Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Preceste bh kontrakcije

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Preceste bh kontrakcije

Da li neko moze da mi kaze koliko bh kontrakcija dnevno je precesto? Ja sam 29tj. i imam ih jos od 21 tj. Tad su mi se javljale 3-4 puta nedeljno pa postajale sve cesce i cesce i dosle u 26tj. cak do 7 dnevno. Zbog skracenja grlica sam pocela piti ginipral, prestale su i proredile se neko vreme ali sad evo ih opet, juce cak izbrojah 9 Nemaju pravilne intervale, vecinom se jave uvece, kad se nezgodno namestim, kad mi je puna besika, kad dehidriram, a i bez razloga..
    Koliko tokom dana u ovom periodu je alarmantno?

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm...ne znam koliko je normalno...ali meni su se javljale i više od toga...i ubijale me u pojam...smetale i plašile cijelo vrijeme...
    Iznosila sam do kraja...sve prošlo ok...
    Javit će ti se vjerojatno netko tko zna više...ja ti vibram da bude sve ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I meni su bile vrlo česte u prvoj trudnoći počevši od 20 tj.
    Rodila sam u 38 tj. s time da sam morala mirovati od 33. tj. do 37.
    jer je beba bila vrlo nisko i spremna za izaći.
    Prva beba mi je bila jako nemirna i bh kontrakcije su se
    obično javljale nakon njenih jačih pokreta i kao i tebi često navećer.
    Moja dr. u to vrijeme (starog kova) se nije zabrinjavala bh kontrakcijama, već je
    rekla da je to dobro jer se maternica sprema za porod.
    Meni je bila prava T pa sam mislila da to tako treba biti. U drugoj trudnoći
    ih je bilo puno puno manje (a i beba mirnija)

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vidis, i moja beba je jaaako nemirna, ne znam ima li to neke veze... Zaista me vise izludjuju, svaki dan ih brojim... Kad ne pijem dosta tecnosti dehidriram pa ih ima, kad pijem puno, cesto idem u wc pa ih opet ima (nekako kad bih krenula u wc u onom stadijumu kad jos ne osecam da mi se ide, ne bi ih bilo, ali ako ne odem sama, vec cekam da mi se piski, eto ih)...
    Ja sam na mirovanju od 26tj. a moj problem je bio osecaj pritiska na grlic i njegovo skracenje, sad tog osecaja pritiska nema kad mirujem, ali ove kontrakcije ubise...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Isti problem sa odlaskom na wc sam imala i ja.
    Mirovanje je jedino i najbolje što možeš
    poduzeti u ovoj fazi...
    Ja sam baš slušala svoje tijelo,
    kad bi osjećala pritisak nisam se niti dizala na noge
    i ne brini, vidiš da nas ima koje
    smo iznijele T do kraja sa istim problemom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam ih imala i preko 100 dnevno od 25. tjedna; kako koji dan. Povremeno pravilnih, a i bolnih. Uvijek ih je bilježio i CTG. Rodila sam u terminu.
    Nisam ni skužila prave trudove tako da sam skoro rodila u autu.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam ih do sada u svakoj T imala o dosta rano (ne pamtim, ali dosta rano, barem zadnja 3-4 mjeseca) i to prilično često. I sve je proteklo uredu.
    Moj gin mi je objasnio da maternica 'vježba'

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hm...ja sam u 24. tjednu i osjećam ih zadnjih nekoliko dana...Najčešće ujutro (probudim se s kontrahiranim dijelom maternice koji je izbočen i čudnovato tvrd), a ponekad i tokom večeri...Pitala sam doktoricu postoji li neko pravilo kakve i koliko frekventne trebaju biti normalne bh kontrakcije, i rečeno mi je da obično traju 30 - 60 sekundi, ili do 2 minute...i može ih biti 2 ili 22 tokom dana. Prave ne izazivaju otvaranje grlića maternice, i više su neugodne nego bolne...Moje nisu čak niti neugodne...Osjetim lagani grčić u određenom dijelu i to je to...
    Ma sve je to ok, dok nisu bolne, u pravilnim intervalima, udružene s bolovima u slabinskom dijelu leđa i cijelog područja tibice.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lady.x sama si vec otkrila neke od uzroka kontrakcija, pa samo smireno i pazljivo pokusaj reducirati sve ono sto dovodi do njih. Jedi manje i cesce, slusaj tihu i laganu glazbu, opustaj se kako god znas i umijes i nikako nemoj izbjegavati vodu. I samo mirovanje/lezanje ne znaci nuzno i opustanje

