Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prebacivanje djeteta u drugu školu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prebacivanje djeteta u drugu školu

Vec neko vrijeme razmisljam o tome da dijete prebacim u drugu skolu. Tin je sada drugi razreda, dakle iz privatne skole u drzavnu. Razmisljam o kvartovskoj skoli koja nam je fakat 5 minuta od stana, tri su druga razreda, dva po 24 ucenika i jedan od 27 ucenika i druga skola koji mi je ful blizu poslu. Skola ima dva razreda po 15 ucenika.
    Muci me to sto se bojim da ce Tinu biti sok, jer ih je trenutno 8 u razredu. Prijateljica koji mi radi u drzavnoj skoli kaze da kompliciram, jer se i problematicna djeca bez problema da tako kazem "presaltaju", naravno puno toga ovisi i o uciteljici.
    Voljela bi cuti vasa misljenja, razmisljanja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji inaće neki problem kod djeteta da ste se odlučili za privatnu školu? Ako postoji , prije prebacivanja se raspitaj koja učiteljica bi bila sposobna se nositi sa tim, po meni bi to bio uvjet u odabiru škole (uz manji broj učenika u razredu). Šok će mu vjerojatno biti, ali ako od premještaja ima dugoročnu korist i pozitivno okruženje trebao bi se uklopiti ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema problema kod Tina. Tin je odlican dzak, vrlo bistar i pametan ) Ovo je sada vise manje pitanje financijske situacije...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Duda prvotno napisa Vidi poruku
    Nema problema kod Tina. Tin je odlican dzak, vrlo bistar i pametan ) Ovo je sada vise manje pitanje financijske situacije...

U tom slučaju biraj što te volja.
    Šalim se. Raspitaj se koja je učiteljica ok. Škola u kvartu ima svoje prednosti zbog poznatog društva i blizine, škola blizu posla zbog manjih razreda, pa samim tim više šanse za individualnim radom. Uglavnom ti odvagni što je važnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, hvala na odgovoru ))

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prema iskustvu nekih poznanika, ali i svom vlastitom razmišljanju, uvijek bih dijete upisala u školu u kvartu u kojem i stanuje.
    Tako se može i poslije nastave družiti s prijateljima, posjećivati, razmjenjivati zadaće i sl.
    Kada je škola daleko od kvarta onda su daleko i prijatelji...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih samo naglasila, da manji broj učenika ponekad znači i manji broj ljudi koji žele upisati tu školu, ponekad i s razlogom, pa onda mogućnost individualnog rada ili bilokakvog kvalitetnog rada samo po sebi pada u vodu. Na žalost.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene zanima opis postupka za prebacivanje iz državne u državnu - što treba učiniti ?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odeš u školu u koju želiš prebaciti dijete, izneš svoju želju i pitaš kakve su mogućnosti po pitanju toga da vas prime.
    ne moraju vas primiti - jer pretpostavljam niste na njihovom upisnom području.
    ukoliko vas žele primiti, dogovoriš datum prelaska.
    u tom slučaju, bilo bi korektno oprostiti se i najaviti odlazak u sadašnjoj školi;
    no strogo zakonski u sadašnjoj školi ne moraš ništa reći o odlasku ako ne želiš, već će škole između sebe razmjeniti tzv svjedodžbu prelaznicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •