Pokazuje rezultate 1 do 50 od 340

Tema: "Obilježeni" cijeli život???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma priznajem da nisam nigdje vidio da netko kaže da se ne smije na carski rez ako je postavljena medicinska indikacija.

Ali na brojnim se pdf-ovima provlači stav kako je to neprirodno, ostavlja posljedice na dijete, uskraćuje majku za orgazam pri porodu, uskraćuje dijete za silne hormone koji se luče pri prirodnom porodu itd..., te kao takvo ima ne znam kakve posljedice za dijete...

Onda kad se netko usudi napisati da možda neki uvjeti kojima su djeca izložena prije rođenja ili prije implantacije mogu utjecati na razvoj djeteta ili na tijek trudnoće, nastane silna frka i "dokacivanje iz petnih žila" kako to nije istina, uz poprilično omalovažavanje onih koji su se to usudili navesti kao mogućnost......

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma priznajem da nisam nigdje vidio da netko kaže da se ne smije na carski rez ako je postavljena medicinska indikacija.

Ali na brojnim se pdf-ovima provlači stav kako je to neprirodno, ostavlja posljedice na dijete, uskraćuje majku za orgazam pri porodu, uskraćuje dijete za silne hormone koji se luče pri prirodnom porodu itd..., te kao takvo ima ne znam kakve posljedice za dijete...

Onda kad se netko usudi napisati da možda neki uvjeti kojima su djeca izložena prije rođenja ili prije implantacije mogu utjecati na razvoj djeteta ili na tijek trudnoće, nastane silna frka i "dokacivanje iz petnih žila" kako to nije istina, uz poprilično omalovažavanje onih koji su se to usudili navesti kao mogućnost......
    Ja ti vjerujem u utjecaj prije rođenja , ali bome prije inplantacije: nikako.
    Ali to je samo moje vjerovanje , a ne znanstveno utemeljena činjenica.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ihaaaaj, vidim o svemu sad pletemo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, slažem se. Ali - meni je sve to krivo i prejednostavno je i zanemaruje mali milijun utjecaja kojima smo izloženi.

Za ovo "uvjeti prije implantacije" - to su proučavali i većinski konsenzus struke je da nema veze, i to su mi potvrđivali "veliki mačci" iz relevantnih polja.

Ali, zdravlje bebe određuju njegovi kromosomi (ako je plod zdrav, trudnoća će u ogromnom broju slučajeva OK teći.

Sve drugo - način poroda, slušanje Mozarta u utrobi i pričanje s bebom - po mom dubokom uvjerenju nema neke veze, osim ako se ne radi o ekstremima - nema kisika u porodu, komplikacije CR-a, majka u trudnoći izgladnjivana i zlostavljana, pila i drogirala se itd.

Sve sam više uvjerena da niti dojenje nema takvu jednoznačnu poveznicu, jest bolji start, ali nemoguće je izbjeći prevladavajućim utjecajima i okoline i nasljeđa - ako govorimo o alergijama.

Ključan je postantalni razvoj - briga o djetetovom zdravlju i ono.. neki normalni odnos, a ovo drugo... iskreno, ako mene pitate - pretjerivanje - od ključne važnosti ovoga ili onoga u trudnoći i porodu, uz iznimku ranog kontakta za uspostavu laktacije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2010. at 11:32

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve sam više uvjerena da niti dojenje nema takvu jednoznačnu poveznicu, jest bolji start, ali nemoguće je izbjeći prevladavajućim utjecajima i okoline i nasljeđa - ako govorimo o alergijama.

.
    To i jesu najnovije znanstvene spoznaje. Dojenje ne štiti od kasnijeg razvoja astme.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To i jesu najnovije znanstvene spoznaje. Dojenje ne štiti od kasnijeg razvoja astme.
    Iskreno, ne vjerujem, osim ako izvor nije Richter ili neki drugi u njegovom rangu tako ne napiše. U svojem skromnom krugu poznanika vidim da nema nikakve veze pojavnost alergije i to ko je bio dojen i dokad.

Ako su mama i tata alergičari, ogromna je šansa da bude i dijete.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2010. at 11:38

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, ne vjerujem, osim ako izvor nije Richter ili neki drugi u njegovom rangu tako ne napiše. U svojem skromnom krugu poznanika vidim da nema nikakve veze pojavnost alergije i to ko je bio dojen i dokad.

Ako su mama i tata alergičari, ogromna je šansa da bude i dijete.
    Pa to ti i pišem. Što se samo astme tiče dojenje ili nedojenje tu ne igra ulogu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to ti i pišem. Što se samo astme tiče dojenje ili nedojenje tu ne igra ulogu.
    Ja ti govorim da ono što ja vidim (opet, neš' ti argumenta, ali uvijek se čovjek korigira za ono kako je oko nas, opet, tu postoji problem percepcije) - alergičari jesu ili nisu, bez obzira na dojenje. Ne govorim uopće sad o astmi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2010. at 11:50

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

alergičari jesu ili nisu, bez obzira na dojenje
    ot.
    i bez obzira na uvodenje namirnica u dohrani (po novom).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •