Kupila gotovo prhko tijesto, nisam ga još koristila, pa bih napravila nešto s jabukama. Nisam ga još otvorila, vidim da je u listovima, kako se to tijesto koristi i za koji kalup je dovoljno, ima 250 g?
Kupila gotovo prhko tijesto, nisam ga još koristila, pa bih napravila nešto s jabukama. Nisam ga još otvorila, vidim da je u listovima, kako se to tijesto koristi i za koji kalup je dovoljno, ima 250 g?
nisam znala da to postoji
stvarno prhko tijesto?
kao za londonerice, kao za pitu od jabuka, kao za... ne mogu si zamisliti, šta piše na njemu, za koje sve kolače? (znam, od prhkog tijesta)
tko ih radi?
A ja baš neki dan radila pitu i mislim si "ima li za kupiti gotovo?" Ne da bih ga ja kupila, meni je lakše zamjesiti nego kupiti. A kad vidi vapca ima...
Nedavno me jedna cura pitala kako da napravi tortu. S kupljenim biskvitom i onom gotovom kremom u prahu. Nisma imala pojma kaj da joj velim...uvijek sam radila sve domaće..
anima pa kako u listovima? Narolano ili...? Možda samo raširiš, staviš na dno, posipaš čime želiš i drugi list staviš gore?
Kak to izgleda?
Kod nas ima samo lisnato, ili tijesto za savijace, ono je u listovima, ili kore za madzaricu.
Aha, evo imam ga u ruci, kupila u Intersparu, piše: Svježe prhko tijesto! U uputama piše odmotati tijesto i staviti ga s papirom u pleh. Na tijesto staviti fil po želji! Dakle, to tijesto je umotano u papir za pečenje, pa se samo odmota i stavi fil. Eh, trebala sam prije proučiti upute, hihih, ali onda vi ne bi znale da to postojiIako, ja sam htjela da i gore ima tijesto. Sad molim neki dobar fil od jabuka
ana.m i meni nije problem napraviti prhko, kao ni bilo koje drugo, dapače, al rekoh, baš da probam!
Kad sam vidjela naslov, pomislila sam: kakvo li je to tijesto koje je GOTOVO (skoro) prhko?![]()
to tijesto meni niš ne valja
1. premalo je za bilo koju količinu ičega. usko a dugo. baš čudan oblik. ok, možeš ga premijesiti ali...
2. preslatko
3. pretanko razvaljano za npr. pitu. pretanko. puno pretanko. ako staviš na duplo onda je taman. ali ti trebaju najmanje 2 da napraviš skoro normalnu dozu kolača
uglavnom: kupila, probala, razočarala se, odustala![]()
Pa stavi onaj fil od jabuka s recepta "ribani kolač od jabuka! Dakle naribane jabuke a preko njih bjelanjak s bademima i marmeladom od marelice, malo šećera i vanilin šećer... Ostavi malo tijesta ako ima viška i naribaj na kraju!
dobro da spominješ taj recept, jer sam baš s tim receptom isprobala te kore
stavila sam skoro cijelo tijesto ispod (i ostalo mi je jabuka, jednostavno je bilo premalo tijesta za toliko jabuka) a gore sam naribala ono malo što je ostalo (izgledalo je smiješno)
kad se ispeklo bilo je puno pretanko
u biti, ispalo bi super da se stave 2 paketa tog kupovnog prhkog
Posljednje uređivanje od puntica : 30.11.2010. at 22:20
hvala puntica, baš me zanimalo iskustvo iz prve ruke!
ajme meni, šteta 8 kn, definitivno pretanko i nedovoljno, podsjeća me na nešto između prhkog i lisnatog tijesta, bzvz, prvi i zadnji put, ne pokušavajte kod kuće![]()
baš dobro da sam pročitala ovaj topic prije kupnje tog gotovog prhkog tijesta u sparu![]()