Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: prijeteći pobačaj u 14 tj

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno prijeteći pobačaj u 14 tj

Molim vas pomagajte mi, ako znate šta jer doktori mi baš ništa ne govore nego samo čekaj vrijeme će pokazati, a ja nekad mislim da će sve biti ok, a nekad mislim da ništa od moje bebice. Naime u 11 tjednu sam prokrvarila jako, doktori su na uvz rekli da mi je maternica puna krvi i da ne znaju odakle krvarim, dobila sam tabletice duphaston i strogo mirovanje , 5 dana sam bila u bolnici, krvarenje se smirilo, i onda na uvz su vidili hematom dužine veličine oko 6-7 cm , širine oko3.5cm, koji se nalazi s donje strane posteljice, zaljepljen za nju, na uvz izgleda kao da beba leži na njemu. Uglavnom nisam krvarila 15 dana, da bi opet prokrvarila, smeđe , tamno jako, rekli su da je to stara krv i da je sve ok za sad s bebom, krvarila sam tako to smeđe par dana da bi mi ujutro komadići isadali iz mene i bila je svjetlija krv, odmah odjurim u panici kod dr. a on sve ok za sad s bebom , hematom iste veličine i ništa kući i dođi ako budu ispadali vellliki komadi, ja sad u panici, krvarim evo 13 dana već i nikako da se smiri i ja više ne znam šta da mislim , ima li nade i koliko mogu tako krvariti a da sve bude ok. U petak sam u doktora opet pa ćemo viditi...al me ta neizvjesnost ubija ...ima li ko kakva slična iskustva ili koji savijet...

hvala punooo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme meni draga moja ordep, nadam se da će krvarenje što prije stati a ti i beba biti dobro

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sa potpomognute, znam da je ginger krvarila i imala hematome, pirica isto, rozalija... možda da njih upitaš?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ajme ordep samo da ti pošaljem gomilu da izdržiš i da sve bude ok!!!!

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala drage moje....ma tako se već jadno osjećam da vam ne mogu opisat...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ordep, nemam iskustva, ali~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu .

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajoj, draga... Žao mi je što to proživljavaš... pokušat ću ti napisati sve što ja znam o tome...

Pukla ti je neka veća žila sudeći po količini krvarenja, otud i hematom. Vjerujem ti da ti je koma i da liječnici ništa ne pričaju, no obzirom da sam prošla sličnu priču kao ti mogu ti reći da nemaš što čuti od njih. Znam da bi bila sretna da ti kažu kako će sve biti super i u redu, ali ti to ne smiju reći dok nisu barem 101% sigurni.

Stvar je delikatna, znaš to i sama. Činjenica da je hematom naslonjen na posteljicu je loša u smislu da isti može potpuno prekriti posteljicu. Time je guši, posteljica na taj način gubi svoju funkcionalnost i odumire.

S druge strane, pitaš koliko možeš tako krvariti a da sve bude okej. Vjerojatno do kraja trudnoće, A DA SVE BUDE OKEJ. Zaista bi trebala najstrože mirovati i pokušati se što manje nervirati. Moja priča se vrtila oko hematoma, bolnica nekoliko puta, krvarenja 'vakvih, 'nakvih... na koncu sam poludjela od mirovanja, nerviranja i glupih savjeta. I otišla na more. Osjećala sam da mogu i da želim.
    Na slijedećem pregledu hematoma više nije bilo (imala sam ga, malo manjeg nego ti, od 12.-27. tjedna).

Kod tebe je vjerojatno fora u tome da miruješ, pa ti krvarenje 'prestane', krv u maternici 'ostari'-posmeđi. Pa se digneš, to iscuri van i ponovo otvori tu žilu. I tako ukrug.
    Drži se i vjeruj da će sve biti dobro! Tvoja psiha zaista može odrediti tok stvari.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ordep šaljem ti milijarde vibrica da izdržiš, mogu zamisliti koliko ti je teško ali moraš biti pozitivna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ordep, nemam iskustva s hematomom, ali sam imala veće krvarenje, i mirovala dugo, dugo, i svašta nešto, tako da znam kako se osjećaš i šaljem ti jedan virtaulni !

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ordep, ja sam u 1. trudnoći jaaako i duugo krvarila, skoro 4 mjeseca, već sam bila luuda i razumijem tvoju brigu i strah. Morala sam strogo mirovati i ne živcirati se. Pila sam Dabrostone i Apaurine od 5 mg. Nema ništa drugo nego baš to i vrijeme će pokazati... Nažalost drugog načina nema.
    Uglavnom, moj sin je uz mene Želim ti svako dobro i puuno sreće i strpljenja, da sa trudnoćom i bebicom bude sve u najnajboljem redu!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drži se draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam ti prokrvarila u 10tj i to baš obilno crveno, radilo se o hematomu (ne znam gdj je bio smješten, trebala bi pogledat u nalaze), dobila sam normabel (po potrebi) i utrogestan oralno + strogo mirovanje, još sam par puta jako prokrvarila (obilno crveno), a do 20tj sam svaki dan krvarila tamno smeđe. nažalost ne možeš ništa nego mirovat i nadat se najboljemu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam drage moje od srca, znam da nema čarobnog štapića i da nitko ne može reći da će sve biti na kraju ok, samo me psiha tare i osjećam veliku grižnju savijesti šta se ne mogu posvetiti svom malom M , on jadničak ne razumi i htio bi se igrati a mama ne može ništa, i onda plačem jer ne znam šta bi drugo...nadam se da će se sve brzo smiriti i da će ipak sve biti dobro, jedva čekam kad će sve biti ovo iza mene i kad ću se moć posvetiti svojoj dječici.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

odrep,
    ja sam u trudnoći imala hematom na posteljici, dijagnosticiran je u 13tt, kasnije se povukao
    a moja prijateljica je nedavno rodila zdravu i veliku bebu iako je cijelu, baš cijelu trudnoću imala mnogo hematoma i stalno je krvarila

nadam se da će se hematomi brzo povući i da će sve biti ok
    Posljednje uređivanje od betty blue : 30.11.2010. at 13:03

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da ti pošaljem mnoštvo vibri
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Znam da ti je M. još mali, ali objašnjavaj mu stalno da te boli i da moraš ležati, ali da ćeš se s njim igrati sve što se može sjediti. Neka ti donese slikovnice, bojice, gledajte crtiće, slažite kockice...
    Drži se draga. Izdrži
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ordep prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam drage moje od srca, znam da nema čarobnog štapića i da nitko ne može reći da će sve biti na kraju ok, samo me psiha tare i osjećam veliku grižnju savijesti šta se ne mogu posvetiti svom malom M , on jadničak ne razumi i htio bi se igrati a mama ne može ništa, i onda plačem jer ne znam šta bi drugo...nadam se da će se sve brzo smiriti i da će ipak sve biti dobro, jedva čekam kad će sve biti ovo iza mene i kad ću se moć posvetiti svojoj dječici.
    Meni se hematom u ovoj trudnoći brzo povukao. U prve dvije sam dugo krvarila. Drži se!

Problem sa igrom s djecom sam riješila tako da imam po podu pobacane jastuke na mjestima gdje djeca vole nešto raditi pa bi se samo dovukla s kauča do tih jastuka i nastavila igru ležećki.

To mi je jako pomoglo i pri beskonačnom nasisavanju mlađe. Naslonim se na jastuke i slažem kockice sa starijim dok mlađa doji - razlika je nešto manja od 15 mj, nije išao u jaslice pa sam morala biti kreativna.

Mlađa je veliki nosač i totalni ovisnik o rukama. Kad dođe do mene s dignutim rukama, primim ju za ruku i kažem da se idemo maziti na kauč. Super je to prihvatila. Sad šećemo po stanu držeći se za ruku.
    Nemam hematom više i mogu ju nositi što se tog tiče, ali me kuk rastura pa ju pokušavam preusmjeriti na drugu zanimaciju.

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bila sam kod dr. danas, kaže beba super napreduje, hematom znatno manji 4cm*1 cm tako da ide nabolje , a ja sretna
    nadam se da će sve biti super i do kraja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Divno!! Super, samo miruj još dok ne prođe skroz i za jedno 25 tjedana se vidimo na čestitanjima
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 03.12.2010. at 17:45

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drži se!
    Posljednje uređivanje od @n@ : 03.12.2010. at 17:45

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bravo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo hrabro i pozitivno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bila sam kod dr. danas, kaže beba super napreduje, hematom znatno manji 4cm*1 cm tako da ide nabolje , a ja sretna
    nadam se da će sve biti super i do kraja

ajme baš mi je drago!!!! cmoook sad lipo miruj i probaj se lipo opustiti!!!!

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala cure moje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ordep

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s prvom bebom je hematom bio velik 3/4 materišta i nepovoljno smjesten....i sve je ispalo savršeno. sad se samo ponekad sjetim strave koju smo prozivjeli, gledajući svog sina.
    sve ce biti ok. treba misliti pozitivno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Drago mi je da je bolje!

U prvoj t. imala sam veliki hematom, uzimala Utrogestane i oralno i vaginalno, i mirovala. Postupno se povukao, poslije sam se čak i vratila na posao, i radila do kraja. Drži se!

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

samo sam htjela javiti da smo danas bili kod dr.i da je bebica super, teška 300 grama , trudna 19 tj, hematom je još tu ali se polako razgrađuje i curica je i baš smo sretni,, cmoooook za sve

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bravo Ordep

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo sam htjela javiti da smo danas bili kod dr.i da je bebica super, teška 300 grama , trudna 19 tj, hematom je još tu ali se polako razgrađuje i curica je i baš smo sretni, cmoooook za sve
    ajme koja lipa vijest!!!
    neka dalje sve bude u najboljem redu!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

samo sam htjela javiti da smo danas bili kod dr.i da je bebica super, teška 300 grama , trudna 19 tj, hematom je još tu ali se polako razgrađuje i curica je i baš smo sretni,, cmoooook za sve
    Super vijesti... Čuvaj se i sve će biti dobro.

Samo da dodam - moj sin (nakon iste dijagnoze koju sam imala u trudnoći) sada ima 10,5 godina!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

suuuuuper!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo Ordep
    lijepe vijesti...bravo!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Weeeeeeeeee!!!!!!! Jako mi je drago da je sve u redu!!
    Uljepšala si mi dan!! Hvala ti!!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čestitam!!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš lijepa vijest.Uživajte!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super vijesti, bravo !!

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cmooook svima

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam relativno friška trudinica, sedmi tjedan, jučer sam bila na drugom pregledu i ginekolog mi je dao dijagnozu "Prijeteći pobačaj", radi oskudnog krvarenja. Počela sam krvariti doslovno dok sam čekala u kabini da me pozove, ali jako malo, na ulošku ništa, samo je on to vidio. Dao mi je tablete Utrogestan, tri puta po dvije. Danas miipak malo na ulošku ima traga bijele kave. Malo sam se uplašila i zanima me kolike su mogučnosti da dođe do pobačaja... Naravno mirujem.

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nadam se da će sve biti u redu draga, gledaj moj slučaj, krvi je bilo do koljena kad je procurilo i nakon tog mjesec ipo dana krvarila kao da imam menstruaciju i sad sam u 19 tjednu i bebica skroz super, hematom je još tu tako da postoji opet mogućnost krvarenja ali dr.kaže kako misli da će sve biti super, samo treba mirovati i to je to.pozitivno razmišlaj i ja šaljem brdo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude sve ok

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala! Doktor me tak prepao, valjda tak moraju, da sam od jucer u komi, ali potrudit cu se bit pozitivna jer bebi ipak kuca srce. Sve najbolje i tvojoj bebici!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam krvarila u obje trudnoće, u prvoj sam bila prestravljena u drugoj sam to već smatrala pod "normalnim" pa nisam čak ni mirovala.
    Sretno!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da, ako je prijeteci pobacaj tj. ako ce do spontanog doci, krvarenje nece prestajati nego ce se samo pojacavati. Tako je bilo kod mene, pocelo u 6. tt malo smedi iscjedak i svakim danom se pojacavalo sve dok za 10 dana nije doslo do spontanog. Rekli su da je navodno hematom ali nitko ga na uzv nije vidio
    A cula sam i za puno trudnoca koje i uz krvarenje zavrse dobro tako da...nikad se ne zna!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja sam krvarila u 1. trudnoći, negdje od 6.ili 7. tjedna, ne mogu se sjetiti koliko dugo.. na kraju je sve bilo super, bebica došla na svijet i evo sad joj 3,5 godine

Isto sam bila na utrogestanu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •