-
Je,dr.Krezo je dobar i zaista strucan,on je mene operirao,ne mogu nista tvrditi ( jer sam bila na hitnom carskom, nije me poradjao) ali sam stekla dojam da i on voli da je porod cim vise moguce prirodni. Fora je u tome da ne smijes pustit da ti prestanes radjat i da te osoblje pocinje poradjat,jer ako ti odustanes,oni moraju nastavit za tebe i bebu, strah je glavna kocnica i glavni uzrok epz.
Sto se tice partnera na porodu,ovo sto sam napisala ti je 100% ,dok nisi u sali za poradjanje partner ne moze biti sa tobom jer si u jednoj od soba,sad neam pojma kolko ucestali trudovi trebaju biti da te stave u salu za poradjanje!? Najbolje da nazoves i pitas. Ja sam planirala, da je sve bilo normalno, krenuti u rodiliste cim mi pocnu trudovi al se ne cekirati nego setati okolo po kninu ili oko bolnice,blizu si za svaki slucaj a opet ne riskiras npr 12h u sobi dok ne pocne porod bez partnera ).
Boravak u rodilistu je ok jer nije krcato,pa ak se odlucis cekat tamo porod tih 10ak dana bit ce ti ok i ugodno,ko sto sam napisala osoblje je super,al naslusat ces se poroda do tada sto ti moze nabit nervozu ( vecina zena je nepripremljena za porod i usred poroda pocne htjeti carski i derat se da ne moze vise itd a hzzo ne unajmljuje doule tipa Ine May da ih umire i vode jelte) i moras znat da su tamo rooming-in bebe koje placu
to je slatko nakon sto rodis,al prije bi ti moglo biti iritantno,naspavaj se dok mozes :D
Za nedajboze CR da ti se desi,imas opciju spinalne anestezije,budna si cijelo vrijeme i vidis svog malog andjela kad ga izvade i brzo te premjeste sa intenzivne u rodiliste gdje si ubrzo sa bebom,kod potpune narkoze mislim da si odvojena od bebe 24h
Meni je bila jedna odlicna predobra anesteziologica,Roza mislim da se zove,prica s tobom prije i za vrijeme i zaista olaksa cijeli proces zahvalna sam joj do neba.
Za bebu trebas ponjet samo pelenice,za sebe puno vatenih ulozaka,2paketa jednokratnih gacice,ono sto ti treba za higijenu,mantil,carape i slape. Imas njihove spavacice sto je super jer stalno mos uzet cistu kad se isprlja od krvarenja.
Ina May je super,ja ju isto citala
uz nju preporucam i hypnobirth ( ima po netu skinuti mp3 za opustanje ak ne stignes nabavit i procitat knjigu).
Sretan ti put u majcinstvo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma