Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Sistematski pregledi četverogodišnjaka

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Sistematski pregledi četverogodišnjaka

Može li mi netko reći kako izgleda? Što se točno sve pregledava? Naša je pedijatrica uvijek u gužvi i svaki put imam osjećaj da smo prije vani nego unutra, ne stignem je ništa ni pitati. Voljela bih se prije sistematskog pripremiti da znam kaj me očekuje...Jel se ide na pregled krvi i stolice? Gleda li se kožica na prepuciju kod dječaka? Motoričke sposobnosti djeteta? Stopala, kralježnica?

....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi radimo sistematski svakih pola godine, zbog toga što trenira pa je u klubu dr, tako da svi moraju imati dva sistematska godišnje.
    naš sistematski izgleda poprilično brzo, nema pregleda stolice i krvi, gleda se motorika,visina, težina, kralježnica, stopala, općenito građa djeteta, i da...mora se navuću kožica na piši.
    Dijete zatvori oči, ispruži ruke, digne se na prste i trebao bi moći stajati tako par sekundi..ovo je samo pr.jedne od vježbi koja se gleda

ako te još nešto zanima samo pitaj

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam pitala za detalje, ali sam čula od pojedinih mama da im je na sistematskom sa 4 godine pedijatrica preporučila posjet logopedu nakon što bi poslušala djetetov govor. Znači i to ide u popis ...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi ćemo skoro to obaviti, a logopeda već jedmo i znam dijagnozu, samo me zanima što ako dijete ne želi sudjelovati to sa stajanjem na prstima.
    Moj klinac je poprilično tvrdoglav i nepovjerljiv prema nepoznatima i nije baš sklon "paradiranju" pred drugima ....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ćemo skoro to obaviti, a logopeda već jedmo i znam dijagnozu, samo me zanima što ako dijete ne želi sudjelovati to sa stajanjem na prstima.
    Moj klinac je poprilično tvrdoglav i nepovjerljiv prema nepoznatima i nije baš sklon "paradiranju" pred drugima ....
    I moj isto tako. Ono sto ce biti moguce cete obaviti, a sto nece biti moguce jednostavno ne budete.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovo kod nas je sportski sistematski pregled, možda vi ne trebate takav

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,sportski je drugačji,detaljniji,pogotovo motorički.http://www.ringeraja.hr/kalendar_raz...i-njega_4.html

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm...prema ovom što piše na ovom linku, tu spadaju i pregled krvi istolice, psoholog, pregled vida....Nekako čisto sumnjam da se to stvarno i obavlja (ajde možda vid stvarno pregledavaju), pa me zato i zanima jesu li vaše klince na tom sistematskom tako detaljno pregledali....
    Nas su tete u vrtiću već uputile na vrtićkog logopeda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je sistematski s 4. godine, jednak kao i svi do tad.
    Pogleda se grlo, usi, preslusa se dijete, vaganje, mjerenje visine, pogledaju se stopala, kraljeznica, eventualno kozica na penisu.
    To je to. Pretpostavljam da dr. opet pita sto dijete zna, kako prica,... jer kako natjerati dijete da kod njega prica, ako ne zeli.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

????
    Ja se uopće ne sjećam da smo imali sistematski s 4 godine. Znam da je cijepljen ali detaljan pregled baš i ne...
    a kamoli pregled vida, psiholog, logoped...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E da, ne bih se čudila i da mu samo pogleda grlo, uši, pluća i da ga cijepi.
    Je li taj sistematski obavezan? jesu li ga pedijatri dužni napraviti? je li on negdje propisan? Ne znam, ja bih svakako voljela da mi dijete pogleda malo detaljnije, a ne znam imam li pravo inzistirati na tome (ukoliko vidim da pedijatrica nema tu namjeru)?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo zadnji put bili kod ped na cijepljenju sa 3 i pol godine. Na sistematskom nismo bili (niti na onom sa 2 godine), niti ga ped spominje (ona i ja se povremeno čujemo, a idem sad češće k njoj kad treba cijepiti Z.). Da mislim da nešto nije ok, onda bih se samo najavila, tj. objasnila bih zašto ga želim dovesti na pregled. Nevezano za sistematski pregled.

Ako si zbog nečega zabrinuta, onda joj to objasniš, pa će na to više obratiti pažnju.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da je kao obavezan,ali kako natjerati roditelje,pa se ide linijom manjeg otpora.inače naša dr. veli da nije loše vrtićkoj djeci pogotovo,ali i bilo kojoj drugoj povremeno uzeti stolicu za analizu radi parazita koji mogu biti neotkriveni,tj.simptomi mogu biti blaži,a navodno ih dosta djece kod nas ima.sjećam se da smo baš na 2 rođendan negdje radili iako ne ide u vrtič.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    ????
    Ja se uopće ne sjećam da smo imali sistematski s 4 godine. Znam da je cijepljen ali detaljan pregled baš i ne...
    Isto ovako.... Istina, moja djeca su vidjela i logopeda i psihologa, jer su ga trebali, ali da nismo mi to tražili (za starijeg sina i prije četvrte godine) nisam sigurna da li bi išta bilo... Možda to ovisi i koliko ste često s djetetom kod pedijatra. Ako stalno zbog nečega tamo visimo (kao što je bilo s mojim starijim) možda i nema potrebe za nekim sistematskim pregledom. Ako je dijete zdravo pa ne ide često liječniku, pametno je obaviti neke preglede prije cijepljenja, da se vidi ima li štogod skriveno...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    ????
    Ovako je bilo i kod nas.
    Zadnji pravi sistematski obavio je s godinu i pol, a sljedeći će valjda biti pred upis u školu.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imali smo sistematski, pravi, detaljan, bez da sam trebala išta tražiti. Morala se popuniti ona stranica "4+-2mj" stranica u onim novim žutim knjićžicama koju naša djeca imaju. Dakle: vidsina, težina, opseg glave, uhranjenost, , zubi, sluh, psihomotorni razvoj, vid, kralježnica, ekstremiteti....govor, prepucij...Liječnica si je baš dala truda!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •