mene isto smeta što stray stalno ističe kakoda ne kažem da me to osobno vrijeđe, jer prišiva meni i drugim ivf roditeljima etiketu sebičnosti, nepromišljenosti i neinformiranosti, kao da se radi o tome da je sigurno ili barem vrlo vjerojatno da će djeca iz IVF-a biti 'drukčija', 'bolesna', 's felerom' ili sl. - kad je valjda jasno iz ove rasprave, argumenata i različitih stručnih rezultata i studija koje nam je pino navele ili linkala, da ivf djeca nemaju nikakvu ozbiljnu statističku šansu da imaju iole učestalije poremećaje, medicinske ili bilo kakve druge dijagnoze i/ili stanja od druge djecesvojom odlukom mozes djetetu koje zelis prirediti zivot pun patnje i boli
i mislim da je itekako potrebno uvažiti argumentaciju radi li se o stručnim člancima/studijama ili člancima u dnevnim ili nekim takvim sličnim novinama
(ispričavam se stray ako je gornjom konstatacijom mislila na loš rezultat amnia i odluku da se dijete svejedno rodi kad je već, recimo, izgledno da će imati problem...iako je to meni opet tema za raspravu jer sam i ja jedna od onih koja nije radila amnio svjesnom odlukom i uz razgovor s liječnikom koji se nakon teško stečene trudnoće složio s tom mojim odlukom - mogu reći jedan od onih koji je apsolutno podržao tu odluku)
i za kraj da navedem...ono iz života...iako je ovo više tema na razini filozofije ...o nekim trećim ljudima i djeci
poznajem jako puno ivf roditelja i djece i doista nitko od njih / osim onih nekoliko koji su rođeni kao prematurusi ili s drugim problemima isključivo kao posljedicu troplodne trudnoće (koja je zbog novog zakona učestalija i češće se događa te time dodatno ugrožavaju životi majki i djece)/, dakle, ne poznajem osobno nikoga tko je rođen s bilo kakvim poremećajem ili bolešću...ili stanjem koje ni bilo potrebno pratiti