Ajde se za početak pokušaj malo smiriti. Mislim da nisi trebala svekrvu niti povesti sa sobom, kad ti i onako nije podrška. Kad budeš drugi put išla, fino bebicu u maramu/sling/kolica, i prošetajte, kad ti je već tako blizu.
Naravno da beba ne smije gubiti na težini, to uopče nije upitno, ali ne znam kako bi takvim tempom koji ti je pedijatrica navela, mogla i dobivati. Neču ulaziti u njenu stručnost, samo ču reći da mislim da su pedijatri opčenito jako loše upoznati sa dojenjem. Naravno, čast iznimkama, ali moja to definitivno nije...
Sva mudrolija je u tome da dijete treba pustiti da cica koliko god dugo i učestalo ono hoće, zato se i zove -dojenje na zahtjev (DJETETA). Pokušajte danas tako, nek bude cili dan na cici ako je potrebno. Za noćno spavanje neman nikakv savjet jer moje dijete još ni sad s 10 mj. nije spavalo duže od 4 sata u komadu, pa eto, ja ti zavidim bar na snu ako ništa drugo. Probudi je nakon tri sata koliko možeš i nek pojede koliko bude htjela, kad ionako kažeš da navali kad se sama probudi.
Vaganje svaki dan je totalno kontraproduktivno jer samo stvara nervozu, a to vuče sve ostalo sa sobom, no ipak treba kreniti ta vaga u plus, pa onda pomalo to sve smiriti i dovesti u red.
Ne trebaš se niti svađati niti opravdavati ni svekrvi, ni doktorici, niti med.sestri. Pokušaj smireno reći doktorici da želiš isključivo dojiti i da si uvjerena da uz njenu podršku to možeš. Njen posao je da reagira ako dijete ne napreduje i to je normalno i poželjno, ali kako češ ti i koliko dojiti, to ti ona ne može reći. Njen način dojenja je potpuno pogrešan i ti to sad znaš, stoga nastavi onako kako kaže zdrav razum i brojne iskusne dojilje ovdje.
Nadam se da je tvoj muž na tvojoj strani, a svekrvu i sve ostale lijepo zamoli da te sad puste na miru i posveti se sebi i bebi. Znam da se roba neće sama oprati, niti ručak skuhati, ali to sve može čekati-dojenje ne može. Posveti se sad tome i nek ti to bude trenutno jedina zanimacija. Nora je još malena mrvica i tek se upoznajete, sve će to doći na svoje!!
Sretno!!