Evo da se i mi javimo.
Jučer smo dobili nalaz urinokulure i Fran (5 mj) ima proteus mirabilis i 10/5. .Naravno, pedica nam nije bog zna što rekla o tome (to vam je bakterija koja se nalazi u urinu, ma nije valjda u grlu). Dobili Klavocin.Onda smo gledali na rodama i čuli za dr. Cvitković. Jutros sam je nazvala i preporučila nam je hitni ultrazvuk jer antibiotik nije uvijek nužan. Odmah smo kod nje otišli, i bubrezi su u redu (hvala dragom bogu), nema dilatacije, jedino nam je stijenka mjehura na graničnoj debljini (3,3 mm, a treba biti 3 mm).
Nakon toga je pogledala pišulinca i rekla- evo ovo vam je proteus. Naime, mi nismo prevlačili pišulinca do kraja-nisam ni znala da se toliko može prevući. Mi smo svaki dan po malo i čistili one bijele bjelančevine-grudice i mislili to je to. Kad ono, dokica mu je prevukla da sam se ja skoro onesvijestila i rekla nam da je to to! Terapija nam je sad: Klavocin 5 dana, nakon toga 10 dana Sinersul, ali samo navečer i nakon 2 tjedna urin i urinokultura. I tako sljedeća 3 mjeseca, pretrage mislim, ne kura. U slučaju recidiva preporuča se MCUG.
Nećete vjerovati koliko mi je sad lakše kad sam saznala o čemu se radi. Mi smo se pripremili već i na refluks i na neuredan nalaz bubrega...
Sad mi je ipak malo lakše, tako da bih svima preporučila napraviti UV čim prije...