-
Ja se bila danas najavit u kninskom rodilistu,odusevljena sam domacom privatnom atmosferom tamo i osobljem (koje sam vidila). Pricali smo sa preljubaznom sestrom Katom,dobili upitnik za plan poroda koji se donosi na porod - moze bilo koja osoba ( koja mora platiti jednokratno zastitno odjelo) prisustvovati porodu, rodilja bira da li zeli brijanje i klizmu, da li zeli tokom poroda i trudova konzumirat laganu hranu i pice, da li se zeli slobodno kretati,biti na pilates lopti i zavrsiti porod na stolcicu ili krevetu,da li zeli prokidanje vodenjaka,epiziotomiju,drip i druge ubrzivace poroda,trajno pracenje ctg-om ( ako porod tece nirmalno i bez komplikacija ). Moze se biti u bolnickoj spavacici ili vlastitoj,za bebu treba donijeti samo jednokratne pelene. Odmah po porodu se beba stavlja na prsa i ostaje tako cca 1h kako bi odmah imala mogucnost dojenja,rooming-in je,zaboravih jedino pitati cekaju li da pupcana prestane kucati prije presjecanja. Prije poroda na ctg pregledu dobivaju se upute za dojenje ( to tek trebam sljedeci tjedan kad dobijem uputnicu od svoje gin u splitu ), inace dobila sam i letak -postoji grupa za potporu dojenja 'Vrijedne pcelice' Knin koju vodi spomenuta sestra ( super je cuti da tako promicu dojenje odmah po porodu i inace ).
Sad price rekla - kazala : Pricala sam i sa nekoliko kninjanka koje su rodile,sve su imale samo pozitivne komentare i iskustva,navodno postoje 4 neonatologa,po 2 u smjeni i samo 1 treba izbjegavati ako se zeli prirodan porod ( nisam to pitala danas direkt u rodilistu,pitat cu sljedeci tj na pregledu tocno koji sve doktori prisustvuju porodu).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma