- 
	
	
		
			
			
				
			
			
				Osoblje foruma
			
			
			
			
			
				
			
			 
			
				
				
				
				
			
		 
		
			
				
				
				
					
 
				
				
						
						
				
					
						
							Ne znam što piše u talijanskim kuharicama i ne znam jesu li stare Talijanke kuhale doma dok su drugi bili na polju.
 
Evo što kažu:
 
Il segreto del ragù bolognese
Come abbiamo visto il ragù bolognese è preparato con tagli particolari, poco pomodoro, il latte, e il classico misto di verdure (sedano, carota, cipolla). Importantissima la durata di cottura, di 4 ore dal momento che si aggiunge il pomodoro...
 
... si cuoce a fuoco medio mescolando in continuazione finché non ha rilasciato tutto il liquido e questo non è completamente evaporato.
 
(sve ovo su oni boldali) http://www.cibo360.it/cucina/mondo/rag%F9_bolognese.htm
 
Ja nisam imala pojma da oni to tako preporučaju, ali je činjenica da je MENI bolonjeze najbolji ako se dugo kuha. Tek tada se dobije taj kremasti okus, ta sjedinjena konzistencija.
 
Uopće nema veze što se to svakodnevno tako ne radi niti ima veze jesu li gosti zahtjevni ili nisu.
 
Kao što ne mogu reći da sam ikada napravila pravu pašticadu, jer ne ispečem komad mesa, pa da ga onda narežem i kuham, nego si pojednostavim.
Pa to zovem lažnom pašticadom.
 
Zašto onda i ovi naši svakodnevni bolonjezi ne bi bili - lažni?
 
 
 
 
						
					 
					
				 
			 
			
			
				
				
				
					
						Posljednje uređivanje od apricot : 02.12.2010. at 20:20
					
					
				
				
				
				
				
				
				
			 
			
			
		 
	 
		
	
 
		
		
		
	
 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
		
			
				
				Pravila pisanja postova
			
			
				
	
		- Ne možete otvoriti novu temu
 
		- Ne možete ostaviti odgovor
 
		- Ne možete stavljati privitke
 
		- Ne možete uređivati svoje postove
 
		-  
 
	
	
	Pravila foruma