Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Popravak nakita od plemenitog metala i dragog kamenja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Popravak nakita od plemenitog metala i dragog kamenja

Iz vjencanog prstena mi je ispao kamencic (jedan od 6 jednakih) i izgubio se.

Tek kada sam ga dala popraviti i dobila nazad "popravljenog" shvatila sam kakav problem imam. Naime, u zlatarnici u koju sam donijela prsten na popravak pokazali su mi jedan kamencic koji bi otprilike mogao odgovarati onom mojem koji fali i ja sam pristala da ga ugrade u prsten. Naivno sam mislila da ce kamencic nakon sto ga obrade mozda zaista pristajati kako treba...

Kada sam dosla po prsten nisam mogla vjerovati svojim ocima. Ugradili su mi tocno onaj kamencic koji su mi pokazali. Bez ikakvog brusenja! Ne moram ni govoriti da se iz aviona vidi kako taj novi kamencic uopce ne pase (ne samo po obliku nego i po boji, sto se narocito vidi na dnevnom svijetlu) i zapravo jako nagrdjuje meni najdragocjeniji prsten.

U glavnom, shvatila sam da za popravak prstena trebam specijaliziranu radionicu koja se bavi bas izradom, odnosno popravkom nakita od plemenitog metala i dragog kamenja, radionicu koja ne samo ugradjuje nego i obradjuje (brusi) drago kamenje te radionicu koja raspolaze sa dovoljnom kolicinom dragog kamenja da mi moze ponuditi kamencic koji se nece bitno razlikovati od onih koji se u prstenu vec nalaze.

Postoji li danas uopce jos tako nesto kod nas? Po mogucnosti u Rijeci? Zna li tko? Molim vas, pomozite mi da spasim svoj prsten!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ti mogu samo reći da u širokom luku zaobiđeš Križeka.

Prije par godina mi je ispao safir iz prstena...slučaj gotovo identičan kao tvoj. Pitala sam je'l moguće to popraviti. Rekli su da šalju prsten nekom svom "specijalisti"...
    Katastrofa!
    Upropastio mi je prsten.Ne znam samo kako ih nije bilo sram naplatiti mi takav fušeraj.Rekla sam jasno da sam jako nezadovoljna,nudili su da ga šalju nazad.Nisam htjela da ga do kraja ne sfušaju.

Nadam se da će se javiti netko tko zbilja može nekoga preporučiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala rosa sto si se javila. Zanimljivo, i kod mene se radi o safiru.

Jesi li to onda ikada popravila svoj prsten? Ili ti sada samo stoji negdje onako unisten?

Iz ovog mog iskustva meni se cini da danas vise gotovo uopce nema pravih izradjivaca nakita, nego svi jos samo preprodaju. Ono sto mi je je najzalosnije u cijeloj toj prici je kako se onda ti "preprodavaci" uopce usudjuju vrsiti bilo kakve intervencije, kada to ne mogu napraviti kako treba? Kako ih nije sramota unistiti jedan dragocjeni komad nakita? Kako samo mogu biti toliko neprofesionalni?

Ako slucajno netko ipak zna za pravog majstora lijepo molim neka ga preporucu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

Jesi li to onda ikada popravila svoj prsten? Ili ti sada samo stoji negdje onako unisten?
    Nisam ga nikad više nosila na reparaturu. Stoji u kutijici kao predraga uspomena,ali pomiješana s osjećajem gorčine zbog glupog Križekovog "meštra".

Eto.Očito ih nije sram.

Inače,dobila sam ga od mm-a kao poklon sa službenog u JAR.

Ako netko zna kvalitetnog zlatara iz Zg-a ili okolice,nek javi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatarna Celje ima super majstora tu u Zagrebu.U njihovoj zlatarnici u Vlaškoj radi gospodin,baš majstor zlatar i radi popravke i mojoj je prijateljici napravio vjenčani prsten,unikat,ručni rad,lijep ko san.Jedino što je Zlatarna Celje dosta skuplja od drugih zlatarnica po gradu,ali s druge strane,uništen prsten nema cijene.Zato je možda najbolje otići tamo i na licu mjesta sve provjeriti.Možda se prsten ipak da popraviti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko znam trgovina i obrada dragog kamenja je jako specijalizirana branša, sumnjam da to itko kod nas radi. Prije popravka bi vjerojatno trebala naručiti baš takav kamen kakav ti je ispao (sve je to strogo klasificirano i standardizirano - i po boji, čistoći, veličini, načinu reza, itd) i onda ga dati ugraditi. Na žalost, nemam informacija tko se kod nas bavi popravcima i to kvalitetno (ja sam npr. vjenčani prsten 2x dala raditi, prvi puta sam odbila što su napravili jer je bio vidljivo različiti od modela, ni drugi baš nije bio idealan ali mi je ponestajalo vremena )

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

U glavnom, shvatila sam da za popravak prstena trebam specijaliziranu radionicu koja se bavi bas izradom, odnosno popravkom nakita od plemenitog metala i dragog kamenja, radionicu koja ne samo ugradjuje nego i obradjuje (brusi) drago kamenje te radionicu koja raspolaze sa dovoljnom kolicinom dragog kamenja da mi moze ponuditi kamencic koji se nece bitno razlikovati od onih koji se u prstenu vec nalaze.

Postoji li danas uopce jos tako nesto kod nas? Po mogucnosti u Rijeci? Zna li tko? Molim vas, pomozite mi da spasim svoj prsten!
    U Hrvatskoj se nitko ne bavi brušenjem dragog i poludragog kamenja.
    Jedino možes kod nekog od zlatara koji imaju radionicu i majstora fasera izabrati neki već obrađeni kamen i dat da ti ga ugrade u prsten.

Moja obitelj se bavi ovim obrtom u Zg, pa ako želiš mozes na privat dobiti broj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •