Pokazuje rezultate 1 do 50 od 349

Tema: Koliko dugo kuhate bolonjez?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ali neka mi netko objasni razliku u utrošku vremena ako se bolonjez kuha sat vremena ili 8 sati.
    priprema ionako traje samo 15 minuta, a onda ga ostaviš da se kuha - sam.
    pa ne moram gledati u njega, niti mu pjevati.
    osim ako i to ne doprinosi boljem okusu.

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali neka mi netko objasni razliku u utrošku vremena ako se bolonjez kuha sat vremena ili 8 sati.
    priprema ionako traje samo 15 minuta, a onda ga ostaviš da se kuha - sam.
    pa ne moram gledati u njega, niti mu pjevati.
    osim ako i to ne doprinosi boljem okusu.
    Razlika je u tome, ako se kuha u 8 sati, pripremu moram obaviti u 6.00 da bi bilo na vrijeme, a ovako tek u 13.

  3. #3
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Razlika je u tome, ako se kuha u 8 sati, pripremu moram obaviti u 6.00 da bi bilo na vrijeme, a ovako tek u 13.
    Meni je razlika u tome što ću ako nešto kuham 6 sati valjda potrošiti više struje zar ne? Valjda kuhaš na minimumu, ali opet?
    I naravno, moram svo to vrijeme biti u kući. Ako obavljam neku generalku i slično, mogu to zamisliti, ali inače idemo i van

    Tako mogu kuhati ako ću ionako cijeli dan biti doma i ako imam peć na drva koja ionako cijeli dan gori

    Ma ukratko, nisam mogla odoljeti da ne komentiram kad sam pročitala temu apri, svaka čast na volji da skuhaš savršen bolonjez, a ako ga ikad budem kuhala sigurno ću potražiti ovu temu

    Evo sjetila sam se jednog savjeta: ja bih svakako dodala dosta kadulje, ide super u sva mesna jela.

  4. #4
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali neka mi netko objasni razliku u utrošku vremena ako se bolonjez kuha sat vremena ili 8 sati.
    priprema ionako traje samo 15 minuta, a onda ga ostaviš da se kuha - sam.
    pa ne moram gledati u njega, niti mu pjevati.
    osim ako i to ne doprinosi boljem okusu.
    a zato što ga podlijevam.
    iskreno, nisam nikad probala bez podlijevanja, kolko onda moraš dodati vode/temeljca?
    i bude na kraju onako gusto, da ne ostaje vodeni toć?
    baš ću probat tako drugi put.
    u principu, ako je onako fin i gusti, dosta ti je manja količina umaka. pa ga ja uglavnom radim od kile mesa i zaledim.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i bude na kraju onako gusto, da ne ostaje vodeni toć?
    e to je ono što ja ljudima objašnjavam: bolonjez ne smije imati "safta".
    ono da curi, da je rijetko.
    to se sve pretvori u meso i gustiš

    a sita sam

    cvijeto, baš mi bude kompaktno.
    ali, kažem, ja kuham u cepteru.
    i zato mi i nije problem otići negdje i ostaviti lonac na štednjaku, na minimalnoj vatri.

  6. #6
    miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    hlebinska škola
    Postovi
    882

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e to je ono što ja ljudima objašnjavam: bolonjez ne smije imati "safta".
    ono da curi, da je rijetko.
    .
    to i ja zovem sinjore bolonjeze
    Posljednje uređivanje od miniminia : 02.12.2010. at 13:29

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •