Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: borba s hranom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno borba s hranom

Luka nakon 2 god i 8 mjeseci ima svega par stvari na meniju kaj hoce jesti...
    mene zanima kad djeca postaju svjesna da ako ne pojednu skuhano ostaju gladna??

nemam namjeru nakuhavati 5 ruckova da bi on izvoljevao, a opet mi je bezveze da bude gladan ako ne kuzi posljedice...
    nisam vise pametna sta da radim...
    recimo od povrca (variva i inih stvari) jede vojnicki grah, spinat i popecke od kelja i pomfit...
    meso ajde vise manje jede...ne uvijek...
    spek ce pojesti i kad nije gladan
    kruh slabo
    mlijeko i sve mlijecno osim sira isto hoce...

al tu sad nije toliko bitno sta hoce a sta nece nego je bitno to da pojede ono sto sam skuhala (ili bar proba pa ako ne valja da ostavi al on cesto nece ni probati)
    svekrva mu skuha p kad nece kuha drugo ili skuha hrenovke (koije mrzim da jede), ili prezganu juhu koju uvijek hoce ili spinat koji uvijek hoce...

dakle posto sam zbrckala...bit mog posta je da mi netko kaze kad postaju pametni za takve stvari? dal mi se ispalti boriti sa svekrvom da ne kuha i nek bude gladan do vecer ili mi je jos rano za takve podhvate?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Shvatio bi on to i sad (vjerujem i puno ranije), ako mu tako prezentiraš. To je za ručak, drugo nema do večere, naravno uz uvažavanje da neke stvari dijete stvarno ne voli.
    E sad, da li je to za tebe prihvatljiv način, ne znam.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e pa to...
    uvazavam ja da ne voli sve ali da bi rekao da ne voli mora probati, a on nece ni probati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    e pa to...
    uvazavam ja da ne voli sve ali da bi rekao da ne voli mora probati, a on nece ni probati
    Navodno kod neke djece pali dogovor o dva zalogaja, prije odluke da je bljak.
    Osobno, nemam pojma, nisam pokušala, ali pratim temu i mene zanimaju savjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    e pa to...
    Eh... Moj A. ima 4 god i 3 mj. Prekjučer je prvi put u životu probao krušku. I "zamisli, mama, jako mi je fina"! I teta u vrtiću mu se čudi (ako ga uspije nagovoriti da pojede 1 žlicu, onda će pojesti cijeli obrok). On uglavnom doma dobro jede, u vrtiću malo sad kad sam ja doma, ali probati nešto novo... jako, jako teško.

I da, on kuži da će biti gladan ako ne pojede ništa za ručak, ali radije bira da bude gladan nego da proba ako je već odlučio da neće jesti . Ali srećom, to samo u inatljivim fazama, ne stalno.

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi imamo isti problem. Osim svog menija, nema šanse da pojede nešto drugo. Al barem je počeo u vrtiću jesti (samo) kruh za ručak, do nedavno je bio gladan. Izgladnjivanje ne pali, samo hoda za mnom i tužno cvili: keks, keks, a meni se srce slama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moj je težak za probati.
    Čak i za sezonsko voće. Npr. obožava trešnje, jagode, maline i ribizle, ali kad krene sezona, on prvi tjedan jedva kuša, onda tamani punom parom, e onda bi ih najbolje jeo kad prođe sezona.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I Maša je teška za probati. Promotri sa svih strana, a ak oje baš jako raspoložena, umočit će prst ili uzeti mrvicu pa oprezno staviti na jezik. Ne sjećam se kada joj se posljednji puta tako nešto odmah svidjelo pa da jei nastavila jesti.
    Ma, izlušuje me i za svaki obrok. Skuham joj doručak (sama kaže da hoće griz, ok, ja uvijek dodam još neke žitarice jer od samog griza nikakve koristi) i onda joj treba 10 minuta da uopće otvori usta. I onda jede kao da ništa nije bilo. I tako većinom za svaki obrok. To me izludi.
    Eh da, meso, meso bi valjda probala i žmirećki.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja jede sve, ali ponekad to traje...ili jednostavno "njoj se neda"...
    Obično pojede svaki obrok bez problema, toleriram "one dane" kad se djetetu ne jede.
    U ostalim okolnostima kod nas pali ona AKO-ONDA (ako pojedeš ručak, mama će te voditi skakati na trampulin). Naravno vrlo bitno da to svaki put ostvarim!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad postaju svjesni? nakon sto par puta i ostanu gladni jer im nisi skuhala novi rucak.
    a kako ce nauciti da pojede rucak koji mu se ne svida i da nema drugo ako mu se kuha novo?

moj je isto bio dosta izbirljiv, ali nikad nisam kuhala novo. najcesce bi bio dogovor malo onog sto volis, malo onog sto ti se bas i ne jede, ali je zdravo. ili mu kazem da mora 3-4 zlice, pa on kaze da nek mu brojim. ima par stvari koje ne voli, i to ga ne tjeram. inace sad dosta dobro jede.

ucjene u stilu ici cemo tu i tu ako pojedes ne koristim i imam o tome svoje misljenje. kazem mu da ce biti gladan ako sad ne pojede, a ja mu necu kupovat nesto dodatno kad me kasnije trazi tako da ima izbor, ili pojesti ili biti gladan. ako nece sad jesti, mogu mu ponijeti to isto.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

probaj kombinirati da kuhas uvijek i nesto sto provjereno jede i nesto sto ne. pa onda malo jednog, malo drugog. i probat ce novo, i najest ce se (od starog)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene postoji mali problem, što moja nikad nije gladna, vjerojatno bi ogladnila da ima jedan obrok dnevno.
    Ta nikad ne pita jesti, jede kad joj skuham.

Ja AKO-ONDA ne koristim kao ucjenu i ne služim se time da bi ucjenila.
    Jednostavno joj dam pravo izbora.
    "Mama ja bi bombon" - "Ako pojedeš ručak mama će ti dati jedan bombon".

To nije ucjena već pravo izbora, ona može, a i ne mora pojesti, nitko je ne sili ili prisiljava na to.
    Ako joj je stalo do bombona pojest će.
    Uvijek pojede. Dobro, moja inače jede pa to kod nas lakše ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •