Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 168

Tema: dojenje na zahtjev - upomoc, nesto radim krivo!?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja pak nisam mogla dojiti i razgovarati dok nisu već veliki bili, uvijek, ali uvijek sam morala
    imati mir da se mogu opustiti...jer nikako da se mlijeko otpusti. A tako sam željala da me to ne muči,
    ali nisam si mogla pomoči, valjda jer sam jednostavno takva kakva jesam, a ima nas svakakvih

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Par postova gore pričala sam kak nas je doktorica našpotala jer je sinek buco.....
    Danas sa 3,5 mjeseca mogu reći da se dosta toga promijenilo.... Sam traži jesti svaka 3 do 4 sata... Podoji traju maximalno 15 minuta (preporodila sam se!!!). Puno mi je pomogla savjetnica na sos telefonu za dojenje.... Upalile su se cike jer je počeo manje jesti... Isprazni samo jednu po podoju i to je to.
    Vagala sam ga danas i ima točno 10 kg; dugačak 67 cm (rođen sa 4330g i 54 cm)... Još uvijek je buco... Mislim da će nas opet špotat pedica na pregledu sa 4 mjeseca.... Ovaj put ne bum bila tiha ko prošli put....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Skulirana, ako dođe do toga da moraš nadohranjivati.. nikako to nemoj raditi na bočicu! to bi vam u trenutnoj situaciji zaista moglo jako zakomplicirati dojenje, ako dohrana mora ići neka ide na čašicu ili špricu
    naravno,tako sam i namjeravala,imam sprice od 10ml pa cu s njima davat zlu ne trebalo!
    u bolnici sam joj jednu noc na nagovor sestre dala malo glukoze isto tako na malu spricu!

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    skulirana, jesi li probala raditi kompresije?

kada je malena na dojci, palcem pritišći masnije mlijeko prema bradavici. kreni skroz gore od ključne kosti i guraj prema dolje.
    zamisli da imaš gumeno crijevo za polijevanje vrta u kojem je zapela loptica pa je strebaš istisnuti van. tako ti istiskuj palcem prema dolje, prema bebinim ustima i bradavici.

znam da si u stresu i ne znam koliko ti pomaže ovo što smo se sve sjatile oko tebe da pomognemo. nije to zato što si ti u ogromnom problemo nego najviše stoga što je i većina nas bila u toj panici i strahu, a nismo imale nikoga.

imaš li kakvu prijateljicu koja ti je podrška i koja ti može doći?
    meni je dojenje najbolje išlo (a imala sam gomilu problema sa prvim djetetom) kad sam razgovarala s nekim, nisam mislila na dijete i dojenje i istovremeno držala dijete na dojci.

tu sam metodu poslije primjenjivala kod drugih i uvijek je palilo.
    ovi svakodnevni odlasci pedijatrici, vaganje, pisanje po forumu i iščekivanje odgovora... povećavaju stres i umanjuju otpuštanje mlijeka.

polako, polako...
    ma meni pomaze citati postove ne brini!
    nisam dosad radila kompresije,pokusat cu i to!vidim da se ovim rezimom mlijeko stvarno povecalo,maloprije se opet zagrcnula na pocetku pa sam promijenila polozaj i vise mi bljuca,prije nije skoro nikako,unatoc tome sto podrigne!
    danasnji mi se dan cini ko jedan veliki podoj,stalno je na sisi i ako predvecer kad podjem po vazi opet bude minus stvarno cu bit uvjerena da nesto debelo ne stima i ubacit taj jedan obrok dohrane na spricu!

da je ona samo malo dobila na tezini pa bi rekla:tko sisa pedicu,ali plasi me sto GUBI!!!!!

mene vidis razgovor dekoncentrira,volim bas gledat kako jede,ako treba poskakuljat je da ubrza,ispravit polozaj isl....
    maloprije sam sa MM skypala a ona ispustila bradavicu a ja nisam ni skuzila na prvu...

krenut cu oko 18h00 u pedice -sama, rekla sam svekijima,malo su protestirali da kako cu sama ali sto cu im ja...otkantala sam ih!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    krenut cu oko 18h00 u pedice -sama, rekla sam svekijima,malo su protestirali da kako cu sama ali sto cu im ja...otkantala sam ih!
    Bravo, prvi korak uspješno odrađen

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Držim fige da ta odvratna vaga pokaže više grama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Držim fige da ta odvratna vaga pokaže više grama.

Ja sam sigurna da uskoro i hoće.. čini se da stvari idu na bolje

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pedica kaze da je i ona odgojila dvoje djece pa da zna...za sve sto sam joj pokusala rec je imala neki protu-odgovor i mogla sam se ja s njom do sutra raspravljat...
    Nemoj trošiti energiju na raspravljanje s njom, ona će uvijek biti u pravu. Poštuj je, ona je ipak doktorica tvog djeteta i želi mu dobro. Mogla je odgojiti desetero djece, ali ako ih nije oddojila, opet ne zna... Ti znaš za sebe i svoje dijete najbolje, a savjet njen ili bilo čiji poslušaj pa sama razluči što s njim.

Već se da primjetiti da je to sve krenulo i uvjerena sam da će biti dobro!!
    Sretno!!!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo nas...dakle,ne ide na gore ali ni na bolje...danas po vazi stagniramo...dojila sam ju cca 40 min, i ko za despet mi meraci,polako jede i svako malo sam je morala ceskat da se aktivira...sestra me je dosla gledat pa mi je sugerirala kompresije,odosno da rukom pritisnem sisu blizu aureole i time njoj oslobodim malo nos jer ga bas zabije u sisu i vjerojatno teze i dise tako! Nakon toliko dojenja, vaga je bila samo 20gr u plusu....po njima to nije bas dovoljno...kako sam donjela svoj dnevnik dojenja da pokazem dr je rekla:pa kako to,vidi koliko te puta mama jucer dojila...ni njoj nije jasno kako vise ne pokazuje vaga...rekla je da opet dodjemo u subotu ujutro ali nije vise spominjala dohranu!
    Ja sam rekla da sam joj davala sisu na svaki kme a ona da tako nastavim....

Eto,ceka nas opet besana noc,nadam se da ce u subotu vaga pokazat plus i da necemo vise morat ici ovako cesto tamo...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde, bolje je...
    po ovakvim vrućinama teško je "nabiti" gramažu, ali mi to moramo.

i dalje doji što češće, vlaži joj glavicu blazinicama ili mokrom rukom, radi kompresije: i te koje ti je sestra pokazala (za bolje otpuštanje i razbuđivanje djeteta) i one koje sam ti ja rekla.
    razgoliti je što više možeš.
    mora krenuti!

kako stojite danas s pelenama?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uf, dobro je da ne pada, nije vam lako, ali nadam se da uz našu podršku budete uspjele i jedva čekam dan dok
    napišeš da napredujete, jer bebe vole to samo najednom pokazati.
    Znaš, ko zna kako bi to izgledalo kad bi svi morali na vaganja u toliko malo dana, nedaj da te to obeshrabri,...dobro je, vidiš da vam
    i pedijatrica daje šansu, znači da ste na dobrom putu. Svi smo uz vas

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

s pelenama cini mi se samo 5 mokrih danas...malo sam pogubila konce....

ono sto sam primjetila a zaboravila reci pedici,evo gledam je bas sad to radi....znate ono kad taman tonete u san i odjednom imate feeling ko da cete pasti iz kreveta pa se cijeli trznete?e pa ona to radi i to prilicno cesto dok spava,odnosno tone u san! cijela se trzne i pritom ruke podigne u zrak i rasiri prste...maloprije ju pokrijem tetrom i kad ju je dotakla tako se trznula cijela...ko da se bori sa snom i cijelo vrijeme je samo u nekom polu-snu pa na sve trza...i onda bice kad treba utonut dublje tako se prene...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To trzanje ti je normalno, to je refleks koji se izgubi s vremenom, ne znam više točno kad.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

to ti je moorov refleks, sasvim normalan za novorođenče.
    no,time pokazuje da ju ili prenaglo spustiš ili okreneš, ustvari traži da obzirnije postupaš s njom. neke bebe su jednostavno osjetljivije.

pročitaj i pogledaj baby handling, probat ću ti ja nać link.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

baby handling
    http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

refleksi
    http://www.trudnoca.net/tekst.php?id=86&Refleksi

i neke bebe obožavaju zamatanje, swaddling. sad je vruće i tetra je dovoljna. meni i mojim bebama je ta metoda donijela puno mira, ali ne paše svakoj bebi, treba isprobati
    http://www.youtube.com/watch?v=CSYPqGtFBYQ

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moorov je jako širenje ruku i nogu kao reakcija na neki snažan podražaj. (Doktori ga kontroliraju taka da povuku podlogu na kojoj beba leži).

skulirana, ti govoriš o onim trzajima kada dijete leži/spava i ništa se oko nje ne događa?
    to je sasvim normalno jer sazrijeva neurološki sustav.
    samo pogledaj grči li se ili izvija pri tim trzajima.
    ako je to samo ono kao kad se mi odrasli "uvodimo" u san, to je najnormalnije.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je moorov refleks, sasvim normalan za novorođenče.
    no,time pokazuje da ju ili prenaglo spustiš ili okreneš, ustvari traži da obzirnije postupaš s njom. neke bebe su jednostavno osjetljivije.

pročitaj i pogledaj baby handling, probat ću ti ja nać link.
    baby handling brosura isprintana i uvezana stoji na stolu od dana kad sam dosla doma iz bolnice!
    jos u bolnici sam pricala sa pedicom dok ju je pregledala pa kad sam spomenula da cu koristit platnene,vidjela je da me ful sve zanima pa mi je rekla:znate,mi ovdje neispravno 'rukujemo' djecom (a med sestra ju pogleda s upitnikom)...ako vas zanima,progooglajte pojam baby handling...i onda mi isprica o tom imitiranju djecjih pokreta,kako sestre u bolnici nemaju vremena za pravilno presvlacenje pelena pa onda brzinski onako podizu noge sto se nesmije!
    ja sam se inace zgrazala kako sestre rukuju djecom kad je bilo vrijeme kupanja,pogotovo jer kad sam ja bila u bolnici su bili preoptereceni,svi kreveti su bili puni i hendlali su ih ko na pokretnoj traci...grozno....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nego da ja ispricam kako je prosla noc....dobro je sto nece malena da se budi,ali nazalost ni mama joj nije puno bolja!
    Navila sam sat u 00h30,probudim se i privucem je sebi da papa u lezecem polozaju...big mistake! Zaspala sam bice za koji minut,mozete mislit sto je ona jela....naravno,nisam bila odma navila sat za iduci podoj,to radim na kraju,i spontano se probudim tek u 4h00 ujutro!!!!!Srecom,tada je htjela jesti,nisam se morala puno trudit da je razbudim,a iduci podoj oko 7h00 sam 20 minuta provela dirajuci i masirajuci je mokrom pelenom,nesto nevjerojatno...samo se mrsti...nekako se konacno razbudila i jela....ali zato otad,kad se ona konacno razbudila je vec 3x bila na sisi,stalno je htjela jest i ima evo tek 20min da je zaspala!

uffff....jedva cekam da se MM vrati i preuzme odgovornost za nocna budjenja i mame i Nore a dotad 2 sata navijam i jedan ce bit na drugom kraju sobe da se moram ustat ugasit ga!
    Nadam se da nisam previse stete uradila sa tim razmakom,prsa su se napunila na ocigled do 4 ujutro....sad su opet splasnula jer ih je dobrano iscjedila....
    Sad stalno mecim sisu tokom podoja i oslobadjam joj nos da moze bolje jest...

Dobro je da sam se konacno smirila i da na pomisao da mozda budem morala dati malo dohrane na spricu ne gledam tako tragicno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znaš što, nemoj buđenjima maltretirati ni sebe ni dijete. radije povećaj broj podoja u budnome stanju jer ovo trzanje i tebe i bebe... samo vam uništava živce i san
    ako, recimo, zadnji put jede oko 22 h, dovoljno će biti jedan podoj tijekom noći, pa onda opet ujutro.
    noćni podoji su važni i zbog kalorija i zbog proizvodnje, ali ne pod cijenu uništavanja zdravlja.

pusti to sada.

idemo vidjeti kako ćemo danju.
    recomo da je prvi podoj u 7:30 ujuto.
    pa svakih sat i pol do dva...
    bi li ti to bilo lakše nego ti noćni podoji?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma moze i svako po ure po danu,boli me briga,stvarno mogu prosjedat na kaucu koliko god samo da ona vise krene u plus!!!!
    evo gledam dnevnik,po danu mi ionako trazi jesti cesce od svako 2h....nekad i svako uru! ali cim padne noc to se prorijedi i ona hoce spavat...
    ali eto kad me pedica prepala da nesmije toliko spavat po noci....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako i napravi
    a 5 sati spavanja u komadu, za dijete koje je rođeno sa "normalnom" težinom i koje nema žuticu, je sasvim prihvatljivo AKO po danu ima dovoljan broj podoja i popišanih/pokakanih pelena.

kako ste u zadnja 24 sata sa stolicama?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nista vec 5dn od one postene!no vidis za to pedica kaze da je ok,da se vidilo po iskustvima da je u redu da iskljucivo dojeno novorodjence nema stolicu i do 10dn!
    jos kad sam rekla da cujem (i bome namirisem) da prdi kaze da je to dokaz da crijeva rade!
    sis mi kaze da njeni isto nisu po 7dn kakali....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije zabrinjavajuće ako dijete ne kaka, ali dobiva na težini.
    kod vas nam nedostaje nekoliko parametara da bismo se mogli opustiti.
    piški li barem?
    rekla si da je možda jučer bilo manje mokrih pelena...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da,nocas je bila jedna mokra jednokratna,jutros smo isto vec promjenili platnenu...
    a racunam da kako se i znoji dosta da je mozda zato manje popisala...
    jer dosad je stvarno prosjek 6-7 dnevno i to ono ful morkih! mislim da ih je samo 2x bilo 5....a i to moze znaci da se stigla 2x popisat u istu,zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma naravno.
    brojimo pelene, ne broj pišanja (jer nemamo pojma koliko često piške, osim ako su goli i buljimo u njih)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Update,update...sad se vratili od pedice,i dalje stagniramo (mada je vaga kad se Nora pomakla nogom pokazala 10gr vise, po sestri nije nego isto ko jucer)
    Rekla sam joj da je jucer cijelo popodne bila na sisi,uopce nije spavala a nocas sam je 2x uspjela probudit (sa razmacima od 4h, u 1h pa u 5h) i jela je,nije mi trebala mokra tetra! Kako sam oba podoja davala desnu sisu (da je sto bolje isprazni),lijeva je u 6h ujutro bila tvrda ko kamen koliko se napunila jer nije vise od par sati jela s nje...(a popodne skoro svaku uru)...

No,moramo opet u srijedu ici,i dalje vise ne spominje AD,rekla mi je da se vidi da sam ja jako motivirana (da nije davno tako nekog vidila) i da samo tako nastavim pa cemo vidit u srijedu...
    Ja sam rekla da sam zabrinuta jer ne kaka a ona da je to sad i bolje u ovoj situaciji sa kilazom i da ne brinem. I ja sam ju pitala moze li se ista maloj dogodit,mislim znaci dehidracije i izgladnjelosti su malaksalost,pospanost a ona je daleko od toga po ponasanju!Kaze da naravno da nije doslo do toga ali da je vrijeme da pocme dobivat na kilazi...
    I meni rekla da je za otpustanje mlijeka bitna opustenost i odmornost,a svjesna sam da tu vjerojatno malo stekamo!
    Drugog razloga stvarno ne vidim za ne dobivanje vise na tezini,s obzirom da broj i duzinu podoja!

Ah,kad bi barem mogli negu kamericu ili mjerac uvalit bebi u usta pa da vidimo koliko oni uistinu jedu...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A možeš ti leći sa bebom u krevet na dva dana i pustiti svekrvi da te dvori
    pa ako stalno cica nešto bi se svakako trebalo vidjeti već...ne da te plašim,
    ali ajde probaj leći i dojiti, piti puno vode, ali baš ništa drugo raditi...ako ti puno fiziči radiš ili vježbaš....
    to ti u tim počecima nikako ne bih preporučila.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

[QUOTE=zasad skulirana;1949514

Ah,kad bi barem mogli negu kamericu ili mjerac uvalit bebi u usta pa da vidimo koliko oni uistinu jedu...[/QUOTE]

Ne kamericu, ali da vagu. Napisala sam ti kako. Ako bi te ta metoda umirila, vrijedi pokušati, bila zastarjela metoda ili ne.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 27.08.2011. at 13:18

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    A možeš ti leći sa bebom u krevet na dva dana i pustiti svekrvi da te dvori
    pa ako stalno cica nešto bi se svakako trebalo vidjeti već...ne da te plašim,
    ali ajde probaj leći i dojiti, piti puno vode, ali baš ništa drugo raditi...ako ti puno fiziči radiš ili vježbaš....
    to ti u tim počecima nikako ne bih preporučila.
    a sveki me dvori u smislu da jedem u prizemlju kod njih,ja nema sanse da bi stigla ista skuhat...
    to sto kad mala zaspe po danu ja operem 2 pjata i kikaru i malo pometem po kuci ili prostrem platnene pelene ne smatram sad nekim fizickim naporom....
    ili kad perem zube usput poprskam pilo sredstvom i malo pod spuzvom ocistim.....nije sad da radim generalku od 2h po stanu...nego malo po malo nesto 10ak min po kuci odradim...
    ne vjezbam,jedino ako ne smatramo vjezbanjem to sto nekad uspavljujuci malu skakucem s njom u narucju na lopti!

jer spavat i lezat tako u krevetu jednostavno ne mogu! izvalim se tu i tamo pored male na kauc pa gledam tv ali to je vrhunac sto mogu...jednom sam i zatvorila oci i idem se ja sad prisilit da spavam...ma nema sanse....nocas sam imala 2h sna pa onda 4h....evo sad se ne osjecam umornom ni najmanje....
    pijem fuuul,ali bas ono masu,svako malo moram ic piskit.....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Skulirana, ti si prava lavica.
    Bas kao i sto sam ti vec rekla, dobrodosla u klub mrsavih mama mrsave djece koje ne vole vage, a ni vage nas
    Sto da ti kazem, ako zatreba podrska zovi. Ako bude trebalo ponijet cu i sisu, ako bude trebalo pojacati dojenje

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skulirana, pokušaj se dogovoriti s pedicom da vas pusti malo više dana jer tebi je sad jednako neophodno da ne osjećaš toliki pritisak i stres, koji je vidan, a koji učestalo vaganje dodatno stvara. Ne trebaš se nalijevati tekućinom, pij samo onoliko koliko ti je potrebno, mlijeko će se stvarati jer ovisi o ponudi/potražnji.
    Nemoj odugovlačiti s mijenjanjem strana jer prenapunjenost šalje signal da se proizodnja smanji, radije radi kompresije kako bi pomakla masnije mlijeko i ubrzala malo njegov tok.
    I ako se dosta znoji, smanjit će se broj popišanih pelena. Kako sad izgleda kakica? Boja, konzistencija?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

S, hvala ti na velikodusnoj ponudi, ne bi ja ipak D htjela otkidat od usta! Posjet kad mi se MM vrati ce bit dovoljan!

Indi,kakila je jucer obilato nakon sto sam joj po ure masirala stomak,boja:prava rijec je senfasta! Konzistencija rjedja nego prosli put,sad su bila samo 2 manja grumencica koja sam mogla skupit i bacit u wc,ostalo je bas bila lijepa litavica...

A ja bas cekam da jednu posteno iscjedi (rijetko kad dobije 2gu u istom podoju) i jos pocmem s tom istom u sljedecem podoju kako bi bila sigurna da je pojela to masno na kraju!
    (jer mi je pretpostavka bila da jede onda samo ono vodenasto)..i zato onda po noci kad su joj veci razmaci u hranjenju se stigne prepunit jedna...

Ma ova 4dn koja nam je pedica 'dala' su mi bila woow,ja odusevljena sto me pusta od sub do srijede bez nadohrane i to me opustilo,sad bas svaki podoj osjetim kao da prsnu mali saketici u dojci i onda jurne mlijeko jer se mala nekad zagrcne a nekad vidim ono da se bori da sve proguta!
    Sad stalno jednom rukom pritiscem dojku jer se trudim njoj nosic skroz osobodit a ujedno i pogurat mlijeko...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj pritiskati dojku, kreni skroz odozgo, od ključne kosti.

ma dobro će to biti, ovakva upornost i volja moraju biti "nagrađeni"

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

radila sam i to ali imam feeling da je ovo ucinkovitije,radim ono kako mali macici sapama kad sisu mamu macu,LOL! )))

ajme nadam se apricot,stvarno bi bio red da ta vaga pocme suradjivat!!!

moram napisat sto mi je jucer MM rekao,ha ha...prvo pita,jeli se ona vaga u robi, a ja njemu:znam na sto ciljas ljube,ne,mora bit gola... (mislio je da joj u carapu uvalim njegovog olova za ribanje...)..a onda jos bolji prijedlog:a da ti posudis bebu za vaganje? Ko da ce one skontat,njima su sve iste...ali,pazi nadji neku samo malo tezu da ne posumnjaju!!!! ha ha ha
    Vec vidim oglas: trazi se beba crne kose,tezine oko 3200gr...potrebna na 1h....kao sto ih nabavljaju za potrebe snimanja filmova i reklama.....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma divno je što muž i ti u cijeloj ovoj priči imate podršku jedno drugoga i što uspijete pronaći motiva za zafrkanciju!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moram napisat sto mi je jucer MM rekao,ha ha...prvo pita,jeli se ona vaga u robi, a ja njemu:znam na sto ciljas ljube,ne,mora bit gola... (mislio je da joj u carapu uvalim njegovog olova za ribanje...)..a onda jos bolji prijedlog:a da ti posudis bebu za vaganje? Ko da ce one skontat,njima su sve iste...ali,pazi nadji neku samo malo tezu da ne posumnjaju!!!! ha ha ha
    Vec vidim oglas: trazi se beba crne kose,tezine oko 3200gr...potrebna na 1h....kao sto ih nabavljaju za potrebe snimanja filmova i reklama.....

zaaaaakoooooon

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skulirana, samo pazi da ne pritišćeš prejako, više kao rolanje.
    Primjećuješ li u kakici bijel kao zrnca - to je masnoća od mlijeka. Uz takvu kakicu, tvoju upornost i muževu podršku, malena će početi dobivati 2kg/mj.
    I da dobiva samo vodenasto vjerojatno bi imala eksplozivne stolice jer vodenasto mlijeko je prilično laksativno, a to nisi spominjala.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma malena protestira i nece da se udeblja dok ne dode tata... Onda ce on nalozit rostilj a malena ce udarit po siki i mirisu i sve ce biti kako treba

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Update....konacno je i vaga pocela suradjivati - cak smo 30gr u plusu,LOL!
    Pustila nas je na miru do 09.09 kad imamo ugovoren mjesecni pregled,nasalila se kako mala ima vece sise od nje (jer su joj malo natecene od hormona),ja dodala da sam i ja imala takve prije trudnoce,hi hi...i onda je konacno spomenula da bice i genetika tu malo igra ulogu i rekla maloj:sto bi ti vec u manekenke... a narasla je 2cm! Ide ona u duzinu umjesto tezinu!

E,sad potencijalni problem je vrazji soor! Sinoc sam ja vec primjetila da slabije vuce i odma isla gledat u usta i nisam mogla bit sigurna jesu li to naslage mlijeka ili gljivice jer ih nije bilo puno...imala sam doma Daktarin spreman zlu ne trebalo ali racunam ajde pricekat cu pregled...nazalost,rekla je da ima malo gljivica i rekla da mazem Daktarinom usta 4x dnevno i skidam gljivice sa sterilnom gazom...da je nisam pitala zaboravila bi mi rec da se i ja mazem Plymicolom,zasada ja nemam simptome...
    Imala sam feeling da ce ga dobit kako sada ful vise bljucka i ostaje joj mlijeka u ustima,a jos ovakve vrucine...+ sto sam ja sklona gljivicama,navodno i to moze bit problem....

I sad me strah da nas soor omete u dobivanju na tezini,tko ce je sad prisilit da jede i vuce kad joj smetaju gljivice,joooj....
    Tko je imo iskustva sa tim,koliko dugo bas ometa dojenje? Valjda se simptomi brzo povuku samo treba nastavit tretirat 2 tjedna?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma neće.
    ali, važno je da i njezina usta i svoje bradavice/areole mažeš istim lijekom.
    i to jako dugo; nakon prestanka simptoma, još dva tjedna.
    ali, ne treba tebi to govoriti, ti si uporna ko...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

..nazalost ja se javljam sa losim vijestima.....malecka je dobila samo 80 gr(sad ima 3120gr),jos smo daleko od porodjajne tezine(3400gr) i morala sam uvest dohranu!
    Povecali smo broj podoja zadnjih dana do 12-13x dnevno,kakanje je postalo cesce (sa svako 7dn na 3-4) ali meni se isto cinilo da ne jede dovoljno....da u pocetku podoja ali kasnije kao da vise samo cicka a ne jede...ipak, uvijek 5-6 mokrih pelena...pa od cega onda pobogu?
    Vise stvarno nemam vremena trazit u cemu je problem a nesto steka...sumnjam na slabo otpustanje mlijeka jer sam ja dosta nervozna od prvog posjeta pedici i stalno mi je paranoja da dovoljno ne jede...a moju je nervozu tesko ispravit...
    Pedica je rekla da davam (nakon svojih podoja) 5x dnevno po 90 ml,to mi se cini previse pa racunam samoinicijativno smanjit na 4x dnevno po 60ml...sad sam placuci dala prvi put,nije islo sa spricom,vise je iscurilo okolo usta,formula se hladila u medjuvremenu tako da sam joj morala dat bocu da ne bi taj jedan podoj sa AD-om trajao uru vremena!...nije ni nju htjela,na jedvite jade je pojela...to je sve opet predugo trajalo,sad bi opet uskoro bilo vrijeme za iduci podoj na sisi a ona je tek zaspala....
    I inace ako puno place,kad konacno zaspe ja ju nemogu nikako probudit,nocas sam je 20min morkom tetrom maltretirala i nista...kako li tek sad bit kad je pojela AD?
    Vidim da nema sanse da odrzim isti broj podoja kao i prije,plus sto ce ona sad naravno pocet slabo vuc...
    Jednostavno me bilo ovaj put strah odbit dohranu,da je kvalitetno jela sve ove silne pute kad sam ju stavljala na sisu vaga je jednostavno morala pokazat veci plus!!!Eto,osjecam se uzasno,nesposobna prehranit vlastito dijete....
    Neka me barem utjese one koje su uspjele kombinirat AD i dojenje i ako imate koji savjet kako to sto uspjesnije izbalansirat????

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hej, pa nije kraj svijeta, sve će biti ok, glavno da je mrvica inače ok. Molim te, pokušaj ne uzimati to toliko srcu, okolnosti su takve da ih treba prihvatiti i hrabro nastaviti dalje. I dalje će dobivati tvoje mlijeko, a svaka kap je dragocjena. Ti ćeš joj uvijek pružati najviše i najbolje što možeš, ne sumnjaj u to nikad, bilo da dojiš ili ne.

A sad što se tiče dohranjivanja, savjetovala bih ti da ipak pokušaš inzistirati na tome da ne daješ na bočicu. Mlijeko na bočicu ne samo da se jede, ono se siše, a to vam sad ne treba - neka za sisanje bude samo dojka, za hranjenje drugi način. Djetetu je potreba za sisanjem jako važna, a ako je ne zadovolji nigdje drugdje, tražit će dojku, neće imati izbora (isto vrijedi i za dudu varalicu).. bit će puno zainteresiranija za dojku ako joj se ništa drugo ne ponudi za sisanje. Osim toga, sisanje bočice je drukčije od sisanja dojke, pa je to može zbuniti, može početi krivo dojiti, oštetiti dojku, neučinkovito je prazniti, a može i početi s vremenom potpuno odbijati dojku.
    Vjerujem da ti se šprica činila nespretnom, ali to je vještina koja se uči, trebat će i tebi i bebi vremena da naučite. Vrijedi biti uporna. Možeš probati i žličicom ili čašicom, možda će vam bolje ići. Jesi li možda upoznata sa setom za relaktaciju? Bi li pokušala s time?

Uvijek prvo ponudi obje dojke prije nego daš dohranu. O količini dohrane ne bih mogla suditi i najbolje bi bilo da poslušaš pedijatricu. Kad dođe za to vrijeme, postepeno ćeš smanjivati. Ali nemoj se sada time opterećivati, ima vremena.

Puno se mazite, nosite, potiči što više tjelesni kontakt, po mogućnosti koža na kožu.. zajedničko kupanje (ako imaš kadu), zajedničko spavanje (tako da joj je dojka doslovce priljubljena na lice).. samo da te što više osjeti, miriši.

Drži se i polako, dan po dan. Sretno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Probat cemo sa casicom,problem je sto gubimo previse vremena dok je tako nahranim,em se AD ohladi skroz....da dan traje 30h bilo bi mi dosta sve stic,dok pojede dojku ( a to dugo traje jer usput kunja i meraci na njoj),pa podrigne,pa joj spravi i daj AD,pa pelene..a mora nesto i spavat..ode dan a mi nemozemo stic onda nabit dovoljno podoja!
    I kad dodje vrijeme za podoj na dojci nakon AD ona taman zaspala i nemogu je probudit!!!

Sto se tice tjelesnog kontakta koza na kozu problem je sto su vrucine i znojimo se obe,ja sam dobila osipe (koji svrbe za poludit) na mjestu gdje bi mi npr. glavicom bila na ruci dok ju dojim..ili na pregibu ruke kako bi ju dugo drzala presavijenu....zato ju sad moram drzat preko tetra pelene obavezno....

Jeli bolje joj davat AD iskljucivo po danu a noc ostavit samo za dojku?

Set za relaktaciju - jeli to onaj Lactaid, vidjela sam ga na nekim clipovima o dojenju,kao infuzija,cjevcica koja se stavi uz dojku pa beba sise i AD i mlijeko u isto vrijeme...
    Trazila sam i nasla na E bayu da se samo iz USA moze nabavit,a to bi cekala i do mjesec dana!!!Ima li to gdje blize za kupit? Ili improvizirat,koliko sam skuzila moze se i u bocicu samo uvest cijevcica i onda na povisen polozaj stavit da olaksa bebi kad vuce... a mogla bi doc i do pravog seta za infuziju,da provam s njim?

Kolicina dohrane koju mi je pedica rekla da davam je po ambalazi u njenoj dobi skoro dostatna za iskljucivo hranjenje AD-om!!!!Ona ko da misli da ja nemam nista mlijeka!
    To mi je stvarno previse,davat cu joj 3x po 60 ml zasad pa cu vidit,ako bude odbijala dojku i vidim da tu manje jede morat cu pojacat onda AD...

Ufff,jako sam tesko ovo primila,stvarno sam se educirala prije i mislila da je sve OK...kad ne radis nista drugo nego dojis po cijele dane i onda ispadne da to nisi radio kako treba osjecas se ko teski promasaj...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nemoj nemoj, teško ti je znamo, ali ti daješ onoliko koliko možeš i znaš.

Glavno da ti je bebica živa i zdrava, čuj nisi sve radila krivo ipak nije izgubila, jedino je premalo dobila.

Jako je važno da se opustiš i dozvoliš mlijeku da se otpusti,
    meni je ponekad MM znao držati topliju vrečicu sa vodom (oprezno! i da je čvrsto zavezana )
    na cici dok je Elena cicala, a meni suze tekle od stresa jer mlijeko se nije htjelo otpustiti. Moram priznati da mi je to puno pomoglo jer se je mlijeko onda otpustilo, a
    ja sam uvidjela da je u meni najveći problem.
    I onda sam sama sebe psihički dizala i molila da poteče mlijeko i svaki puta kad bi molila, mlijeko se otpustilo .
    Psiha je strašna stvar....

Uglavnom, sve je u redu, bebica ti nek samo napreduje, a ti ne odustaj od dojenja već davaj bebici Ad potrebne količine,
    a ti pokušaj nešto izdojiti možda ako ide ....

Ovako ja ne bi ništa promjenila u tvom rasporedu, neka cicanje i sve ostane isto, a nakon dojenja dok je potrebno daš još i AD.
    NA podojima se trudi i dalje, povećavaj ih bez obzira na Ad, ako će to biti izvedivo.
    Kreni, pokušaj pa ćeš vidjeti....vidjet ćeš po mokrim pelenama, stolicama...a u boudućnosti ćeš isto tako postepeno
    smanjivati AD i povećavati dojenje. Ako samo ostaneš tako uporna kao do sad sigurno ćeš uspjeti.

Nemoj misliti negativno, misli pozitivno i sad se opusti i polako kreni dalje.....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nocas je nisam mogla probudit (jer su je jucer cijelo popodne mucili grcevi pa nije spavala) pa sam jedva u uru vremena iz obe sise zajedno izdojila 30ml....neide pa neide....to sto ja zivcano govorim i bestimam u izdajalicu ne pomaze naravno....

Budili je maloprije pola sata ja i MM da jede u 15h00,nakraju je uspjela probudit i stavit na sisu tek u 15h40,brljavila jednu sisu 10 min pa drugu jos toliko ali efektivnog dojenja je tu bilo mozda 5 min...vuce u pocetku i onda nece vise,samo cica ali ne guta..na bradavici kad je odmaknem ima nesto malo mlijeka...nije da ga nema,ali ocito ide jako slabo (jer nema onog ritmickog gutanja)....i onda joj u 16h40 dali formulu,sad je zaspala ko top,tko ce je sad opet budit za 2h da jede? I onda kad se probudi (odnosno kad ju nasilu probudim) bi je trebalo natjerat da vuce sisu...recept za neuspjeh...danas cemo tim tempom jedva ulovit 8 podoja....a ovih dana ih je bilo i do 12-13...

Znam da je psiha strasna stvar,tu ja stekam...lako se uzrujam,sve mi smeta,nemogu dojit u prisustvu ljudi i pricat pritom....
    I 99% je problem u otpustanju mlijeka! Tesko mi je sad mislit pozitivno i opustit se,znam da samo sad cinim jos gore ali eto....ubila me vaga u pojam...
    Naravno to je zato jer nije rijec da joj fali koji gram pa da mogu raspravljat sa pedicom da ne zelim dohranu vec je po jako slabom dobivanju na kilazi vs. broju podoja jasno da nesto nije u redu!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nocas je nisam mogla probudit (jer su je jucer cijelo popodne mucili grcevi pa nije spavala) pa sam jedva u uru vremena iz obe sise zajedno izdojila 30ml....neide pa neide....to sto ja zivcano govorim i bestimam u izdajalicu ne pomaze naravno....
    Pa ti izdojiš 30 ml, bravo, ja nisam niti toliko, meni nikako nije išlo to izdajanje, a dojila sam isključivo dvoje djece, znači budi sigurna da to nije pokazatelj količine mlijeka.
    Noću, kad je mir i tišina, a dijete ti spava, uzmi izdajalicu i flašice, napuni kadu vodom i opusti se, pokušaj onda
    sa jako toplom vodom iz tuša po prsima polijevati. Nemoj biti nestrpljiva već čekaj, nakon cca 15 min pokušaj
    izdajati u izdajalicu, vjerovatno će ti mlijeko poteći pa kreni, koliko ide iz jedne pa iz druge, pa ponovno.
    Pohrani si mlijeko u frižder i čuvaj ga za drugi dan. Možda bi bilo dobro da to mlijeko daš djetetu, prije AD-a?

brljavila jednu sisu 10 min pa drugu jos toliko ali efektivnog dojenja je tu bilo mozda 5 min...vuce u pocetku i onda nece vise,samo cica ali ne guta..na bradavici kad je odmaknem ima nesto malo mlijeka...nije da ga nema,ali ocito ide jako slabo (jer nema onog ritmickog gutanja
    Pokušaj prije svakog podoja otići pod vrući tuš i usmjeri mlaz vode po cicama i tako bar 10 min, opusti se i onda
    na podoj. Tuš bi trebao pomoći tebi da se opustiš i tvom mlijeku. Soba neka bude lagano zatamnjena, obavezno si pusti laganu muziku i kreni.
    Imaš za kupiti one crvene tople obloge, možda da kod podoja staviš to na cicu?

Da li si sigurna da je hvat cice jezikom dobar?
    Da nema možda problem sa jezikom, vidi ovo http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1500
    Da li si soor isključila?

Ako je problem u tvojem otpustu, a ona vuće, onda joj dozvoli da vuće dok ne navuće i taj otpust proradi, ne miči ju sa cice, naravno ako ona sudjeluje.
    I kad taj otpust proradi neka cica i cica i kad taj prvi otpust mlijeka prođe, čekaj drugi...nemoj ju prerano uzimati sa cice...(ja sam znala imati po tri otusta mlijeka),
    jer onda ne dođe do najmasnijeg mlijeka i ne napreduje dobro. Pusti ju neka bude na toj jednoj cici do samoga kraja, ona ne mora nužno i drugu dobiti u istom podoju ako
    nije pocicala do kraja, ako sljedeći puta doji za cca. pola sata opet joj daj tu istu da ju završi onda ponudi novu.
    Ali obavezno prije dojenja otiđi pod tuš i onda u toplu sobu sa muzikom, pokušaj...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zasad skulirana, je li moguće da bebi netko drugi daje AD na čašu/špricu/žličicu dok se ti izdajaš (dok ne počneš sa setom za relaktaciju)?

Beba će češće i učinkovitije dojiti kad se konačno otisne s porođajne težine - nije dobar znak to čvrsto spavanje. Budit će se kad ojača, a ne na silu.

Sjeti se da je mamino tijelo takvo da je više godina poslije poroda moguća relaktacija - imaš vremena!

Sretno!

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja koristim set za relaktaciju iz kućn radinosti. Kupili smo običnu bočicu i dudu, dudu na vrhu probušili i tu provukli cjevčicu, onu od infuzije ili još bolje probaj u ljekarni kupiti dječji set za infuziju ili bilo kakvu tanku mekanu cjevčicu. Uglavnom, jedan kraj cjevčice u boćicu, drugi uz bradavicu u usta. Nije baš tako lako, ali vrijedi se potruditi. Bočicu držim između koljena i tako ujedno održavam toplinu mlijeka. Moja beba stalno pljuje van cjevčicu, vjerojatno joj smeta, bez obzira što je tanka, ali malo pomalo i ići će to. Imaš isto sad za kupiti nove bočice koje imitiraju dojku, i to imamo. Kod takve bočice mlijeko samo ne curi, već beba mora sisati baš kao na dojci da bi mlijeko išlo. Nama je problem što nam odbija bočicu (dudu) tako da smo ju kupili uzalud, samo je jednom na nju povukla i izgledalo je baš kao na cici (par puta kratko povuče i onda ritmično guta). Neću sad reklamirati proizvođača, mi smo to vidjeli na reklami i naaručili u ljekarni. Isto imamo problem s dojenjem pa povremeno moram nadohranjivati iako se silno trudim to izbaciti. Sretno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uhhhh, skulirana, davno me nije neka priča ovako dojmile...

vratila si me u moje početke dojenja, ma skoro pa preslikano.

iako me dugo prala grižnja savjesti, tek kad sam drugo dijete oddojila 20 mjeseci skužila sam da je uz moje psihičko stanje (nepovoljno za dojenje) ključnu ulogu odigrao i karakter djeteta. i da imam osobna ograničenja, svidjelo se to meni ili ne.

želim ti svu sreću

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

skulirana, kako ste?

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Skulirana pratim od početka temu.Držim vam fige,cure su dale dobre savjete

Pravila pisanja postova