skulirana,

za početak ne treba ti svekrva u autu pored djeteta... ako dijete plače, ionako ga neće vaditi iz sjedalice za vrijeme vožnje (nadam se ), dakle njena svrha tamo je nepotrebna. Dijete je u sjedalici iza, ne može mu se ništa dogoditi - vjeruj nama čija su djeca veća Ako počne plakati, jedino što možeš napraviti je stati sastrane i smiriti dijete, ili nastaviti voziti ako imate kratko. Dakle svekrva ti tu ništa ne pomaže niti može.

Što se dojenja tiče, ja bih ti savjetovala da sad uvedeš ono vojni režim da imate 12 podoja u 24 sata. 12 AKTIVNIH podoja, dakle da se vidi da beba aktivno siše.

Ovo vaganje svaki dan je preveliki stres za tebe i lako je moguće da ta situacija blokira otpuštanje mlijeka kod tebe. Mi ne preporučamo vaganje češće od 7 dana, no ajde i da hoće za 3 dana i to je bolje od svaki dan.

Ti doji 12x dnevno, lezi s djetetom po cijele dane, spavaj i odmaraj, pokušaj se opustiti maksimalno - ono zaboraviti na svijet oko sebe. Prati dijete kako se ponaša (mora moći plakati, biti aktivno - mahanje rukama nogama itd), prati pelene, mora imati popišanih, ako ih nema 5-6 u 24h to je znak za paniku, ako ih ima, panike nema. I ako ima stolicu to je još bolji znak. Pusti je da sisa koliko hoće, ali gledaj da to bude AKTIVNO sisanje (dakle gutanje), a ne spavanje na dojci - velika razlika.

Ova cijela situacije je preveliki stres na tebe i normalno da je teško uspjeti u takvom okruženju.

Djeluješ mi kao mama lavica, rastjeraj sve od sebe koji ti ne daju podršku i daj vam vremena da uspijete