Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Cjepljenje bez pristanka roditelja

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Cjepljenje bez pristanka roditelja

Dakle eto moja curica ide u 7 raz i dobili smo obavijest o cijepljenju PPD/BCG i odlučili smo ne cijepiti. I unazad 4-5 dana ih zovem u ambulantu da pitam kada da dođem potpisati tu izjavu da ne želimo cijepiti dijete - i ne mogu ih dobiti. Danas je taj dan cijepljenja i rekla sam kčeri da im kaže da smo protiv i da će mama doći u ambulantu - oni su je svejedno cijepili jer se to "Mora", onu izjavu (obavijest) nisam potpisivala niti neću i ne znam što sad da radim. Baš mi je to bezobrazno i nekulturno od strane te doktorice. Jako bezobrazno.
    Mislim pa s obzirom da ona nema tu potpisanu obavijest s moje strane (pretpostavljam da je moraju imati - ili fakat je tak svejedno što roditelji imaju za reći?) - moglo je svašta biti razlog što ne želim cijepiti dijete zar ne?
    Ma grozno grozno.... baš mi je to bezobrazno, ko da su djeca stoka koja se MORAJU cijepiti a mi roditelji maloumni i tak nismo ni važni ni bitni u cijeloj priči. Odakle im pravo?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imaš se pravo ljutiti, ali mislim da ju nisu cijepili, nego samo testirali. PPD je test na unutarnjoj strani podlaktice. Tek ako test nije u redu, cijepi se.Očitava se nakon dva (tri?)dana. Dobar rezultat je crvenilo promjera 5-12 mm. U tom se slučaju ne cijepi ponovno. Ako nema crvenila, znači da dijete nema zaštitu od TBC i trebalo bi se cijepiti. Smatram da je to cjepivo u redu, jer je TBC preopasna bolest i ima je kod nas još uvijek, tako da je pametno biti zaštićen.

Imaš vremena reagirati, ali možda će biti u redu. Mome sinu je u sedmom raz. bio jako veliko crvenilo(par cm), morali smo u antiTBC dispanzer. Sve je bilo u redu nakon svih pregleda, samo su rekli da je bio u dodiru s nekim tko ima tuberkulozu i stvorio je obranu.

Nikad nisam imala problema oko tog cijepljenja u školi. Razrednici sam rekla da ja želim ići u ambulantu i biti s djetetom i tako je i postupila.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Puno hvala Beti3 - u pravu si, tak i piše na poleđini obavijesti - "PPD TEST se provodi u svrhu zaštite protiv tuberkuloze. Nakon aplikacije mjesto uboda se ne smije dirati, grebati niti istiskivati. Test se očitava nakon 72 sata. Ako se očitovanje testa propusti, test se mora ponavljati. Učenici koji nemaju reakcije moraju se nadocijepiti BCG cjepivo."
    Na prvoj strani te obavijesti stoji da će se učenik baš cijepiti..... ok valjda je to to što si rekla.
    Hvala puno. Baš me zanima kako je vani, čini mi se da se ne cijepe više time....
    Joj toliko je tih cjepiva i promjena u kalendaru i promjena proizvođaća cjepiva da se to ni ne može pratiti.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

naravno da su je cijepili 2 dana nakon testa. Nikom ništa, obevzno je i onaj papir koji su slali roditelji služi SAMO za upotrebu nakon WC-a.
    Čemu obavijest i potpis?
    Ali to im je bilo zadnji puta.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da su je cijepili 2 dana nakon testa. Nikom ništa, obavezno je i onaj papir koji su slali roditeljima služi SAMO za upotrebu nakon WC-a.
    Čemu obavijest i potpis?
    tipfeleri

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da su je cijepili 2 dana nakon testa. Nikom ništa, obevzno je i onaj papir koji su slali roditelji služi SAMO za upotrebu nakon WC-a.
    Čemu obavijest i potpis?
    Mi smo na taj papir napisali da ćemo ga cijepiti kod svoje pedijatrice i potpisali. Nije bilo nikakvih problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •