-
Plodna voda ?
Ovako, unaprijed se ispričavam na detaljima, ali ipak smo tu sve žene , znate što mislim,....
sinoć sam otišla spavati a da nisam otišla na wc, nije mi se dalo, pospana, može to izdržati do jutra, ....
kako mi sina upravo odvikavamo od pelena, po dva-tri puta u noći se dižemo i nosimo ga na wc. i tako jutros u pet ja probudim muža, on odnese malog, i kad su se vratili, sin veli da bi htio piti mlijeka. Kaže mi muž, ajde sad ti mama (on se siromah dva-tri puta noćas dizao i nosio ga piškiti)
i ja se ustanem, uzmem bočicu, stavim u mikrovalnu, teturam po kući, i mislim dok se zgrije, otići ću na wc, oprati ruke, tek nešto curi niz noge, stisnem mišiće, ... i dalje curi,....... joj sad mi je tako neugodno,..... neznam da li je to mjehur, mislim, imala sam u ovoj trudnoći probleme sa inkontinencijom, ali sam to mogla kontrolirati. Ono, odjednom me uhvati sila, dok jurim u kupaonu, ali mogu kontrolirati mišiće.
ali sad ne..... pogledam na gaće, imala sam i dnevni uložak, skoro cijele gaće mokre, kao da je otišlo dobrih 2-3 dcl tekućine
sad sam 37+1, zadnji prepar sam popila jučer ujutro, doktor je rekao da će sve biti dobro ako "izduram " do 37-og tjedna, da više ne pijem prepare.
da li bi ovo mogao biti vodenjak...?
da bar nisam ustajala baš tad, ili da sam sinoć otišla na wc,... ma nemam pojma,......
doktor mi radi tek danas poslije podne, valjda neće biti ništa ako sačekam do tada, nisam dobila ni uputnicu za rodilište, a za slijedeći pregled sam naručena 20. prosinca...
u prvom porodu sam od znakova poroda imala trudove i otišao mi je sluzavi čep, bila sam tad u bolnici jer sam prenijela 9 dana, a vodenjak su mi probušili na porodu tako da ne znam kako to izgleda. Ja sam mislila da je to ono "pljus",... ali ovo nije bilo tako, samo je curilo niz noge, možda jedan dcl, a zbog uloška nisam osjetila mokro nego sam samo vidjela corpus delicti ?
šta da radim ?
-
Moj ti je savjet da odeš odmah u bolnicu na pregled, bolje je puhat na hladno nego se opeć.
-
Svakako moraš doktoru. Meni je bilo tako kad je puknuo vodenjak. Nekontrolirano i sva mokra.
Drž´se!
-
hoću, radi poslijepodne
hvala
-
Ja cekam da mi tako pukne vodenjak...
Babica mi je objasnila da je najcesce to bas tako kako si ti opisala, i da je otprilike kolicina amninske tekucine oko 2 dcl. Dakle odgovara onome kako si ti opisala.
Idi kod doktora, a on ce ti tocno utvrditi da li je plodna voda ili urin tako sto ce ti napraviti bris i pogledati pod mikroskopom. Razlika se vidi odmah jer se plodna voda pod mikroskopom vidi u obliku paprati.
-
i meni je doma pukno vodenjak i točno sam čula da je nekaj kvrcnulo u meni .Nažalost nije bila bistra pa sam nazvala hitnu da dođe po mene
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma