Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
ma šta ja znam?

ja volim jela svoga djetinjstva.
i te okuse.
meni je grah dobar kad se "ukajmači". (tko zna što to znači, znat će točno i kakav je taj grah).
zato ne treba nikakva zaprška, a ipak bude "pun"... ne trče bobe po tanjuru nego...
ma ne mogu ja to opisati.

kod nas se grah kuha nedjeljom (za ponedjeljak), kad je ružno vrijeme, pa si cijeli dan doma i možeš ga pustiti da se kuha dok ne bude onakav kakav sam zamislila.

noć prije ga namočim.
ujutro prokuham i bacim vodu.
onda u lonac stavim grah, zalijem hladnom vodom, stavim dva nasjeckana luka, dvije mrkve, dva lovorova lista, 6-7 režnjeva češnjaka i... ne znam koliko papra u zrnu. posolim kad provri.
i pustim ga.
kada uvri, dodam vode, pa ponovo...

a cijela kuća miriše.
a špekeca ne stavis il buncek ja obavezno