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala vam!
    Mogu vam reci posle vasih postova sam odlucno resila da ih vise ne brojim i da se ne opterecujem. I zaista kad je tako manje ih i primecujem, bar ne primecujem one ultrakratke...
    Ja ih se ne bih plasila toliko da mi grlic nije skracen, ali od kad sam to saznala, pocela sam da ih ne posmatram kao normalnu vezbu materice

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako se jos hoces utjesiti kolegica je cijelu cetvrtu trudnocu prohodala otvorena. Doma 3 malih i nije joj bilo druge, sad je i cetvrto vec poodraslo

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure moje, evo da i ja nešto nadodam, ja sam ih isto imala mnogoooooooooo, naravno plašile su me... kako sam pred kraj trudnoče morala biti u bolnici isto su se te kontrakcije češće javljale na večer, pipali ih liječnici, sestre, pa smo čekali dal će preči u trudove i sl i tako sve dok jedna iskusna sestra nije primjetila da se one javljaju nakon tuširanja i da je jako topla voda isto jedan od okidača kontrakcija! eh, onda sam se ja stalno na brzaka otuširala mlakom vodom i prestalo je! rodila sam carskim rezom, ali kako je trudnoća bila visokorizična ništa neuobičajeno! e sad od 26 tjedna na dalje jedan od razloga mojih BH-ica je bila i opstipacija! Kad su mi se crijeva ispraznila više ih nisam ni primjetila! i naravno potpisujem sve ovo gore!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su i Normabele dali zbog cestih kontrakcija, nemam pojma tocno koliko ih je bilo dnevno al bilo ih je puno. Kad sam presla 36 tj. sama sam prestala piti Normabele, kontrakcije su i dalje bile tu, a ja sam na kraju prenjela tjedan dana. Tako da, nista to ne mora znacit.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U nedoumici sam već treći dan. Počeli su mi se, sve jače i češće, pojavljivati neki čudni bolovi/grčevi u donjem dijelu trbuha. U trenu me sam probode iz sve snage, kao da mi je netko zabio nož, ali prođe u trenu. Mislila sam da su to bh, no sad vidim da oni traju dulje. Btw, 31+5 sam i inače je sve u redu, pa me zanima jel moguće da su bh tako kratkog trajanja?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

BH ne bi trebale probadati koliko znam...meni je u obje trudnoće (iako sam u prvoj imala samo jednu u drugoj neznam broj, zaredale bi pogotovo navečer kad bi legla)..

meni bi se stvrdnuo trbuh i samo bi osjetila taj neki čudan osjećaj stezanja, to bi trajalo 10-20 sekundi i popustilo bi

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zasad ih jutros nema, a odlučila sam i provesti dan doma, laganini, jer sam posljednjih dana malo pretjerala s jurcanjem okolo, što vjerojatno u kombinaciji s nespavanjem baš ne čini najbolju kombinaciju, pa ćemo vidjeti hoće li ih biti i u kojoj količini...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To nisu bh kontrakcije, one zahvataju ceo stomak i nema bola-probadanja, vec se stomak samo ceo stvrdne i imas neki osecaj kao da si primila anestziju... A probadanje kratko u dnu stomaka je normalno za ovaj period trudnoce jer se materica uvecala. Mene takodje cesto probode, intenzivno, ali to traje jako kratko - sekund i prodje.. i vise na stranu ka jajnicima. Isto mi se desava npr. kad kinem, naglo se okrenem u krevetu i sl.

A kod mene sad kad su u ptanju bh - cas ih ima cas ih nema, ito sve nekako sedam dana ni traga od njih - po 2 dnevno max, a onda uhvate dani kad ih je do deset... nije mi jasno...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    To nisu bh kontrakcije, one zahvataju ceo stomak i nema bola-probadanja, vec se stomak samo ceo stvrdne i imas neki osecaj kao da si primila anestziju... A probadanje kratko u dnu stomaka je normalno za ovaj period trudnoce jer se materica uvecala. Mene takodje cesto probode, intenzivno, ali to traje jako kratko - sekund i prodje.. i vise na stranu ka jajnicima. Isto mi se desava npr. kad kinem, naglo se okrenem u krevetu i sl.

A kod mene sad kad su u ptanju bh - cas ih ima cas ih nema, ito sve nekako sedam dana ni traga od njih - po 2 dnevno max, a onda uhvate dani kad ih je do deset... nije mi jasno...
    Hvala na objašnjenju U prvoj trudnoći nisam imala ni ova probadanja ni bh, pa nisam bila sigurna, no sad sam mirnija. I samo da napomenem, evo odmaram doma i dalje ih nema, pa mislim da mi je i mališa davao malo znak da usporim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •