Zna li netko kako se igra ona starinska igra sa zvrkom? Daj 1, uzmi 1.....
Ne mogu se nikako sjetiti pravila, pa vi koji njegujete stare dječje igre podsjetite me...Bit ću jako, jako zahvalna...
Zna li netko kako se igra ona starinska igra sa zvrkom? Daj 1, uzmi 1.....
Ne mogu se nikako sjetiti pravila, pa vi koji njegujete stare dječje igre podsjetite me...Bit ću jako, jako zahvalna...
kopiram sa jednog foruma:
"Zvrk je stari, dobri drveni zvrk. To je jos iz MM-ovog djetinjstva. Ma, sigurno znas - ima 6 strana na kojima pise uzmi 1, uzmi 2, uzmi sve, daj 1, daj 2 i daj sve. Onda uzmes zetoncice (mi koristimo one iz Connect 4, da, i to igramo ) ili grah i vrtis zvrk i igras."
nema pravila nego ona koja pišu na zvrku.
svatko uzme 6 zrna graha, vrtiš i poštuješ ono što piše.
MI smo igrali sa šibicama i zvrkom kojega je izradio dida.
Ajme, ne znam gdje mi je taj zvrk, negdje sam ga davno izgubila. A baš smo se znali igrati s njim u zimske večeri.
Može li netko poslikati ili malo pojasniti bolje, ne kužim
Starinski zvrkovi (ja imam jednog od pradjeda) su bili isključivi drveni i na njima je bilo napisano daj 1 , daj 2, uzmi jedan, uzmi sve... Igrači bi imali orahe, bademe, grah, žetone ili nešto što su bili ulozi... I na sredini bi bio kupček (tak to moj djed zove).
Igrač bi zavrtio zvrk, zvrk bi pao na jednu od naredbi (napomena: zvrkovi nisu bili okrugli na tom svom najširemdjelu, nego 6strani) i igrač bi radio po naredbi.
Ja sam se kao mala toga rado igrala, ali od onda je prošlo ohohho godina, pa sam htjela provjeriti pravila, i da li možda netko igra drugačije od mene...
Za slikavanje i prebacivanje na neku opću stranicu sam još antitalent
Jedini zvrk za kojeg sam ja znala je da u žir utakneš šibicu/čačkalicu i zavrtiš, zato mi je ovo što spominješ bilo nepoznato.
Koji igrači rade po naredbi, jel se izmjenjuju redom, npr. u smjeru kazaljke na satu
Posljednje uređivanje od makita : 06.12.2010. at 13:07
Pa i žir je super.
Je ide se po redu,
ja imam jedan mali zvrkić, i išaran je od generacije bandita koje su se izmjenile na njemu, pa s jedne strane bih ga obrusila i restaurirala, ali s druge mi je simpa imati te otiske vremena...
ovakvi su slični, samo sa 6 strana
http://s8.thisnext.com/media/largest...n/93AEDE04.jpg
ako se dobro sjecam...kada se krene od kvatrica prema dubravi, onom stranom o kojoj dolaze tramvaji iz dubrave (:kez) ima jedan mali izlog stolara koji radi svasta od drveta i tamo je bilo tih zvrkova za kupit
Posljednje uređivanje od Storma : 14.12.2010. at 01:36
Zatvoreno je bilo kad sam ja nedavno prolazila onuda prije nekih mjesec dana.... Bila je na vratima cedulja s brojem mobitela. Ne znam ima li sada i toga. Meni ne fale zvrkovi (kupili takav na Hreliću za 2 kn, he he he) ali mi fale žabice za zavjese i morat ću potegnuti do Trešnjevačkog placa kad budem idući put zatrebala drvenu kuhinjsku dasku.
imamo zvrk načinjen od lima, iz Mullera, sa naslikanim patkicama...čini se da je njegova jedina svrha - vrtnja.