-
vjeverice, čudi me da Antunu nisu već napravili sve pretrage za refluks (vezikoureteralni, VUR)Viliju su to napravili kod prve urino infekcije s 3,5 mjeseca.
Imao je E.coli(najčešći uzročnik je ona ili proteus) 10x5, hospitaliziran i odmah mu napravljen uzv bubrega, scintigrafija i mikcija jer kad maleni dečkići imaju uroinfekciju, najčešći razlog je upravo VUR.
U slučaju hospitalizacije obično uzmu urin za urinokulturu i odmah puknu neki antibiotik širokog spektra i kad
naprave antibiogram vide da li su pogodili antibiotik (da li su dali upravo onaj na koji je bakterija osjetljiva)-ako nisu onda mijenjaju antibiotik.
Nakon zadnje doze antibiotika čeka se 3-5 dana i onda opet uzima urin za urinokulturu da se vidi jel beštija potučena.
Ja ti preporučam da se naručiš negdje u Zagrebu kod pedijatra nefrologa (mi smo u vinogradskoj), čeka se 1-2 mjeseca za prvi pregled, pitaj telefonski da li da odmah idete i na uzv ili scintigrafiju tako da odmah dobiješ sve termine, inače se čeka opet na to...
netko ide u Klaićevu, netko na Šalatu.
Vili ima VUR 2/3 stupanj što nije malo ali eto uz prevenciju antibiotikom (svaku večer) nije tijekom godine dana imao niti jednu uroinfekciju. A upravo ti je ta preventiva najvažnija da se očuvaju bubrezi jer svaka uroinfekcija može zahvatiti i bubreg. U pravilu se VUR sam povlači kako dijete raste tijekom prvih par godina života i operacije nisu česte tako da ne brineš jako.
Nemoj se dati zavlačiti i liječiti to kod primarnog pedijatra, nego potegni do zagreba da dijete ima zdrave bubrege.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma