-
Drage Rode,
-bili na UZV bubrega(uredan i dobi primjeren nalaz)-hvala Bogu
-za sada uzimamo samo CRAN ACTIN 1ml navečer(sirup, brusnica)preporuka pedijatrice
-pedijatrica kojoj me je naša dr.opće prakse poslala je koliko sam shvatila stručnjak baš za to područje-doslovno mi je crtala i objašnjavala(sve više-manje to što sam od vas doznala)
-no ona spominje da po raznim autorima postoje razna «mjerila» refluxa(3,4 pa čak i 5 stupnjeva)
-navodno blaže oblike(1.,2. stupanj)nije moguće vidjeti UZV,a teži oblici se vide i na UZV
-mišić koji sprječava vraćanje mokraće prema bubregu može biti oslabljen pod utjecajem bakterija(to nisam znala, znači začaran krug dok se ne riješimo zločestih bakterija)
-u utorak nas čeka MCUG a nakon toga sinersul i ponovno vađenje nalaza
(pretraživala sam MCUG i pronašla da se to radi tek kad je urinokultura sterilna…znači li to da moja pedijatrica i nije neki stručnjak…zašto je važno da uk bude sterilna…ona je rekla da namjerno neće davati nikakav antibiotik da ne bi dobili lažan nalaz,a sinersul uzimamo odmah nakon pretrage…a baš mi se činilo da žena zna što radi…)
-tko bi trebao uvoditi kateter(sestra, dječji kirurg,…)i koliko dugo bi to trebalo trajati
-zašto je važno za MCUG imati sterilnu uk ?-
-ako uk nije sterilna hoće li nalaz biti lažan?-
jadan moj mali :anđeo:
Hvala za savjete, u moje i Antunovo ime.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma