Vidis, meni je babica kad sam prvi put bila rekla da ce partner uci cim prije ali ne odmah (sto me je razocaralo), drugi put (prije par dana) sam bila da razgovaram sa dr. (Krezo) o mom planu poroda (imam neke specificnosti koje sam morala da pitam) i kad sam dosla do tacke gde pise kako zelim da partner bude uz mene citav tok poroda on je rekao ok (kao i na vecinu drugih zelja). Covek me je inace bas prijatno iznenadio jer ja u biti imam frku i od doktora i od zdravstvenih ustanova i svega toga jer inace sam za svojih 32god zivota kod lekara bila da se na prste jedne ruke moze izbrojati (ne racunam godine zivota kojih se ne secam tj. detinjstvo) i ama bas ni jednom mi nisu pomogli tako da im jednostavno ne verujem. E sad, Krezo je na mene ostavio stvarno pozitivan utisak i sve to oko rodilista, ta opustenost, nema guzve,sve je nekako prijateljski...stvarno da pozeli covek da je tako u svakom rodilistu.
Ja i dalje ne kuzim kakve veze ima sto su radjaone blizu soba sa tim da li je partner samnom u radjaoni ili ne? Ja ako budem vikala od bolova (verujem da necu vikati - al rasprave radi) to cu ciniti bio on tu ili ne, a vece su sanse da cu biti mirnija sa njim pored sebe. Stvarno ne razumem tu logiku
Sto se epiz tice, citala sam Inu Mej i planiram jos jednom da je procitam bas zbog tih tehnika opustanja i otklanjanja straha. Mada se ja sada trenutno vise niceg ne plasim - poslednji strah je nestao kad sam upoznala dr. Krezu - to je bio taj strah od doktora. Ali nikad se ne zna, mozda se uspanicim u tim trenucima jer ipak je to skroz novo iskustvo... Za sad meditiram PUNO i primenjujem sve moguce tehnike opustanja koje znam iz joge i jos raznih knjiga
Renata imam pitanjce ili dva ili tri za tebe
1. Jesi li u trudovima putovala ka Kninu ili si dosla koji dan pre termina? Ja jos razmisljam sta mi je bolje... Dr mi je predlozio da lezim u rodilistu u danima pre poroda ako zelim, ali to moze da se oduzi i na 10+ dana a ja ne mogu da zamislim da sam zatvorena u rodilistu toliko dana pa nisam pametna. Nama iz ST treba sat i po do Knina normalnom voznjom preko Sinja...
2. I oko CR, da li je moguc CR pod lokalnom anestezijom? - to sam zaboravila da pitam zadnji put kad sam bila.
3. Sta sve poneti u rodiliste? - planiram ovih dana pakirati torbu lagano, danas sam usla u 33. tjedan