Zdravo svima!
Imam pitanja u vezi endometrioze. Pre 2.godine sam imala jake bolove koji su se manifestovali kao da je u pitanju slepo crevo i na kraju sam ga i operisala i receno mi je posle operacije da mi je nadjena velika cista koja je pukla, ocistili su to i sve je navodno u redu. Endometrioticna je bila. Ali samo to mi je rekao, nista vise. Nije mi preporucio nikakvu terapiju. Pocetkom 2010.godine sam opet pocela da osecam bolove. Svasta su mi govorili samo ne da idem kod ginekologa, do jednom strasnog napada i odlaska u bolnicu. U maju 2010.operisala sam opet cistu na jajniku, cela je bila endometrioticna, velicine 6cm i koja je pred samu operaciju pukla(nisu hteli u drzavnoj bolnici da me operisu pa sam morala u privatnu, i naravno pukla je). Receno mi je da je sve ocisceno ali da ce verovatno da se vrati jer mi se to vec desilo. Takodje su mi rekli i da sam u opasnosti od neplodnosti i da bi trebalo da zatrudnim. Date su mi Yaz pilule koje pijem vec 3meseca. Pre dva dana sam bila na kontroli i nasli su jos jednu cistu na ISTOM mestu koja je sada nesto manja 20mm i mozda se i poveca ako ne budu delovale pilule.
Mene zanima da li je najbolje resenje da pokusam da ostanem u drugom stanju dok jos nije kasno zbog konstantnog pucanja cisti ili da opet rizikujem i da mozda dodje do ponovne operacije? Nisam ostajala u drugom stanju do sada, ali bih jako volela.
Nadam se da cete premestiti poruku tamo gde treba da stojiHvala Vam puno!