-
Bok!
MM ima atopijski dermatitis i jako osjetljivu kožu. Alergičan je na neke praškove više od drugih, recimo Dash ga ubije. Alergija na prašak se prepoznaje po iritaciji na područjima gdje se tkanina posebno urezuje u kožu, recimo oko pojasa hlača, gumice gaća i čarapa, donje majice mu naprave iritaciju na prsima. On osjeća posebnu nelagodu i svrab odmah čim stavi na sebe, a ako ta odjeća slučajno ostane na tijelu duže...ajme joj, crvenilo, svrab, crvene točkice koje prerastaju u neke kao prištiće. Prolazi promjenom odjeće koja nije oprana tim praškom.
Ja sam našla optimalno rješenje u korištenju tekućih deterdženata za rublje, uvijek u manjoj količini od one navedene na ambalaži, bez omekšivača s duplim ispiranjem. Ponekad koristim proizvod za dezinfekciju rublja (Amuchina ili Napisan) posebno za plahte, ručnike, gaće i bijele majice. Sušim samo u sušilici ili u kući ispod klime, obzirom da živim u gradu i mislim da mu smeta i smog i pelud koji se pohvataju za vlažno rublje ako se suši vani. Ako je rublje tvrdo može se stavit malo alkoholnog octa umjesto omekšivača..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma