Pokazuje rezultate 1 do 50 od 340

Tema: "Obilježeni" cijeli život???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li su ljudi koji neinformirani do kraja krecu u ivf sebicni da dobiju dijete i da li je posteno ici na dijete ako je neko svjestan rizika i zna cemu se izlaze? tko je recimo bitniji, to dijete koje se radja necijom zrelom odlukom ili roditelj koji toliko zeli bioloskog potomka?

takodjer je nemoguce nekome tko je zaceo prirodno shvatiti te dileme i tu borbu da bi se dobilo dijete

nekako mi tu spada i prenatalna dijagnostika i radjanje djeteta za koje znate da dolazi na svijet drugacije

smatram da je ok da je u medicinskim file-ovima napomena da je dijete zaceto ivf cisto djetetove sigurnosti radi

http://www.guardian.co.uk/science/20...icineandhealth

Children born after IVF treatment 'face higher health risks'

Children born to couples who have undergone fertility treatment are more likely to be diagnosed with autism, cancer and other disorders such as cerebral palsy and mental retardation, researchers claimed yesterday.

The higher risk to child health is believed to be caused by medical problems in the parents, such as diabetes and hypertension, damaging the child in the womb, but doctors conducting the study said IVF and other fertility treatments may also play a role. Medical records of children born after their parents sought fertility treatment showed they were four times more likely to have autism than those born to fertile parents.

Childhood cancers including leukaemia and brain tumours also rose.
    The risk of more minor problems, such as attention deficit hyperactivity disorder, rose by 40%, and other medical conditions affecting hearing and sight nearly doubled. Children had a 30% higher chance of being admitted to neonatal intensive care units and to stay in hospital for more than three days if they were born following fertility treatment, the study found.
    The researchers stressed the figures represent relative risks. In July researchers at Guy's and St Thomas' hospital in London reported the prevalence of autism to be 0.39% in the general population, a figure that will include some children born to parents aided by fertility treatment. A fourfold rise in the risk of autism would see a child's chances of having the condition increase to 1.56%.

Mary Croughan at the University of California in San Francisco studied 2,000 women who either gave birth naturally after a long period of infertility, or conceived after a variety of fertility treatments, and compared them with 2,000 fertile mothers who gave birth between 1994 and 1998. More than 19,000 medical records were used to build up a picture of the women's pregnancies and deliveries and the health of their children up to six years of age.

The researchers found infertile women had more complications such as pre-term labour and pre-eclampsia, more delivery difficulties and caesarean sections. Children born to infertile women were 20% more likely to have low birth weights and were twice as likely to show evidence of poor growth in the womb. Speaking at the American Association for

Reproductive Medicine (ASRM) conference in New Orleans, Dr Croughan said that medical conditions more common in infertile couples may be to blame for the rise in childhood health problems. She said: "The vast majority of children born to infertile couples are healthy, but if a couple has any risk factors that could lead to a child not being born healthy, then those should of course be taken into consideration."

Clare Brown, chief executive of Infertility Network UK, said "continual research" was needed to ensure "treatment is safe for couples and potential children".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo dosla stray cat da nas prosvijetli.

Mi svi smo totalni idioti, neinformirani do daske smo ulazili u postupke i pravili djecu koja su tkoznakakva ispala, ali tajimo.
    I naravno sebicni smo gadovi, da se zna.

Pino, ina33 i ostali, uzalud vam trud sviraci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo dosla stray cat da nas prosvijetli.

Mi svi smo totalni idioti, neinformirani do daske smo ulazili u postupke i pravili djecu koja su tkoznakakva ispala, ali tajimo.
    I naravno sebicni smo gadovi, da se zna.

Pino, ina33 i ostali, uzalud vam trud sviraci.
    izgleda da ti je promaknuo dio di velim da je lako ljudima koji su zaceli klince prirodno debatirati o tome jer ne mozes znati kako je to

takodjer kao mama djeteta sa autizmom znam o cemu pricam kad su u igri djeca sa posebnim potrebama.

pogledaj malo price o posvajanju, da li neko uzima djecu sa posebnim potrebama? da li imas pojma koliko djece sa posebnim potrebama roditelji bace u instituciju?

samo netko tko prolazi kroz probleme sa plodnoscu zna kako je proci takvo iskustvo a da li su spremni nakon borbe donijeti na svijet nesavrseno dijete? trebas poslje ziviti sa svojom odlukom

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    samo netko tko prolazi kroz probleme sa plodnoscu zna kako je proci takvo iskustvo a da li su spremni nakon borbe donijeti na svijet nesavrseno dijete? trebas poslje ziviti sa svojom odlukom
    Stray ja kontam o ćemu pričaš, sit gladnom ne vjeruje itd.
    Jedino, ne razumjem koja su to onda djeca savršena? Meni se ćini da to ne postoji, jer uvijek postoji neki "feler" bilo da je djete ivf ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Stray ja kontam o ćemu pričaš, sit gladnom ne vjeruje itd.
    Jedino, ne razumjem koja su to onda djeca savršena? Meni se ćini da to ne postoji, jer uvijek postoji neki "feler" bilo da je djete ivf ili ne.
    mene jedino muci detalj da svojom odlukom mozes djertetu koje zelis prirediti zivot pun patenje i boli

ako su djeca sa "felerom" nesto sto je ok zbog cega ih ljudi masovno odbacuju i zbog cega ih niko ne usvaja?

ljudi moji, pa 80% veza na prezivi najobicniji autizam. sto je sa nekim epilepsijama, karcinomima i jos vecim patnjama djece...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene jedino muci detalj da svojom odlukom mozes djertetu koje zelis prirediti zivot pun patenje i boli

ako su djeca sa "felerom" nesto sto je ok zbog cega ih ljudi masovno odbacuju i zbog cega ih niko ne usvaja?

ljudi moji, pa 80% veza na prezivi najobicniji autizam. sto je sa nekim epilepsijama, karcinomima i jos vecim patnjama djece...
    stray cat, mislim da predoslovno tumacis statistike, koje je pino lijepo obrazlozila. statisticki gledano za svako dijete kako god bilo zaceto, postoji odredena procentualna vjerojatnost (koliko god bila mala) da nesto pode krivo. u trudnoci, pri porodu, tijekom zivota.

ali sto bi bila alternativa: ne imati djecu zbog tog straha od moguceg bola i patnje?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kojom odlukom? Govoriš kao da je sigurno da će MPO dijete biti bolesno. Baš obrnuto, velika većina ih je posve zdrava. Članak koji si linkala kaže da je povećani rizik od raka toliki da će jedno dijete više od tisuću - 1 od 1000 - dobiti rak u odnosu na spontano začetu djecu. U odnosu na sve ostale bolesti i poremećaje koje su moguće kod poroda, ovo je zanemariv rizik.

Sasvim je drugo pitanje što bi čovjek napravio da je vjerojatnost dobivanja bolesnog djeteta 50% ili više (a to znači "izgledno"). Da li bi se onda odlučili na dijete? Ne mogu na to odgovoriti, ne znam. Morala bih dobro razmisliti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam više mislila da ni ivf ni nazovi prirodan način začeća djece nemože stvoriti savršenog čovjeka, jer mi jednostavno nismo takva vrsta. Svjesna sam da nas ima sa večim ili manjim problemima i da se ljudi odriću svoje djece jer imaju ove ili one mane, ali ne govorim o tome, to ima veze sa ljudskom monstruoznošču s ničim drugim, govorim o tome da ti nitko ne može garantirati da će sve bit OK ni onda kad su uvjeti najidealniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •