Pokazuje rezultate 1 do 50 od 349

Tema: Koliko dugo kuhate bolonjez?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    vjerojatno vrlo slično kao i svi vi:

    luk, mrkvu i celer (što sitnije naribano/nasjeckano) popržim na malo ulja i vode.
    dodam meso, pa pržim.
    pa dodam rajčicu (pelate jako sitno nasjeckane) i malo popržim.
    onda zalijem vodom/temeljcem i kuham satima.
    u međuvremenu stavim i češnjaka.
    ništa ne podlijevam.

  2. #2
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u međuvremenu stavim i češnjaka.
    e, ovo mene zanima!
    po pravilu u svježe meso uopće i ni u kojem jelu ne stavljam češnjak.
    da u variva tipa grah, kelj (kupus ne) poriluk, općenito jelo gdje ide i malo suhog mesa.

    koliko vas se toga "drži" ili ne?
    Posljednje uređivanje od apricot : 02.12.2010. at 11:28

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    e, ovo mene zanima!
    po pravilu u svježe meso uopće i ni u kojem jelu ne stavljam češnjak.
    da u variva tipa grah, kelj (kupus ne) poriluk, općenito jelo gdje ide i malo suhog mesa.

    koliko vas se toga "drži" ili ne?


    ja češnjak stavljam u sva slana jela, osim u juhu
    (ok, vjerojatno će sada netko pronaći još nešto u što baš i ne ide)


    već gradom kruži legenda o mojim ručkovima od 15 minuta.
    to je sve što si ja mogu priuštiti, što se pripreme tiče.
    ali, ovako, par puta godišnje... mogu kuhati bolonjez satima.
    pripremim i ostavim na štednjaku, na najlakšoj mogućoj vatri.
    odemo i na plac, i u dućan... što god treba... a on se sam kuha.

    adio mare, kad ga dljedeći put budem kuhala, zovem.
    to se ionako kuha u velikom loncu.

  4. #4
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    cvijeta73 to su sve varijacije...a što se konkretno amc-a tiče, pa to i služi tome da se na kuhanje troši što manje vremena...što se ulja tiče...ima ga čist dost u mesu ako se mene pita. Za bolonjez uvijek mješano meso.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Eh, kaj se puretine tiče, to kod mene nije stvar izbora nego je došlo "pod moraš" kad su mm-u ustanovili visoke masnoće. I faširanci su isto od puretine i mesna štruca itd.

    Prilagodili smo se. Treba se čovjek naviknuti.

    A 2 sata za jedno jelo u mojoj kuhinji stanuje samo AKO se peče odojak (a sad bome ne bu ni toga, iz istog razloga zbog kojeg smo prešli na puretinu, piletinu itd. ali to je za drugi topic).

  6. #6
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    a zašto ga ne bi kuhala 12 sati, opet bi se sam kuhao? a možda bi bio još ukusniji?

  7. #7
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto ga ne bi kuhala 12 sati, opet bi se sam kuhao? a možda bi bio još ukusniji?

    možda kao skradinski rižot .. MM ga je jeo, kaže da je super. Posebno mi se sviđa što ga kuhaju isključivo muškarci.

  8. #8
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    a ne podlijevaš ga? nego ga utopiš u dvije litre vode ili kako?

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    a ne podlijevaš ga? nego ga utopiš u dvije litre vode ili kako?
    ja kuham u cepteru.
    pa se sam podlijeva vlastitim sokovima.

    ne kuham ga 12 sati jer mislim da ne treba.
    a 4 mislim da treba LOOOL

    Anemona, kako rekoh, kod nas se to kuha samo ako dolaze gosti koji su "teški" na hranu, a to je vikendom.
    Tada imam 4 sata za pripremu ručka.
    Ili se napravi dan prije, pa se podgrije. (Stavim kuhati oko 18 h i dok ne idem leći - gotovo je).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •