-
oštećena i bolna dojka-help
dijete mi je u samom startu radi nepravilnog stavljanja na prsa oštetilo bradavicu. po preporuci patronažne kupila sam u ljekarni balzam Bioclin Multi-Mam i konstantno mažem obadvije dojke. ubrzo se napravi na rani zaštitni sloj ali prvom prilikom čim dijete stavim na prsa on sisanjem otkine taj sloj i opet ostane bolna rana koja nikako da zacijeli. dali postoji još nešto čime mogu mazat dojku? razmišljala sam već i o izdajanju tako dugo dok se dojka ne oporavi ali je problem u tome što se ručno nikako ne mogu izdajat.
-
-
ranica je stara već dobrih tjedan dana i samo nikako da zacijeli. i nije baš mala. a boliiii. dojenje mi je sad umijesto gušta postalo takvo opterećenje,a najgore je to kaj nema pomaka da bi barem dio rane zacijelio
-
Osoblje foruma
-
Purelan i bradavicu što više luftat, po mogućnosti 24/7.
-
osim mazanja bradavica, najvažniji je pravilan položaj - ranica neće nikako zarasti dok to ne ispravite
znam da boli, ali moraš stisnuti zube i prvo poraditi na položaju a kad to bude u redu, ranica će početi zacijeljivati
pri svakom podoju mijenjaj položaj tako da dijete sisanjem pritišće svaki put drugi dio bradavice, a o pravilnom položaju i različitim položajima imaš više ovdje
važno je da je dijete jako zine, da mu u ustima bude cijela bradavica i što veći dio areole, a usne izvrnute prema van te jezik ispod bradavice
dobro bi bilo da ne čekaš da dijete jako ogladni prije podoja jer onda će jače sisati što više boli
dijete koje nije jako gladno ima više strpljenja pri podoju pa ćete lakše moći ispraviti položaj i ponovo započeti podoj ako treba
možeš prije podoja bradavicu malo umrtviti hladnim oblogom ili kockicom leda kako ne bi bilo toliko bolno ili započeti dojiti na manje bolnoj dojci pa kad mlijeko počne curiti dijete prebaciš na bolnu stranu (tako ćeš izbjeći jače sisanje na početku podoja)
osim raznih masti možeš istisnuti par kapi mlijeka na bradavicu, premazati je i ostaviti da se posuši na zraku...
što više luftati dojke (ima po forumu raznih savjeta, od rupa na majci do raznoraznih pomagala kućne izrade) i ne koristiti jastučiće za dojenje, osobito ako imaju plastiku u sebi, niti nemoj bradavice prati sapunom jer to dodatno isušuje kožu i sprječava zacijeljivanje
nadam se da će brzo proći!
Posljednje uređivanje od Thlaspi : 29.11.2010. at 00:25
-
Nama je Purelan i luftanje puno pomoglo i brzo. Plus purelan ne moraš brisati sa sise prije dojenja, a ne znam za ove druge kreme.
E da, i reci "NE" jastučićima.
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 29.11.2010. at 06:47
-
U istoj smo situaciji....moja bebica danas ima 12 dana i od samog početka imam ranice. Nakon svakog podoja, a i češće mažem purelanom (odlična krema) i ne nosim ni grudnjake ni jastučiće, već najčešće šećem po kući golih grudi. Svakim danom su mi ranice sve manje i sve manje boli, iako još prilično boli, posebno na početku kad uhvati bradavicu. Ali maleni svakim danom sve bolje otvara usta, tako da mi radi i manje ranice, a vjerojatno sam i ja malo poboljšala položaj. I još nešto što me spašava i što mi omogućava da mi bolje prihvati cicu; izdojim se malo svaki put prije podoja da mi cica ne bude napeta i tvrda, tako da maleni može bolje uhvatiti. Eto, tako ja guram dalje i nadam se da ćemo ubrzo i usavršiti dojenje bez ranica i boli....
-
hvala vam svima na savjetima. ovo za jastučiće sam skužila da ih ne smijem imati jer se rana zalijepi za njih i onda se dio otkine. znači, što više luftat prsa i purelan.lijeva dojka je skoro zacijelila i podoji su sad čist ok. ne boli me ali ta desna koja je od samog početka bila više oštečena ona je zapravo najveći problem. javim kak se bude situacija dalje odvijala.
-
još nešto na brzinu...
kada popravljaš položaj ne smiješ nikako vući dojku djetetu nasilu iz usta (jer i tako može doći do ranica) nego prvo gurneš svoj kažiprst u kut usana djeteta da oslobodiš podtlak pa onda vadiš dojku i stavljaš ponovo
zaboravila sam prije napisati no možda to već i znaš
-
evo samo da javim da su obje dojke napokon zacijelile...hvala vam svima na savjetima.
-
Osoblje foruma
-
odlično, baš mi je drago
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma