Ajoj, draga... Žao mi je što to proživljavaš... pokušat ću ti napisati sve što ja znam o tome...

Pukla ti je neka veća žila sudeći po količini krvarenja, otud i hematom. Vjerujem ti da ti je koma i da liječnici ništa ne pričaju, no obzirom da sam prošla sličnu priču kao ti mogu ti reći da nemaš što čuti od njih. Znam da bi bila sretna da ti kažu kako će sve biti super i u redu, ali ti to ne smiju reći dok nisu barem 101% sigurni.

Stvar je delikatna, znaš to i sama. Činjenica da je hematom naslonjen na posteljicu je loša u smislu da isti može potpuno prekriti posteljicu. Time je guši, posteljica na taj način gubi svoju funkcionalnost i odumire.

S druge strane, pitaš koliko možeš tako krvariti a da sve bude okej. Vjerojatno do kraja trudnoće, A DA SVE BUDE OKEJ. Zaista bi trebala najstrože mirovati i pokušati se što manje nervirati. Moja priča se vrtila oko hematoma, bolnica nekoliko puta, krvarenja 'vakvih, 'nakvih... na koncu sam poludjela od mirovanja, nerviranja i glupih savjeta. I otišla na more. Osjećala sam da mogu i da želim.
Na slijedećem pregledu hematoma više nije bilo (imala sam ga, malo manjeg nego ti, od 12.-27. tjedna).

Kod tebe je vjerojatno fora u tome da miruješ, pa ti krvarenje 'prestane', krv u maternici 'ostari'-posmeđi. Pa se digneš, to iscuri van i ponovo otvori tu žilu. I tako ukrug.
Drži se i vjeruj da će sve biti dobro! Tvoja psiha zaista može odrediti tok stvari.