Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
Ja isto bolonjez radim dosta često jer ga djeca jako vole, pa onda jednom s puretinom, drugi put s miješanim faširanim. Ali, bez obzira s kojim mesom, ne kuham ga nikad dulje od 45 minuta. 4-6 sati, nije uopće u pitanju vrijeme, nego koja je svrha tolikog kuhanja. Da bude gusto ili što. Može biti gusto i ako se kraće kuha. Ali bolonjez mora imati safta po meni, jer se jede sa špagetima, ne mora taj saft biti rijedak, ali da je saft. Kak onda da jedem špagete bez safta? Pa što onda to jelo ne izgubi svu vrijednost tolikim kuhanjem? Koja je svrha povrća i svega unutra kad se toliko vremena kuha, fakat ne kužim. I ovo mi je prvi put da čujem da netko toliko dugo kuha bolonjez, sorry, Apri, nije osobno, i vjerujem da je super fini, ali mislim da su jako, jako fini i ovi naši koji se kraće kuhaju. Isto s celerom, mrkvom, paradajzom...i na kraju narezanim peršinom i češnjakom.
davorka, gle, osnovno kod umaka bologneze je to da se - dugo kuha. tako su ga talijani zamislili.
a sad ti možeš radit kako hoćeš, tko ti brani al to je sama bit umaka bolonjeze. ono, da ti tečaj drži neki vrhunski chef, tako bi te naučio
pa kad hoćeš skuhati vrhunsko jelo, kao u nekakvoj tratorrii, e onda ga kuhaš 4 sata.
a kad hoćeš nabrzinu napravit ručak, onda ga kuhaš 20 min.
al onda to nije - to.
hebi ga, al tako je.

magriz, niš, pakiramo kofere i krećemo na duhovnu obnovu po italiji, za početak a što se mene tiče, ni ne moramo u indiju