Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: gotovo prhko tijesto

  1. #1
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno gotovo prhko tijesto

    Kupila gotovo prhko tijesto, nisam ga još koristila, pa bih napravila nešto s jabukama. Nisam ga još otvorila, vidim da je u listovima, kako se to tijesto koristi i za koji kalup je dovoljno, ima 250 g?

  2. #2
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    nisam znala da to postoji
    stvarno prhko tijesto?
    kao za londonerice, kao za pitu od jabuka, kao za... ne mogu si zamisliti, šta piše na njemu, za koje sve kolače? (znam, od prhkog tijesta )
    tko ih radi?

  3. #3
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    A ja baš neki dan radila pitu i mislim si "ima li za kupiti gotovo?" Ne da bih ga ja kupila, meni je lakše zamjesiti nego kupiti. A kad vidi vapca ima...
    Nedavno me jedna cura pitala kako da napravi tortu. S kupljenim biskvitom i onom gotovom kremom u prahu. Nisma imala pojma kaj da joj velim...uvijek sam radila sve domaće..

    anima pa kako u listovima? Narolano ili...? Možda samo raširiš, staviš na dno, posipaš čime želiš i drugi list staviš gore?

  4. #4
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Kak to izgleda?
    Kod nas ima samo lisnato, ili tijesto za savijace, ono je u listovima, ili kore za madzaricu.

  5. #5
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    Aha, evo imam ga u ruci, kupila u Intersparu, piše: Svježe prhko tijesto! U uputama piše odmotati tijesto i staviti ga s papirom u pleh. Na tijesto staviti fil po želji! Dakle, to tijesto je umotano u papir za pečenje, pa se samo odmota i stavi fil. Eh, trebala sam prije proučiti upute, hihih, ali onda vi ne bi znale da to postoji Iako, ja sam htjela da i gore ima tijesto. Sad molim neki dobar fil od jabuka

    ana.m i meni nije problem napraviti prhko, kao ni bilo koje drugo, dapače, al rekoh, baš da probam!

  6. #6
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Kad sam vidjela naslov, pomislila sam: kakvo li je to tijesto koje je GOTOVO (skoro) prhko?

  7. #7
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    to tijesto meni niš ne valja
    1. premalo je za bilo koju količinu ičega. usko a dugo. baš čudan oblik. ok, možeš ga premijesiti ali...
    2. preslatko
    3. pretanko razvaljano za npr. pitu. pretanko. puno pretanko. ako staviš na duplo onda je taman. ali ti trebaju najmanje 2 da napraviš skoro normalnu dozu kolača

    uglavnom: kupila, probala, razočarala se, odustala

  8. #8
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Pa stavi onaj fil od jabuka s recepta "ribani kolač od jabuka! Dakle naribane jabuke a preko njih bjelanjak s bademima i marmeladom od marelice, malo šećera i vanilin šećer... Ostavi malo tijesta ako ima viška i naribaj na kraju!

  9. #9
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa stavi onaj fil od jabuka s recepta "ribani kolač od jabuka! Dakle naribane jabuke a preko njih bjelanjak s bademima i marmeladom od marelice, malo šećera i vanilin šećer... Ostavi malo tijesta ako ima viška i naribaj na kraju!
    dobro da spominješ taj recept, jer sam baš s tim receptom isprobala te kore
    stavila sam skoro cijelo tijesto ispod (i ostalo mi je jabuka, jednostavno je bilo premalo tijesta za toliko jabuka) a gore sam naribala ono malo što je ostalo (izgledalo je smiješno)
    kad se ispeklo bilo je puno pretanko

    u biti, ispalo bi super da se stave 2 paketa tog kupovnog prhkog
    Posljednje uređivanje od puntica : 30.11.2010. at 22:20

  10. #10
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    hvala puntica, baš me zanimalo iskustvo iz prve ruke!

  11. #11
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    hvala puntica, baš me zanimalo iskustvo iz prve ruke!
    ajde javi kako je prošlo. možda je problem u meni a ne u tijestu

  12. #12
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam vidjela naslov, pomislila sam: kakvo li je to tijesto koje je GOTOVO (skoro) prhko?


    i koliko košta ta (ne)sreća od gotovo pa tijesta?

  13. #13
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    ajme meni, šteta 8 kn, definitivno pretanko i nedovoljno, podsjeća me na nešto između prhkog i lisnatog tijesta, bzvz, prvi i zadnji put, ne pokušavajte kod kuće

  14. #14
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    ajme meni, šteta 8 kn, definitivno pretanko i nedovoljno, podsjeća me na nešto između prhkog i lisnatog tijesta, bzvz, prvi i zadnji put, ne pokušavajte kod kuće
    ajde dobro, nije do mene

  15. #15
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    baš dobro da sam pročitala ovaj topic prije kupnje tog gotovog prhkog tijesta u sparu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •