-
Tarana za juhu (kisela)
Moja stara susjeda (bosanka) mi je uvijek kao maloj donosila taranicu za juhu
obožavala sam juhu s tom taranicom kako sam je ja zvala
Molim bosanke koje znaju kako se radi "kisela" tarana da mi daju recept jer me jako lijepa sjećanja vežu za moju dragu susjedu
moja baka ju isto radi ali ne zna kako se radi "kisela" tarana
sijećam se da bi baka radila kiselu taranu kad bi dida bio mamuran
... po tome se najbolje znalo da je dida noć prije bančija....
-
Tijesto koje se zamijesi s paradajzom...
http://www.besnjevo.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=449
Ja bih probala umjesto sa jajetom zamijesiti tijesto od brašna oštrog, soli i paradajza iz tetrapaka. Zamijesiš jako tvrdo da se poslije može ribati na ribež za jabuke, ostaviš da škrob nabubri (piše u receptu s linka "hevtu dana" - to je valjda polovica, ne znam
) i onda naribaš na pladanj pokriven papirom i ostaviš da se osuši.
-
Nisam imala mira pa sam išla provjeravati što je hevta...
E, nije pola dana, nego je tjedan - sedam dana! Sad sam i to naučila!
Daklem, tijesto mora odležati 7 dana prije nego ga se ide ribati. Baš me zanima, moram isprobati.
-
Mene isto tarana vraća u djetinjstvo ali ja kupim gotovu u dućanu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma