kupini...došla jei tražila potpis nas roditelja...uz dokument koji smo potpisali u kojem se ona obvezuje da sve ostaje potpuno tajno
dakle toliko ako je u pitanju znanstveno praćenje i istraživanje...
a mislim da ti ifigenija mješaš kruške i jabuke (da budem pristojna i ne spominjem predrasude više od ove jedne zagrade) jer sve što navodiš može biti povezano s kasnijim zdravstvenim problemima, dok ivf, odnosno činjenica da li su jajna stanica ili spermij spojeni u petrijevoj zdjelici ili u jajovodu - a dalje je zametak potpuno identično implantiran u tijelo majke (maternicu) nema (niti može imati) ikakve važnosti za dalje zdravlje djeteta te je spominjanje toga krajne irelevantno i za nekoga možda uvredljivo ...a može dovesti do toga da ljudi zlonamjerno, uvjetovano predrasudama ili ne (pa čak i stručne osobe, ali nedovoljno 'potkovane' u tom području) pripisuju neosnovano neke poremećaje, probleme, faze u ponašanju koje se inače mogu javiti kod sve djece, u - upravo ivf-u...kao što je možebitno slučaj iz uvodnog posta (ako ga uzmemo zdravo za gotovo)...a ponavljam osobito je neprofesionalno o tome raspravljati na hodniku (kad već imamo tu situaciju spomenutu u prvom postu)