-
vjeverice, pozdrav.
nažalost, imam iskustvo s uroinfekcijama.moj stariji sin Petar (23/4/02), u dobi od 16 mjeseci završio je u bolnici zbog enteroviroze. ne želim se vraćati na to grozno iskustvo, uglavnom u bolnici (zadarskoj), nije dobio ništa (mislim, nikakvu pomoć), osim bakteije pseudomonas aeruginosae. imao je 5x10 na 5-u
da bi isključili anomalije o kojima su cure gore pisale, uputili su nas na pretrage na kantridu i tamo je bilo sve ok. ove gadure se nismo riješili ni nakon desetodnevne terapije antibioticima ( injekcije u bolnici dvaput na dan). uglavnom, stalno smo ponavljali urinokulture, nekad sa boljim, nekad gorim nalazom, cijelo vrijeme pili brusnicu i te bakterije smo se riješili teka pola godine kasnije, nakon terapije garamicinom (opet injekcije deset dana).
e sad, u ponovljenoj urinokulturi, par mjeseci kasnije, pojavljuje se mrski proteus mirabillis ( doduše u nešto manjem broju nego kod vas). tu nastupa moja kuma, inače doc, koja mi kaže da prije svega malenom dajem puno c vitamina, jerbo proteus ne voli kiselo 8) , nastavili s brusnicom i c vitaminom ( bez antibiotika) i konačno, kad se petar ovo proljeće ostavio pelena, kako smo se i nadali, sve je ok.
dakle, ja bih ti svakako preporučila brusnicu (raspitaj se prije možeš li je davati maloj bebi, iako ja mislim da ne bi smjelo biti problema, jer je to bila čista brusnica-u kapima) i C vitamin kao profilaksu, a nakon što napravite urinokulturu i antibiogram, udariti po dušmaninu antibiotikom.
sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma