Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Tarana za juhu (kisela)

  1. #1
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno Tarana za juhu (kisela)

    Moja stara susjeda (bosanka) mi je uvijek kao maloj donosila taranicu za juhu
    obožavala sam juhu s tom taranicom kako sam je ja zvala

    Molim bosanke koje znaju kako se radi "kisela" tarana da mi daju recept jer me jako lijepa sjećanja vežu za moju dragu susjedu

    moja baka ju isto radi ali ne zna kako se radi "kisela" tarana

    sijećam se da bi baka radila kiselu taranu kad bi dida bio mamuran ... po tome se najbolje znalo da je dida noć prije bančija....

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Tijesto koje se zamijesi s paradajzom...

    http://www.besnjevo.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=449

    Ja bih probala umjesto sa jajetom zamijesiti tijesto od brašna oštrog, soli i paradajza iz tetrapaka. Zamijesiš jako tvrdo da se poslije može ribati na ribež za jabuke, ostaviš da škrob nabubri (piše u receptu s linka "hevtu dana" - to je valjda polovica, ne znam ) i onda naribaš na pladanj pokriven papirom i ostaviš da se osuši.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Nisam imala mira pa sam išla provjeravati što je hevta...

    E, nije pola dana, nego je tjedan - sedam dana! Sad sam i to naučila!

    Daklem, tijesto mora odležati 7 dana prije nego ga se ide ribati. Baš me zanima, moram isprobati.

  4. #4
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    Mene isto tarana vraća u djetinjstvo ali ja kupim gotovu u dućanu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •