Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako dobiti fragmin/heparin na recept?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kako dobiti fragmin/heparin na recept?

Dakle, nakon 5. icsija ostala sam trudna. Koristim fragmin od 2500 od dana transfera. Kutiju fragmina (10 inekcija) sam do sada plaćala od 150 - 170 kuna, kako gdje.
    Zanima me način na koji se dobija fragmin preko recepta.
    Ja sam u Dalmaciji, i moja me je socijalna ginićka uputila na specijalistički pregled kod dr. Roje u novo rodilište u Splitu. Trebala bi kod njega ponijeti nalaze trombofilije i preporuku mpo liječnika o korištenju fragmina. Nakon njega bi trebala ići u dnevnu bolnicu predigniti inekcije.

Mene buni ovaj odlazak u dr. Roje. On je isto specijalist ginekologije ko moja soc. gin. i ne vidim razloge odlaska njemu. Poznajem fragminke iz Splita koje nisu odlazile k Roji već direktno u dnevnu bolnicu.
    Što mogu očekivati od tog "specijalističkog pregleda"? Ne želim uzv preglede jer će mi to biti sredina 6tt a početkom 7 tt sam već naručena u mog mpo liječnika na uzv pregled (kod njega ću voditi trudnoću).

Kakva su vaša iskustva?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pinky, u ZG su cure s uputnicom primarnog ginekologa podizale injekcije svaki mjesec u Petrovoj (kod Đelmiša ove koje znam, a one su se i kontrolirale kod njega). Ne znam kako to ide u Splitu, i rade li probleme ako ti trudnoću vodi netko drugi i ako je preporuka za terapiju dobivena od nekoga tko nema veze s bolnicom koja bi ti trebala dati injekcije.
    Posljednje uređivanje od vikki : 01.12.2010. at 12:10

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

izgleda da svugdi primarni ginekolog daje uputnicu osim u mom slučaju

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

primarni daje uputnicu ali preporuku za korištenje fragmina na recept može dati samo bolnički liječnik (to ime veze s našom prokletom informatizacijom u kojoj kada sestra unese bolest, šifru i lijek program ne dopušta printanje ukoliko kod njega nije navedeno ime dotičnog liječnika)
    moji u domu zdravlja uredno upisivali ime liječnika koji ima dopuštenu licencu (nemaju svi licencu prema novom za preporuku svih lijekova) kako bi meni izdali potreban recept

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aha! hvala sretna, to nešto je i moja socijalna spominjala - govorila je o bolničkom liječniku,ali je ja nisam razumila.
    mene sad zanima nešto, pitanje je glupo jer niste bile u tog liječnika, ali samo molim za mišljenje: da li će njemu biti dovoljan moj nalaz trombofilije, otpusno pismo sa cita di piše fragmin kao terapija i nalaz bete iz kojeg se vidi da sam trudna ili će me trebati i ginekološki pregledati da utvrdi trudnoću (što je idiotluk, pa ima betu). ne bi baš voljela da me pregleda jer će mi to biti sredina 6tt a početkom 7tt sam naručena u mog mpo liječnika na uzv (on će mi i voditi trudnoću)

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A da pričekaš koji dan i odeš početkom 7 tjedna bolničkom liječniku, s nalazom obavljenog UZ-a kod MPO-ovca i ostalim papirima koji ti trebaju? Možda onda ne bi ponavljao UZ. Ako imaš injekcija dotada. Ako nemaš, imam 10-ak komada, mogu ti poslati.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

imas pp

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    A da pričekaš koji dan i odeš početkom 7 tjedna bolničkom liječniku, s nalazom obavljenog UZ-a kod MPO-ovca i ostalim papirima koji ti trebaju? Možda onda ne bi ponavljao UZ. Ako imaš injekcija dotada. Ako nemaš, imam 10-ak komada, mogu ti poslati.
    hvala vikki
    meni je malo nezgodno i radno vrijeme tog dr. u bolnici. i ja bi pričekala 7 tt za uzv, ne bi ranije išla. a 7tt mi je 13.12. što je ponedjeljak.
    ovaj bolnički radi samo petkom, pa sam mislila kod njega ići u petak 10.12. (da mi muž ne mora puno izostajati sa posla jer nismo blizu splita već 2.30 sati vožnje udaljeni, a vikend ćemo ostati u okolici st-a). nadam se da će sve ispasti ok, malo sam se raspitala i čula sve najbolje o ovom bolničkom dr.
    kupila sam jučer inekcije, imat ću do tada

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pinky, i ja ti imam Fraxiparine 0,6ml 10 injekcija, rado ti dam, by the way pratim ti već duže i jako,jako mi je drago da si trudna.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinky, mislim da te neće pregledati.

Ja sam u na zadnjem FET-u dobila uputnicu od socijalne gin. za gin. odjel i tamo sam dobila Fragmin.
    Nije bio nikakav pregled, dr. je samo pregledao nalaze i uzeo opširnu anamnezu.

Sretno!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    aha! hvala sretna, to nešto je i moja socijalna spominjala - govorila je o bolničkom liječniku,ali je ja nisam razumila.
    mene sad zanima nešto, pitanje je glupo jer niste bile u tog liječnika, ali samo molim za mišljenje: da li će njemu biti dovoljan moj nalaz trombofilije, otpusno pismo sa cita di piše fragmin kao terapija i nalaz bete iz kojeg se vidi da sam trudna ili će me trebati i ginekološki pregledati da utvrdi trudnoću (što je idiotluk, pa ima betu). ne bi baš voljela da me pregleda jer će mi to biti sredina 6tt a početkom 7tt sam naručena u mog mpo liječnika na uzv (on će mi i voditi trudnoću)
    to bi mu trebalo biti dovoljno, ukoliko nije sklon pravljenju problema, a prema onom što kaže Snješka nije već je blagonaklon ukoliko se radi o istom liječniku

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala cure, izgleda da je taj dr. jako dobar

oprostite na paničarenju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •