Iz vjencanog prstena mi je ispao kamencic (jedan od 6 jednakih) i izgubio se.
Tek kada sam ga dala popraviti i dobila nazad "popravljenog" shvatila sam kakav problem imam. Naime, u zlatarnici u koju sam donijela prsten na popravak pokazali su mi jedan kamencic koji bi otprilike mogao odgovarati onom mojem koji fali i ja sam pristala da ga ugrade u prsten. Naivno sam mislila da ce kamencic nakon sto ga obrade mozda zaista pristajati kako treba...![]()
Kada sam dosla po prsten nisam mogla vjerovati svojim ocima. Ugradili su mi tocno onaj kamencic koji su mi pokazali. Bez ikakvog brusenja!Ne moram ni govoriti da se iz aviona vidi kako taj novi kamencic uopce ne pase (ne samo po obliku nego i po boji, sto se narocito vidi na dnevnom svijetlu) i zapravo jako nagrdjuje meni najdragocjeniji prsten.
U glavnom, shvatila sam da za popravak prstena trebam specijaliziranu radionicu koja se bavi bas izradom, odnosno popravkom nakita od plemenitog metala i dragog kamenja, radionicu koja ne samo ugradjuje nego i obradjuje (brusi) drago kamenje te radionicu koja raspolaze sa dovoljnom kolicinom dragog kamenja da mi moze ponuditi kamencic koji se nece bitno razlikovati od onih koji se u prstenu vec nalaze.
Postoji li danas uopce jos tako nesto kod nas? Po mogucnosti u Rijeci?Zna li tko? Molim vas, pomozite mi da spasim svoj prsten!