Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: jesu li bolesni ili samo privlače pažnju?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno jesu li bolesni ili samo privlače pažnju?

ne znam kako bih ovo postavila, ali rado bih da malo o tome pričamo!

dakle,povremena bol u trbuhu, strah od kakanja, stolica normalna, ponekad imam osjećaj da iz nekog razloga samo o kakanju razmišlja, da ga i izazove..

zapravo, zanima me taj psihološki pristup, nas laika... ali laika sa iskustvom!

imala sam sličnu temu, ali sa dmislim da se baš radi o nekom strahu, o nekoj traumi, za koju ne znam da ima.. kako se nosti s tim?

kakva su vaša iskustva?
    ako ima slična tema, molim admina da me prebaci

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam šta bih ti rekla, i mene ovo isto zanima.

I moji se povremeno žale na trbuh, uho, zub, usta,..., ali budući da 'bol' prođe u sekundi, mislim da nije ništa strašno.

Baš i mene zanima otkud te 'boli'...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja vjerujem da nešto JE ako se žali. Pogledam, pitam , provjerim i samo je pitanje kojeg je intenziteta bol,
    ili je nešto malo (a ona prezentira jaako jer je ili umorna ili privlači pažnju) ili stvarno je nešto.
    Ili je bol stvarno jednom bila pa ju sad opet prezentira, ali u stvari privlači pažnju...

Tako dok to sve odvagnem i donesem presudu, da li JE stvarno recimo za dokotra ili nije.
    Ali u principu joj vjerujem i pokušavam riječima i na nježan način pokušati razjasniti i otkloniti bol.

Sad ta bol i strah od kakanja pa može biti da ih pecka jer je oštećeno možda malo....
    Mi obavezno peremo i mažemo, uvjek su iskreni sa time.

Možda smeta nešto od hrane, osjetljiva buša, ma ja vjerujem da može biti i toga,
    E sad psiha je isto zaslužna, zato kažem, postoji mala bol, ali oni ju vole prezentirati kako im kada paše.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ispričaš li kad pedijatrici o toj boli? Možda ju stvarno boli. Da li si kad čula za dijagnozu "prepodražljiva sigma"? Radi se o dijelu debelog crijeva.

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1066/

Tu piše puno, ali kod djece zna biti baš radi stresa i prođe s vremenom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moj sin je imao pet i pol godina kad su mu dali tu dijagnozu. Bili smo u priličnom stresu u to doba, cijela obitelj. Da li je on tako reagirao na stres, ne znam, ali bol je prestala kad smo se ponovo svi vratili u normalu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ispričaš li kad pedijatrici o toj boli? Možda ju stvarno boli. Da li si kad čula za dijagnozu "prepodražljiva sigma"? Radi se o dijelu debelog crijeva.

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1066/

Tu piše puno, ali kod djece zna biti baš radi stresa i prođe s vremenom.
    ajme, isprepada me s ovim!!! nisam se usudila ni čitati do kraja, pa di to kod malog djeteta?! i šta ste radili s tom dijagnozom??
    Posljednje uređivanje od nataša : 03.12.2010. at 08:26

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Napisala sam, sve je prošlo. Trebalo je samo da se opet osjeti sigurnim u svom svijetu. To je jednostavno bila reakcije na stres. Nije trebalo ni psihologa, trebalo je samo da mama ,tj.ja, se promijeni, shvati da svijet nije propao zbog gubitka, da je tu još jedno dijete. Srećom, bili smo kod doktora koji je znao što je ta bol, koja postoji iako nema razloga, odnosno razlog je u glavi. I ja sam počela vidjeti da je opet svijet dobar, da opet mogu biti mama u punom smislu riječi, a ne polumama, poluzombi.

Ne kažem da je kod vas tako, ali evo i takva reakcija preosjetljivog djeteta postoji, a ja jednostavno nisam shvaćala da je moguća. Tko zna što je u tim malim, pametnim glavicama. On je odrasli dečko sada i nikad nakon tog doba nije bilo nikakvih problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •